pondělí 6. listopadu 2017

Soaphoria Královské dentální sérum s aktivním uhlím

Hezký začátek pracovního týdne přeji!
:)

Ráda a často střídám zubní pasty a gely, baví mě pomalu prozkoumávat dnešní už celkem rozsáhlou nabídku přírodních produktů péče o zuby a ústní dutinu. Máme moc dobré zkušenosti se zubními pastami značek Weleda, Urtekram, Jäson i Dr. Hauschka. A k výčtu výše zmíněných značek nyní přibyla i slovenská Soaphoria, která poměrně nedávno přišla s další zajímavou novinkou, tentokrát právě z péče o zuby, kterou je Královské dentální sérum s aktivním uhlím.


Sérum o obsahu 50 ml je baleno v praktické tubě z velmi pevného odolného plastu, která je opatřena průhledným víčkem a produkt se dávkuje pumpičkou, což je opravdu praktické. Stačí jedno pumpnutí a na kartáček dostanete potřebné množství velikosti hrášku. Balení samotné hodnotím pozitivně vzhledem k jeho praktičnosti i vzhledu, ač je použito přece jen docela dost obalového materiálu na kapku zubní pasty.


Dentální sérum jako takové mi v mnohém připomíná zubní pasty UGLY by nature, o kterých už se na blogu taktéž mluvilo. Tento produkt od Soaphoria je ale mnohem příjemnější používat, při čištění se v ústech vytvoří menší množství pěny a na vyčištění zubů je třeba skutečně kapička séra. 


Královské dentální sérum obsahuje aktivní uhlí, kokosový olej, aloe vera a bylinné výtažky z máty peprné, rozmarýnu lékařského a šalvěje lékařské. Extrakty z těchto léčivých bylin ošetřují a chrání zuby i dásně. O vyčištění povrchů zubů se stará jedlá soda a miniaturní částečky aktivního uhlí. Je také známo, že aktivní rostlinné uhlí má schopnost potlačovat zápach z úst, snad i právě proto nachází své uplatnění jako složka kosmetických přípravků péče o chrup.


Sérum má příjemnou, lehce mátovou chuť a osvěžuje dech. Nepálí po něm ústa, chuťově i strukturou je spíš jemné, takže si vydržím tímto sérem čistit zuby třeba i pět minut a s nadšením jej zkoušely dokonce i děti, když nám došla jejich dětská pasta. Konzistence séra je, řekla bych, o chloupek řidší než námi vyzkoušené pasty Weleda či Urtekram (o hodně řidší než poměrně hutné UGLY by nature), na čištění nemá toto ale žádný vliv. Pochopitelně nečekejte výrazné vybělení zubů, na to ani tato pasta s honosným názvem nestačí, ale zuby vyčistí dokonale, jsou pak lesklé a trošičku jasnější a pocit po použití séra je celkově moc příjemný.


Sérum obsahuje pouze certifikované organické složky a je samozřejmostí, že vás tu nepřekvapí žádné živočišné tuky, syntetické tenzidy, fluorid, barviva ani jiné chemické přísady. 


Celkově mě Královské dentální sérum s aktivním uhlím od Soaphoria hodně potěšilo. Pokud byste jej rádi vyzkoušeli i vy, najdete ho na e-shopu krasnakazdyden.cz za 227 Kč.

Zkoušeli jste i vy nějakou zubní pastu, jež obsahuje aktivní rostlinné uhlí? Jak vám vyhovovala?


Krásný podvečer všem.
:)


Veronika



***

Za poskytnutí tohoto produktu k testování děkuji paní Míše z e-shopu krasnakazdyden.cz.

6 komentářů:

  1. No celkom by som bola zvedava, co by na taketo zlozenie povedal zubar. Podla mojich poznatkov soda sice zuby vybieli, no poskodzuje zubnu sklovinu. Cierne uhlie je tiez zaujimava zlozka. O jeho vplyve na zuby som necitala. Pri produktoch ustnej hygieny davam skor na odporucenie dentistov.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Mačka, mockrát díky za tvůj komentář. Já musím přiznat, že jsem naopak k doporučením a radám lékařů obecně dost skeptická a převážně se řídím selským rozumem. Děti i muže už léčím sama... :) Na otázku jedlé sody v zubních pastách se schválně příště u mé zubařky zeptám. Jakou pastu používáš nejraději Ty? Přeji krásné, ač pošmourné listopadové dny, Veronika. :)

      Vymazat
    2. Striedam prirodne i neprirodne. Ak by som vsak mala niektoru odporucit, tak by to bola neem pasta od Ecce Vita.

      Vymazat
    3. Milá Mačka, díky za tip, kouknu se po ní. :) Pěkný den, V.

      Vymazat
  2. Na toto sérum se rozhodně chystám, takže děkuji za recenzi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jani, jsem ráda, pokud byla recenze alespoň trochu přínosná. U nás jsme si sérum velmi oblíbili, jsem zvědavá, jak jej ohodnotíš Ty. Přeji pěkný podzim, Veronika. :)

      Vymazat