úterý 3. října 2017

Navia Dětský tělový krém Hedvábný dotyk

Pěkné deštivé úterý vám přeji!
:)

Moc vám děkuji za vaše milé reakce na můj včerejší článek. Mám radost, že jste citlivými čtenáři a že ani vám není svět kolem nás lhostejný. 
Malí marodi se pomalu zotavují, zato já uléhám (alespoň na chvíli). Za okny šumí déšť, na plotně mi pobublává voňavý kuřecí vývar, chystám lasagne se špenátem a červenou čočkou. Mám tyhle dny ráda, děti si hrají a člověk se zastaví, zapomene na spěch. Tak se dnes pustíme do menší recenze přírodního tělového krému právě pro naše nejmenší. V e-shopu krasnakazdyden.cz jsem si vybrala Dětský tělový krém Hedvábný dotyk od slovenské značky Navia. Tuto čistě přírodní ručně vyráběnou kosmetiku už jistě znáte a pokud ne, určitě se na Navia produkty podívejte. Mají jednoduché složení, ale vysoký obsah přírodních účinných látek, které přirozeně podporují funkci naší pokožky. Osobně jsem zatím vyzkoušela pralinky do koupele s kořeněno-citrusovou vůní skořice a pomeranče, které díky obsahu kakaového másla a mandlového oleje hezky vyživují pokožku, ale ty se už zřejmě nevyrábí. Nyní tu na mě ale čekají dva zajímavé produkty z péče o pleť, a to Čistící pleťová maska a Antibakteriální čistící gel pro mastnou a problematickou pleť.




Vraťme se ale k Dětskému tělovému krému Hedvábný dotyk. Krém je primárně určen dětem od 3 let a je ideální pro ošetření dětské pokožky a taktéž na ochranu před nepříznivými vlivy počasí během celého roku, předně v mrazivých dnech, či v létě po pobytu na sluníčku.




My jej zatím používáme po večerní koupeli. Trošičku krému, který má našlehanou, lehkou konzistenci, naberu na prsty a rozetřu dětem do pokožky, jemně jej vmasíruji, mají to moc rády. :) Krém na pokožce vlivem tepla pozvolna taje a dobře se vtírá.




Balzám má krásné a jednoduché složení, najdete v něm organické mangové máslo, organický nerafinovaný olej z meruňkových jader a do třetice všeho dobrého organický nerafinovaný jojobový olej. Díky organickým esenciálním olejům z levandule a heřmánku má krém také výrazné protizánětlivé a uklidňující účinky. Ve složení je dále pouze vitamín E, který mimo jiné podporuje hojení pokožky a linalool přirozeně se vyskytující v silicích. Krém skutečně velmi hezky jemně voní jako levandule a heřmánek. Vůně je lehká a uklidňující, opět i tuto vlastnost naše děti oceňují, krém se zamlouvá i jejich citlivým čumáčkům.
:) 




Obsažené mangové máslo je vhodné i pro velice citlivou a suchou pleť, zmírňuje svědění, začervenání a alergické reakce. Já jsem krém vyzkoušela i na své popálené prsty, u Rózinky na lehce opruzenou začervenalou pokožku a u obou dětí na ošetření vysušené červené pleti při rýmě v okolí nosu a na tvářičkách. Podrážděná pokožka se lépe regenerovala a při zmíněných popáleninách i rychleji obnovovala.




Balzám zanechává na pokožce jemný ochranný film, ta je pak hebká a sametová, úplně cítíte, jak ošetřením tak kvalitními složkami doslova svou kůži hýčkáte. Nemusíte se bát krém použít ani na podrážděnou pokožku, pleť obličeje, či citlivé oční okolí, kde je kůže tenounká. Klidně bych jej doporučila i jako výbornou oční péči na noc s ideální vůní vhodnou pro klidný spánek. Hlavně vůně levandule totiž všestranně zklidňuje.




Co se obsahu a balení týká, Tělový krém Hedvábný dotyk Navia balí do plastových kalíšků se šroubovacím víčkem o obsahu 50 ml a kelímek je ještě uložen do veselé, dětsky potištěné krabičky z papíru. Jeho cena na e-shopu krasnakazdyden.cz je 239 Kč.




Já jsem v tomto nenápadném, přitom účinném krému našla další poklad v dětské přírodní kosmetice, který využijeme u nás úplně všichni, a proto hodlám vyzkoušet i další produkty této sympatické slovenské značky. 

Máte zkušenosti s některými výrobky Navia? Podělte se s námi o ně.
:) 


Těším se na všechny komentáře.



Veronika



***

Za poskytnutí tohoto produktu k testování děkuji paní Míše z e-shopu Krasnakazdyden.cz.

6 komentářů:

  1. Dobre rano Veru,dekuji za inspiraci,prave mam u Misi otevrenou objednavku. Od teto znacky doporucuji tuhy deodorant Chladivy vanek,predcil I muj oblibeny Ponio zeleny 😉 chystam se vyzkouset jak cistici myci gel,tak avokadovy krem. Pro dcerku pouzivam nekolikatou zimu I krem do chladneho pocasi od Dulcia,ten je bozi 😉 Veru,Vam vsem krasny podzim a nadherny prichod dalsiho miminka do Vasi prima party!❤ Bara

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Báro, děkuji moc za přání i další tipy na u Vás osvědčené produkty Navia. Tuhý deodorant nějaký určitě vyzkouším, vyhlídla jsem si vůni Lesní tůně (moc se mi líbí ten název).:) Po krému do chladného počasí od Dulcia mrknu. Přeji též krásný podzim plný hezkých chvilek, Veronika. :)

      Vymazat
  2. Krásná recenze :) Do Navie se čím dál víc zamilovávám! Za sebe mohu ještě doporučit třeba šlehaný krém levandulový sen, to je něco pro milovníky levandule :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Martino, moc díky za milý komentář. :) To jsem ráda, že recenze ještě některé z čtenářek zajímají. Na Šlehaný krém Levandulový sen už jsem také koukala, musím někdy vyzkoušet anebo ho pořídím jako dárek pod stromeček, třeba pro maminku. Přeji krásné podzimní dny, Veronika. :)

      Vymazat
  3. Od Navia používám tuhé šampony, konkrétně Maca, má být proti vypadávání vlasů, to asi neposoudím, protože ho nepoužívám každé mytí, ale na mastné vlasy je dobrý, vydrží čisté déle. Jinak tedy jsem ještě vyzkoušela šlehaný tělový krém s vůní květů a byl to děs a hrůza. Proto mě překvapuje ta pozitivní recenze na tenhle dětský. Ten pro dospělé za prvé šíleně silně voněl, ne zrovna příjemně, roztírat nešel vůbec, konzistence by byla dobrá tak na suché paty nebo další místa, ale na celé tělo nee. Plus jsem asi divná, ale jak je ve složení vitamin E, tak mi po tom smrdí oblečení, nevím proč, ale vždy to tak je, jak se krém jakýkoliv s vit. E vsákne trochu do oblečení, ráno to je nepříjemně cítit a opravdu neperu každý den věci na spaní. Nezkoušela jste nějaký krém pro dospělé také? Třeba ten dětský by stál za to koupit, ale bojím se, aby to nebylo to samé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, děkuji za komentář a vaši návštěvu. :) Jsem ráda, že doporučujete Navia tuhé šampóny, Maca mám právě také vyhlídnutý, myslela jsem hlavně pro manžela, ale určitě je ráda vyzkouším i sama. Problému s vitamínem E v krémech a následné nepříjemné vůni na oblečení jsem si nikdy nevšimla a to také nepereme a neměníme svršky každý den. Divím se, že Vámi vyzkoušený krém nešel ani dobře roztírat, to tento Dětský tělový krém Hedvábný dotek se opravdu roztírá docela dobře a dcerkám jím právě mažu celé tělo. Žádný jiný krém od Navia vyzkoušený nemám, tak bohužel více neporadím. Ten dětský bych se ale nebála vyzkoušet a vůně se nebojte, je jemná a příjemná, bylinková. Mějte se hezky a přeji krásné podzimní dny, Veronika. :)

      Vymazat