pondělí 18. května 2015

Nebe v puse aneb ten nejlahodnější dort mého života :)


Hezký den, milé čtenářky! 
;)

Jak už jsem zmínila v minulém příspěvku, v sobotu jsme byli slavit. Nejlepší kamarádka mojí maminky slavila šedesátku a jelikož se s celou rodinou známe vlastně odjakživa, byli jsme pozváni i my s mým mužem a Amálkou.
Po delší době jsme se parádně pobavili, zatančili a já jsem si i moc pochutnala, hlavně na výtečném dortu.
Nemůžu sem dnes nedat alespoň pár dortových fotek. Zahradní bednička s něžnými kvítky byla skutečně k nerozeznání od dřeva s patinou a co teprve 'hlína' mezi kytičkami a ty zatlučené hřebíčky! Navíc byl dort čokoládový - křehký jako dech, promazaný pařížskou šlehačkou s malinami... Hmmm... co vám mám povídat.
:)))
























Přeji vám báječné odpoledne zpříjemněné třeba voňavou kávou a nějakým stejně lahodným dezertem jako byl právě tenhle úžasný narozeninový dort...
:)


Veronika


20 komentářů:

  1. páni, tak to je fakt neuvěřitelný, v životě bych nepoznala, že je to dort :)). Krása. Já teprve obědvám, tak nějaký dezert by to chtělo :)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Yvonne, taky se mi nechtělo věřit, že je to opravdu dort, koukala jsem na to jako blázen, detaily byly vyvedené k naprosté dokonalosti... a ta chuť... ;)
      Přeji Ti dobré pochutnání k pozdnímu obědu, Veronika. :)

      Vymazat
  2. Neuveriteľné,aj krásne a keď aj chutné ,tak dnešné umenie pečenia tort je nebetyčné :)))
    ..práve som docupkala z behu a z venčenia,našej Dorky :) , za dosť veľkého tepla a dezert bola mrkva :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Aleno, takové ruce a um nezbývá než obdivovat. Mně bohužel tolik v tomhle směru naděleno nebylo...
      Já jsem poslední dobou jak kyselina a s chutí se přecpávám za dva... ta mrkev by mi nestačila. :D Krásný den, Veronika. :)

      Vymazat
  3. To je až líto nakrojit takový krásný dort! (i když - škoda je dobrého člověka, že...) Je fakt dokonalý! A takový netradiční - žádná podkova apod., co jsou okoukané a obyčejné - jde vidět, že oslavu mamince přichystali známí z lásky a dali si s tím práci - to se cení!
    Pěkné odpoledne (já právě dojedla nanuk - snažím se pokořit kašel, a tohle byla poslední zkouška... Uvidíme, co na to hlasivky, hihi).
    Zdraví L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Luci, úplně s Tebou souhlasím. Dort byl jistě vybraný s velkou pečlivostí a láskou, stejně tak jako gigantický pugét šedesáti růží a vůbec celá oslava byla parádně připravena a pěkně se vydařila.
      Přeji, ať kašel co nejdříve ustoupí a Ty si pak s Juli můžeš užívat naplno slunečných dnů, Veronika. :)

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. Milá Ilonko, jen co je pravda, skoro škoda sníst takovou nádheru... Alespoň jsem si ho pořádně vyfotila, taková dokonalost se hned tak nevidí, že? Krásné dny, Veronika. :)

      Vymazat
  5. Taak ten je nádherný....a určite i chutný...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marcelo, tak šikovná bych si přála být, pro mě je to téměř k neuvěření, že může být někdo až tak šikovný, to je snad nadání a v lidech už od narození, nebo se dá něco takového prostě 'jen' naučit? Prý je to navíc společné dílo manželského páru... to je pěkné. ;) Ať se daří, Veronika. :)

      Vymazat
  6. ten dort vypadá naprosto skvěle, bych nepoznala, že je to vlastně dort. to jak se něco takového dělá? hned bych si dala...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Trb, díky za zastavení se. ;) I já se ptám, jak se něco takového dělá? ;) Těch hodin práce, co na tom museli strávit... A ta chuť!! Brečím tu (jak tohle píšu), že už není a nebude. :)) Kéž by šlo jen kliknout a koupit pořádný kus jako třeba pleťovou masku. :))) Přeji krásné májové týdny, Veronika. :)

      Vymazat
  7. Nádherný! ... já furt rolovala a koukám, kdy přijde ten dort (protože text jsem přeskočila.. zlá zlá čtenářka). No ale nakonec mi to došlo :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdeni, náhodou je to vtipné. ;) A s tím přeskakováním textu anebo jeho částí to znám, někdy se mi prostě taky nechce pročítat každý řádek... Zdravím a těším se zase na novinky od Tebe, Veronika. :)

      Vymazat
  8. Ahoj Veru, já tedy taky jenom zírám... Mám známou, která je na dorty strašně šikovná a nápaditá, už taky ledacos krásného a dobrého stvořila, ale tohle jí budu muset ukázat, aby viděla, kam až se dá dojít...
    P.S. Psala jsem Ti mail ohledně té mé GA, dostalas ho?
    Měj se moc krásně!
    V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Veru, já jsem už taky viděla nejrůznější dorty, které se mi zdály moc povedené, ale takový opravdu ještě ne. ;) Chuťově navíc překonal i náš svatební dort, který byl výborný s lehkým tvarohovým krémem a ovocem.
      P. S. Email jsem dostala a ještě přemýšlím, co si ke krabičce s vlkem zvolit. Je to těžké, tolik krásných výrobků... ;)
      Také moc zdravím a děkuji, Veronika. :)

      Vymazat
  9. Páni,to je nádherný dort, klobouk dolů před tím,kdo umí takový skvost vyrobit.
    Krásný den,
    Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Petro, taky už jsem svůj pomyslný klobouk sňala... ;) I já přeji krásný den, i když dnes chladný a převážně deštivý, Veronika. :)

      Vymazat
  10. Mňam....., tak ten teda vypadá úplně kouzelně a věřím, že i kouzelně chutnal!!!! To ...prostě dokonalé!!! :)
    Krásný den...Kat....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Kat...., čím víc se k tomuto příspěvku vracím, abych odepsala na všechny vaše milé komentáře, tím větší mám na dort chuť... :)) Moc se povedl!! ;) Také přeji krásné májové dny, Veronika. :)

      Vymazat