úterý 11. listopadu 2014

Kde nakupuji dobroty

Hezký den, milé čtenářky! 

Dnes mám pro vás spoustu fotek z kuchyně a hlavně jeden tip na příjemný virtuální krámek, kde můžete nakoupit všelijaké dobroty a základní suroviny do vaší spíže. Já tam nakupuji už pravidelně a s velkou oblibou.

Nemusíte mít ani kouzelný prsten pana Viga ze seriálu Arabela, abyste se v krámku pana Pekaře natošup ocitly. Stačí jen kliknout sem. Za pultem vás srdečně uvítá sympatická vousatá tvář pana šéfa Radka Křivánka alias pana Pekaře. Nestyďte se a sdělte mu všechna svá pochoutková přání, rád pro vás nakoukne do všech šuplíčků, pytlů a zákoutí. Možná, že i pod pult... ;) Podpultovky pana Pekaře bývají obzvlášť vypečené, momentálně třeba takové sušené hrušky v roubené sušárně na dřevo v Bílých Karpatech samozřejmě v BIO kvalitě, z téhož místa stejně sušený černý rybíz v BIO kvalitě anebo víno z BIO aronie z Peregu. Jste tam? Já ano a úplně cítím v puse tu nakyslou chuť černého rybízu. ;) Jó, pan Pekař, ten umí... a ta jeho mluva... 
Nevěříte? Tak honem utíkejte do tohohle neobyčejného krámku, bezobalového OPOBCHODU, jak mu tu říkají, než se na petlici zavřou vrata.




My z OPOBCHODU nejvíc milujeme rýži Basmati z Pákistánu. Je vážně neskutečná a bohužel (anebo bohudík?) pak nad jinou rýží většinou ohrnujeme nosíky. Na krámku mají hned dva druhy, rozdíl je jak v odrůdě, tak i ve způsobu zpracování. Vyzkoušeli jsme oba druhy. Rýže je po uvaření sypká, voňavá, lahodnááá! :)) 
Basmati tmavá je bohužel dlouhodobě vyprodána.




Pravidelně kupujeme i jiné dobroty, a to většinou po jednom až dvou kilogramech. 




BIO slunečnicová semínka už odjinud nekupujeme. Tentokrát jsou z Moldávie, ale bývají i místní (slovenské). ;)  



















Stálicí na mém nákupním seznamu se stala i loupaná červená čočka. Je dobře stravitelná a já ji při vaření používám moc ráda.  




Žluťoučkých jáhel z OPOBCHODU jsme se něco navařili, obzlášť po Málinčině osmém měsíci, kdy začala jíst obilninové kaše. Vlastně se zpočátku střídaly jáhly, rýže a kukuřice. Pořád znova a znova, dokolečka dokola.
:) 




Oblíbenou potravinu starých Inků jsme si oblíbili i my. Quinoa, semínko merlíku chilského, je výtečná zvláště na přípravu nejrůznějších rizot.





























Z vlastní zkušenosti můžu vřele doporučit i lahodné mandle, kešú oříšky, rajčata sušená na slunci a solená mořskou solí, kakaové boby a nerada bych zapomněla na pohanku, červenou pšenici a pšenici špaldu, jež si doma sami vločkujeme, dýňová, sezamová, lněná a konopná semínka, klikvičky slazené jablíčkovou šťávou a nesířené hrozinky, kolem kterých (dle pana Pekaře) i vinaři našlapovali potichoučku. :)

Pokud si budete něco z OPOBCHODU nově objednávat, napište, odkud jste o krámku slyšely. Místní se rádi dozví, odkudže jste se to vzaly. ;)


Přeji vám krásný podvečer a budu ráda, když mi napíšete, zda OPOBCHOD znáte, anebo kde kupujete podobné dobroty vy.
;)



Těším se na vás...




Veronika

8 komentářů:

  1. Ahoj Veru, to je pěkně vykutálený obchůdek! Kam na takové vychytávky pořád chodíš! Podobný internetový obchod jsem tedy ještě neviděla! A docela mile mě překvapily i ceny. Určitě děkuju za tip! A opět úžasné fotografie, jak jinak :-)
    Měj se krásně!
    Verča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Veru, díky, díky! ;) OPOBCHOD je skutečně vykutálený obchůdek, jen co je pravda! :)) A jak jsem jej objevila já? Před dvěmi lety mi byl doporučen přáteli při oslavě první adventní neděle nad talířem kapra namodro. ;) Doufám, že Tě nezklame, Veronika. :)

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Milá Lucie, děkuji a hezký večer přeji! Veronika :)

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Milá Petro, rádo se stalo! Přeji příjemné nakupováni, Veronika. :)

      Vymazat
  4. Veroni máš nádherný blog a úžasné fotky ,objavila som ťa cez Andreu z reve de vivre a hodlám sa k tebe pravidlene vracať ,krása pekné dni e.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Eriko, moc Ti děkuji za krásná slova a vítám Tě tu u mě! ;) Krásné dny, Veronika. :)

      Vymazat