Hezký den, milé čtenářky!
Dnes mám pro vás spoustu fotek z kuchyně a hlavně jeden tip na příjemný virtuální krámek, kde můžete nakoupit všelijaké dobroty a základní suroviny do vaší spíže. Já tam nakupuji už pravidelně a s velkou oblibou.
Nemusíte mít ani kouzelný prsten pana Viga ze seriálu Arabela, abyste se v krámku pana Pekaře natošup ocitly. Stačí jen kliknout sem. Za pultem vás srdečně uvítá sympatická vousatá tvář pana šéfa Radka Křivánka alias pana Pekaře. Nestyďte se a sdělte mu všechna svá pochoutková přání, rád pro vás nakoukne do všech šuplíčků, pytlů a zákoutí. Možná, že i pod pult... ;) Podpultovky pana Pekaře bývají obzvlášť vypečené, momentálně třeba takové sušené hrušky v roubené sušárně na dřevo v Bílých Karpatech samozřejmě v BIO kvalitě, z téhož místa stejně sušený černý rybíz v BIO kvalitě anebo víno z BIO aronie z Peregu. Jste tam? Já ano a úplně cítím v puse tu nakyslou chuť černého rybízu. ;) Jó, pan Pekař, ten umí... a ta jeho mluva...
Nevěříte? Tak honem utíkejte do tohohle neobyčejného krámku, bezobalového OPOBCHODU, jak mu tu říkají, než se na petlici zavřou vrata.
My z OPOBCHODU nejvíc milujeme rýži Basmati z Pákistánu. Je vážně neskutečná a bohužel (anebo bohudík?) pak nad jinou rýží většinou ohrnujeme nosíky. Na krámku mají hned dva druhy, rozdíl je jak v odrůdě, tak i ve způsobu zpracování. Vyzkoušeli jsme oba druhy. Rýže je po uvaření sypká, voňavá, lahodnááá! :))
Basmati tmavá je bohužel dlouhodobě vyprodána.
Pravidelně kupujeme i jiné dobroty, a to většinou po jednom až dvou kilogramech.
BIO slunečnicová semínka už odjinud nekupujeme. Tentokrát jsou z Moldávie, ale bývají i místní (slovenské). ;)
Stálicí na mém nákupním seznamu se stala i loupaná červená čočka. Je dobře stravitelná a já ji při vaření používám moc ráda.
Žluťoučkých jáhel z OPOBCHODU jsme se něco navařili, obzlášť po Málinčině osmém měsíci, kdy začala jíst obilninové kaše. Vlastně se zpočátku střídaly jáhly, rýže a kukuřice. Pořád znova a znova, dokolečka dokola.
:)
Oblíbenou potravinu starých Inků jsme si oblíbili i my. Quinoa, semínko merlíku chilského, je výtečná zvláště na přípravu nejrůznějších rizot.
Z vlastní zkušenosti můžu vřele doporučit i lahodné mandle, kešú oříšky, rajčata sušená na slunci a solená mořskou solí, kakaové boby a nerada bych zapomněla na pohanku, červenou pšenici a pšenici špaldu, jež si doma sami vločkujeme, dýňová, sezamová, lněná a konopná semínka, klikvičky slazené jablíčkovou šťávou a nesířené hrozinky, kolem kterých (dle pana Pekaře) i vinaři našlapovali potichoučku. :)
Pokud si budete něco z OPOBCHODU nově objednávat, napište, odkud jste o krámku slyšely. Místní se rádi dozví, odkudže jste se to vzaly. ;)
Přeji vám krásný podvečer a budu ráda, když mi napíšete, zda OPOBCHOD znáte, anebo kde kupujete podobné dobroty vy.
;)
Těším se na vás...
Veronika
Ahoj Veru, to je pěkně vykutálený obchůdek! Kam na takové vychytávky pořád chodíš! Podobný internetový obchod jsem tedy ještě neviděla! A docela mile mě překvapily i ceny. Určitě děkuju za tip! A opět úžasné fotografie, jak jinak :-)
OdpovědětVymazatMěj se krásně!
Verča
Milá Veru, díky, díky! ;) OPOBCHOD je skutečně vykutálený obchůdek, jen co je pravda! :)) A jak jsem jej objevila já? Před dvěmi lety mi byl doporučen přáteli při oslavě první adventní neděle nad talířem kapra namodro. ;) Doufám, že Tě nezklame, Veronika. :)
VymazatMoc hezký fotky!
OdpovědětVymazatMilá Lucie, děkuji a hezký večer přeji! Veronika :)
Vymazatúžasný obchod, díky za tip
OdpovědětVymazatMilá Petro, rádo se stalo! Přeji příjemné nakupováni, Veronika. :)
VymazatVeroni máš nádherný blog a úžasné fotky ,objavila som ťa cez Andreu z reve de vivre a hodlám sa k tebe pravidlene vracať ,krása pekné dni e.
OdpovědětVymazatMilá Eriko, moc Ti děkuji za krásná slova a vítám Tě tu u mě! ;) Krásné dny, Veronika. :)
Vymazat