pátek 19. září 2014

Betty Hula Rum & Blackcurrant Shea Butter Moisturising Cream

Mám tak trochu slabost pro tělovou kosmetiku. Večerní koupelnový rituál, kdy už nemusím myslet na to, co jsem ten den nestihla, děťátko už je v ideálním případě v říši snů a můj muž nasycen a napojen...;), pak přijde jen chvilka. Někdy přemýšlím už ve sprše, jaký tělový produkt dnes použiji. Poslední dobou se mi tu sešlo hned několik výborných tělových krémů, a tak si můžu vybírat. :)

Čím dál častěji sahám po úžasném tělovém mazání od britské značky Betty Hula. Jim se totiž podařila výborná věc, skloubit dobré složení, vlastnosti krému(vůni, konzistenci, schopnost hydratace pokožky a vstřebávání) a jako bonus krásný obal z recyklovatelného skla, kterému lze jen stěží odolat(alespoň co se mé maličkosti týče).

Na úvod pár slov o značce Betty Hula. Tato firma z Britského souostroví se nechala inspirovat tichomořskými ostrovy, odtud zřejmě originální vůně jejich produktů a sličná tichomořská diva na obalech této kosmetiky. Všechny produkty jsou vyráběny ručně v malých množstvích, a tak je zaručena jejich čerstvost a kvalita. Firma si dále zakládá na používání čistých přírodních ingrediencí. Produkty jsou doporučeny pro všechny typy pokožky, popraskanou kůži, při výskytu strií, při problémech s kožními ekzémy a dokonce i pro nejcitlivější dětskou pokožku.
Betty Hulla nabízí v současnosti pět produktů, a to Hydratační krém s obsahem bambuckého másla a vůní rumu a černého rybízu, Hydratační krém s obsahem bambuckého másla a vůní šampaňského a koření, Antibakteriální hydratační krém na ruce bez parfemace, Antibakteriální hydratační krém na ruce s vůní šampaňského a koření a Olej pro péči o tělo a obličej The Secret Wonder Oil.  



Pojďme se tedy na Betty Hula Rum & Blackcurrant Shea Butter Moisturising Cream podívat trochu podrobněji.



Začneme jeho poněkud neobvyklou vůní. Krém je popisován jako Hydratační krém s obsahem bambuckého másla a vůní rumu a černého rybízu. Snad právě to byl ten poslední a tím pádem i nejdůležitější důvod, který mě přiměl si výrobek koupit. Abyste si nemysleli, že potají po nocích popíjím rum, to vůbec ne, ten je u nás v naprosté většině pouhou ingrediencí některých druhů vánočního cukroví, ale v tomto směru jsem nesmírně zvědavá a prostě jsem si jen nedovedla vůbec představit, jak takový krém bude vonět. Nuže dočkala jsem se.
Musím uznat, že naše seznámení nebylo tak růžové jako skleněný obal této tělové dobrůtky. Když jsem se krémem mazala prvně, z vůně jsem moc nadšená nebyla, zdála se mi opravdu nezvyklá, těžko se mi to popisuje, nic takového jsem doposud nezkoušela. Černý rybíz z toho nijak zvlášť necítím, panáka rumu rovněž ne. Trocha nějakého voňavého(!) alkoholu někde v pozadí tam cítit nejspíš je(takže asi nic pro abstinentky:)). Každopádně je vůně svěží a na pokožce ještě docela dlouho zůstává. 
Právě díky této netypické vůni, jsme si cestu k sobě musely pomaloučku najít, ale cesta to nebyla nijak hrbolatá, nýbrž docela příjemná, vysypaná jemnými kamínky a bez jakýchkoliv zákrut.;)    



Složení krému bych hodnotila také kladně. Sice to není tělová marmeláda od Kivvi, ale výrobce deklaruje absenci ošklivých věcí jako jsou parabeny, petrochemikálie, sulfáty a umělá barviva. Díky bohu alespoň za to, že?

Pro úplnost přidávám i celé složení produktu:
Aqua (Water), Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Cetearyl Alcohol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Gel, Glycerin, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Polysorbate 60, Tocopherol, Parfum, Phenoxyethanol, Benzoic Acid, Benzyl Salicylate, Dehydroacetic Acid, Citronellol, Ethylhexylglycerin, Alpha-Isomethyl Ionone, Polyaminopropyl Biguanide, Eugenol, Limonene, Amyl Cinnamal, Hexyl Cinnamal, Butylphenyl Methylpropional, Hydroxycitronellal, Geraniol, Citral, Coumarin.



Konzistence krému je jakoby trochu našlehaná, hodně mi připomíná Pribináček(nevím, jakou konzistenci má Pribináček teď, v jednadvacátém století, tady mluvím o Pribináčku svého dětství, mimochodem se slinou u pusy a slzou u oka;). 
Krém se skvěle roztírá a stejně dobře se i vstřebává. Než si stačíte vyčistit zuby, krém se vsákne do pokožky a rozhodně nehrozí žádné lepení se, nebo přilepení pyžama, což mně hodně vadí. Kůže nezůstává vůbec mastná, to mi bohužel začíná malilinko vadit u jinak výborné, již zmíněné, Kivvi tělové marmelády. 



Suma sumárum tělová péče s Betty Hula jistě patří do kategorie rozmazlování pokožky a ta vám za takovou pozornost beze sporu poděkuje. ;)



Já bych ještě moc ráda vyzkoušela druhý tělový krém s vůní šampáňa a koření. Ehm, ehm, trochu mi vyschlo v krku, tak mě teď prosím omluvte. ;))




Kosmetické nadšenkyně, zaujalo vás něco od Betty Hula?



Přeji krásný víkend!




Veronika




19 komentářů:

  1. Z úvodního výčtu mě zaujal stejně jako tebe rumový krém a koupila bych si ho už jen díky vůni. Nakonec jsem ráda, že voňavá očekávání nesplnil, protože bych ho jinak musela koupit.

    Taky si libuju v tělové péči :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Soňo, díky za komentář. To mě těší, že jsem Ti tak vlastně ušetřila čtyři stovky.;) Ale je tady ještě to 'šampáňo a koření'...:) Krásný večer, Veronika.

      Vymazat
  2. No stoprocentně! Zaujal mě jak popis vůně, tak ten krásný skleněny obal. Ach, jak tenby se vyjímal v mojí koupelně :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Claire, díky za komentář. Ano, tenhle rumový krém od Betty Hula opravdu není jen tak něco obyčejného.;) A navíc je to ve své rozkošné skleničce neuvěřitelný fešák.:) Přeji pohodový večer, Veronika. :)

      Vymazat
  3. No krásné balení, opravdu se mi staršně líbí a už i vím , že jako dárek kamarádce,která tyhle roztmilé krémy zbožňuje by to mělo velký úspěch. A ta vůně by mě vážně zajímala, rumové aroma mám ráda, zkoušela jsem od Korresu i sprcháč pro muže rum a jalovec a moc se mi líbil :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jano, to balení je opravdu ťuťu ňuňu, ach, ta ženská marnotratnost... Krém si naštěstí s krásným obalem nijak nezadá. Sprchový gel od Korres rum a jalovec, to zní také zajímavě, možná by mohl být i vhodným dárkem. Podívám se na nabídku této firmy, děkuji za tip a přeji krásné dny, Veronika. :)

      Vymazat
  4. Značku vůbec neznám, takže jsem moc ráda, že jsi mi rozšířila obzory. Balení vypadá naprosto báječně a celkově mě toto mazadlo velice zaujalo :)

    Radu UltimateChic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím a děkuji za návštěvu a komentář.;) Jsem ráda, že jsem představila něco nového. Mě kosmetika Betty Hula také okamžitě zaujala a doufám, že rumový krém není jediným produktem, který od BH vyzkouším. Hezké dny přeje Veronika. :)

      Vymazat
  5. Má to nádherný dizajn, ja by som to chcela zjesť :D

    Poď ku mne na GIVEAWAY
    Nika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Niko, díky za Tvou návštěvu.;) Design krémíků Betty Hula je opravdu 'spot on', jak by řekli Angličané. Krásné dny a díky za pozvání k Tobě, Veronika. :)

      Vymazat
  6. Thanks for the lovely post ! Love to know where you got it from! Your readers can get it on our website . www.bettyhula.co.uk we post abroad

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Thank you for your comment. I ordered this one from naturisimo.com and know I can also get it on your official uk website. There are couple of things I've been wondering about... first, is there any chance to get Betty Hula Kiwi & Lime Shea Butter Moisturising Cream from somewhere? I saw some pictures of its jar on internet, however haven't found it anywhere to buy. Secondly, are there any new scents of these creams of yours coming up? I'd love to try them all out.;) I would be greatful if you could answer my questions. Thanks so much, Veronika. :)

      Vymazat
    2. Hi,
      Unfortunately we don't make the Kiwi and Lime anymore, but we will be bringing out 2 more scents in Feb next year!

      Vymazat
    3. I'm looking forward to those new ones then. Thank you for your reply. ;)

      Vymazat
  7. Jé, to vypadá tak rozkošně!! Hodně mi to obalem připomíná právě tu Kivvi marmeládu, ale ta mi i přes mastnotu sedí - přece jen většinou se uchyluju nejraději k olejíčkům, případně k hooodně hustým mazáním právě s bambuckým máslem. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nicco, mně kromě té zmiňované mastnoty, nad kterou ale dovedu v případě takové tělové pochoutky lehce zamhouřit oko, Kivvi marmelády taky velmi vyhovují a rozhodně se postupně 'promažu' skleničkami všech vůní.;) Teď mám načatou mátovo-citronovou a musím říct, že tam bohužel vůbec (někdy malinko) necítím ten citron. Nemáš podobnou zkušenost? Hodně se těším na pomerančovo-vanilkovou, tu bych si ráda pořídila na zimu...:) Měj se krásně, Veronika. :)

      Vymazat
  8. No tak to je parádní recenze. Betty Hula si mě okamžitě získala...., miluji tahle baleníčka. Myslím, že vyzkouším - jakožto velký milovník Cliquotu - tělové máslo a krém na ruce s vůní šampáňa.... Hmmmmmm, děkuji za tip :)
    Krásný den...Kat....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kat...., pokud pořídíš krémy BH s vůní šampaňského a koření, budu ráda, když nám sem pak napíšeš své dojmy. Díky a též přeji krásné dny, Veronika. :)

      Vymazat
  9. tak tento výrobek mě zaujal hodně, miluju blackcurrant vůně, ale vím, že bych se nemazala, protože se skoro nemažu, jsem na to flink :(

    OdpovědětVymazat