středa 11. června 2014

Nobilis Tilia - dětská řada

Dnešní příspěvek bych ráda věnovala české přírodní kosmetice Nobilis Tilia, zejména produktům dětské řady určeným našim nejmenším.

Značku Nobilis Tilia jsem pro sebe objevila asi před dvěmi lety, jejich výrobky jsem začala používat v těhotenství, zejména sprchové gely, mazací oleje, prvotřídní oleje éterické a skvělé kuchyňské oleje z různých semen a ořechů. Moc se mi líbí obaly z fialového skla, které u Nobilis používají a jež významně napomáhají k udržení kvality těchto produktů. 
Vyzkoušeli jsme i šampony a některé ostatní výrobky, ale všem těmto produktům pro dospělé bych se ráda věnovala v jiném příspěvku.

Dnes vám chci představit lahvičky s voňavými obsahy, jimiž pečujeme o naši Amálku...
:)


1. Dětský šampon s medem a heřmánkem - šetrně myje dětské vlásky a vyživuje vlasovou pokožku.
Několik prvních měsíců jsme myli vlásky jen vodou a potom jsme začali používat tento šampón. Od té doby jiný nepoužíváme. Nepálí po něm oči, velmi jemně pění a vlásky jsou pěkně čisté a voní čistotou (nečekejte žádné sladké výrazné vůně).
2.  Dětské pleťové mléko Klára - ochranné pleťové mléko s heřmánkem s uklidňujícími a protialergenními účinky.
Mléko jsme koupili pro neteřinku Klárku, ale bylo nám vráceno, že ho nepoužívají... Amálku mlékem nenatírám, zdá se mi, že je takové 'lepivější' a voňavější než bych si přála. Používám ho sama a je docela příjemné, kůže je po něm hezky vláčná.
Tento produkt, jako jediný z výrobků dětské řady, které máme, bych asi znovu nekoupila. 
3. Dětský ekalyptový bio balzám - ulevuje při zahlenění, podporuje imunitu a zmírňuje průběh nachlazení. Napomáhá vykašlávání. Směs obsažených éterických olejů má antimikrobiální účinky, působí na širokou škálu dýchacích potíží od běžného nachlazení až po astma, výborně uvolňuje zahleněné dutiny a posiluje při únavě. Zároveň má směs zklidňující účinky na dýchací systém a přináší úlevu zejména na noc. Všechny obsažené éterické oleje jsou vhodné již pro kojence od 9.týdne věku.
Velmi doporučuji nejen dětem. U nás jej používáme všichni.
4. Levandulový pudr Leontýna - odstraňuje nadměrnou vlhkost z pokožky, zmírňuje podráždění, zarudnutí a svědivost. Nepříjemné projevy pokožky jako opruzeniny, potničky, ekzémy a podobně zmírňuje kompozice práškového oxidu zinečnatého a levandulového éterického oleje. Tento olej napomáhá u dětí rovněž k celkovému zklidnění. Zásyp je vhodný pro kojence již od prvních dní po porodu.
Pudr nepoužívám denně, při přebalování natíráme spíš olejem, ale pokud dáváte přednost suchým zásypům, s Leontýnou se nespletete.:) 
5. Masážní olej Žofie - směs éterických olejů má harmonizační a zklidňující účinky na dětskou psychiku, uvolňuje svalové napětí, pomáhá vyrovnávat výkyvy nálad a zpracovávat zážitky každého dne. Dětem velmi příjemně voní.
Ještě jsme nevyzkoušeli, ale voní nádherně a dle recenzí je moc oblíbený.
6. Jemný nosní olej - jeho základem je panenský kukuřičný olej, který zklidňuje a chrání ústí a okolí nosu a zabraňuje vysoušení pokožky. Obsažené éterické oleje mají zklidňující a antimikrobiální účinky na pokožku a při aplikaci pomáhají uvolňovat dutiny. Jsou účinné při dýchacích obtížích a zahlenění. Ošetřuje nosní sliznici při rýmě a nachlazení. 
7. Masážní olej Jakoubek  - éterický olej heřmánku římského a levandule pomáhají zmírnit obtíže při prořezávání prvních zoubků, rovněž jsou účinné pro zmírnění či předcházení ušním a krčním obtížím. Výrobce doporučuje olej používat od devátého týdne věku dítěte.
Mazali jsme Amálce tvářičky, když se jí klubaly první zoubky a noci byly klidné...;)
10. Mandlový olej jemný -  vhodný pro velmi citlivou dětskou pokožku už od prvních dnů po narození, a to i pro předčasně narozené děti.
Amálku tímto olejem natírám od porodu. Stálice u nás doma, jak vidíte, kupuji rovnou litrové balení. Pak rozliji do lahviček a po jedné si nechávám u babiček.
11. Osvěžovač vzduchu pro miminko - provoní, pročistí a zvlhčí vzduch v místnosti. Obsahuje velmi jemnou koncentraci BIO éterických olejů, proto je vhodný už od narození na usnadnění dýchání miminka při zahlenění. Podporuje klidné dýchání a pokojný spánek, rozpouští hleny, zmírňuje zduření nosní sliznice.
Může se stříknout nad postýlku před spaním...

8.a 9. Éterické oleje BIO levandule a mandarinka - tu a tam používáme i pár kapiček těchto éterických olejů. Levandulový je vhodný pro děti, výborný k ošetření oděrek, spálenin a kožních onemocnění. Mandarinka výrazně harmonizuje dětskou psychiku.




Produkty dětské řady jsou opatřeny roztomilými etiketami, třeba se zvířátky...










Levandulový ét. olej používám i místo aviváže na prádlo. 




Amálinka asistovala v sobotu při focení... jak by také ne, vždyť bude maminka psát o jejích olejíčcích a šamponech. :) 



Milé maminky, zeptám se vás, kterou dětskou kosmetiku, či konkrétní produkty používáte vy?

Budu ráda, když se s námi o své zkušenosti podělíte...



Krásné odpoledne a pokud k vám dnes dorazí slibované bouřky, ať je přečkáte bez újmy!



Veronika 


4 komentáře:

  1. Ty obaly jsou fajnové :))

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za tip na kosmetiku, Veru. U nás zatím "vede" Sebamed, který mi doporučilo víc kamarádek - ale fakt je, že za ten měsíc, co je malá na světě, jsem toho ani víc stihnout vyzkoušet nemohla. Tohle jí zatím sedí, tak u něj asi chvíli zůstaneme (přece jen toho na koupání moc nevypotřebujeme, to leda tak olejíček na tělíčko). V záloze mám ještě mandlový olej z od Justu, já se mazala jejich mandlovým krémem v těhotenství, tak by mohl Juli sedět, uvidíme :-) Pěkný večer!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Luci, děkuji za sdílení Tvých oblíbených 'mastiček' na miminka. Sebamed moc osobně neznám, díky za zmínku, je toho dnes tolik a naštěstí je z čeho vybírat, z čehož mám osobně velkou radost. My používáme ještě k Nobilis měsíčkovou řadu od Weledy, ta je taky moc fajn.
      Mandlové oleje jsou pro miminka nej, jsou po nich tak heboučké a voňavé!!:* :*
      Já jsem v těhotenství používala Olej na strie taky od Nobilis a moc se mi osvědčil, nemám na břiše ani čárku. Snad to tak vydrží i po příštím těhotenství...;)
      Hezký večer i Tobě, Veronika.

      Vymazat