sobota 25. listopadu 2017

Hračky od Plan Toys/Balanční kaktus a Rybolov + Soutěž o voucher v hodnotě 500 Kč

Pěkné sobotní odpoledne přeji!
:)

Dlouho tu nebyl žádný článek o hračkách a nyní, když se kvapem blíží advent a s ním vánoční svátky, je myslím nejlepší čas podělit se o mé tipy na kvalitní, smysluplné hračky, které děti zaujmou a zároveň potěší i estetické oko nás maminek. 

Ráda bych vám dnes představila dvě hračky, obě od firmy Plan Toys, která už více než 30 let úspěšně funguje v oboru výroby vysoce kvalitních a hlavně ekologických hraček. Firma vznikla v roce 1981 na jihu Thajska a v této oblasti funguje dodnes. Ve své produkci využívá dřevo z kaučukovníků, které již neprodukují latexové mléko. Společnost toto dřevo vykupuje od farmářů, pro které již nemá žádnou hodnotu, ale rovněž dbá na to, aby byly opětovně vysazovány stromy nové. Právě použitím těchto stromů je výroba trvale udržitelná, ekologická a navíc z vysoce kvalitního materiálu.



S dcerkami jsme dostali možnost vyzkoušet oblíbenou strategickou hru Balanční kaktus a dále hru Rybolov, která bez pochyby zaujme všechny malé i velké rybáře. 


Balanční kaktus je tedy strategická hra pro 1 - 4 hráče. Úkolem je postavit kaktus tak, aby udržel rovnováhu a v průběhu hry nespadl. Podobně se pak může kaktus rozkládat. Hračka zábavnou hrou rozvíjí představivost, logické myšlení a jemnou motoriku.


Balení obsahuje 19 částí kaktusu, do základní části v přirozené barvě dřeva se lehce zasouvají další části tří různých velikostí. My tuto hru nehrajeme tzv. "na vítězství" nýbrž si vyhráváme se samotným tvarem, barevností, stabilitou. Na balančním kaktusu se mi moc líbí, že si s ním dítě může vyhrát bez problémů samo. Jednotlivé části jsou příjemně oblé a krásně hladké, ideální pro dětské ručičky. 







Hračka je navíc krásně designově zpracovaná, díky jednoduché minimalistické barevnosti vypadá opravdu sofistikovaně už na první pohled a klidně by tak mohla sloužit i jako dekorace pokojíčku či doplněk interiéru všeobecně.







Balanční kaktus je primárně určen pro děti od tří let, ale sama ze zkušenosti můžu říct, že si s ním krásně samostatně vyhraje už i naše dvouletá Rózinka.


Čtyřletá Amálka už pochopitelně dokáže kaktus postavit do složitějšího tvaru, zkouší, co všechno je s hračkou možné udělat a pozoruje její následnou stabilitu, čímž se výborně učí.







Troufám si říct, že Balanční kaktus nebude nudit ani tatínky zapálené do chytrého hraní se svými dětmi.
:)



Druhou hrou, se kterou si naše děti poslední dobou velice rády hrají (a opět i s tatínkem:)), je zábavná hra Rybolov.



Tato hra obsahuje 6 barevných rybiček s poutkem, látkový rybníček a 2 pruty, které se dají pro různou obtížnost nastavit buď pro začátečníky a menší děti anebo pro starší děti a pokročilé.


I tato hra je doporučena dětem od tří let věku a tady bych tedy klidně posunula vhodnou věkovou hranici níž. Myslím, že Rybolov je naprosto ideální hračkou už pro děti dvouleté. Rózinka si sice často při chytání rybiček pomáhá volnou rukou a prut navleče na rybičku držíc přímo háček, ale to jí nijak nebrání v radosti ze hry samotné ani občasné snaze chytit rybku dle "pravidel".
:)


Rózinku navíc hodně baví barevnost hračky, učí se tak barvy, rybičky si různě jen tak rovná vedle sebe do rybníčku anebo si je pokládá a hraje si s nimi i samostatně bez prutů a látky.


Děti přišly i na to, že rybníček může sloužit jako modrá peřinka, kterou se rybky přikryjí...
:D



Obě hry jsou velice vydařené, vidím v nich smysluplnost, líbí se mi, že podporují i samostatnou hru, rozhodně také kreativitu dětské mysli a učí je úplně přirozeně o světě kolem nás.

Hračky mají navíc certifikát FSC (pro ekologicky šetrné, sociálně prospěšné a ekonomicky životaschopné obhospodařování lesů) a několik dalších certifikátů vypovídajících o jejich filosofii ochrany životního prostředí a naprosté bezpečnosti jejich výrobků i samotného procesu výroby hraček. Výrobní proces je navržen tak, aby se za využití solární energie a biomasy maximálně šetřila energie a nedocházelo k žádné produkci odpadu. Plan Toys používají ve své výrobě hraček lepidlo bez formaldehydů a barvy na vodní bázi, které jsou bezpečné, bez olova a jiných těžkých kovů, což není při výrobě hraček bohužel vůbec samozřejmostí.



Nám poskytl obě hračky e-shop MontessoriHracky.cz a právě díky jeho podpoře si nyní vy můžete tady na blogu zasoutěžit o voucher v hodnotě 500 Kč. 

Soutěžit můžete celý týden, a to až do půlnoci 2.12.

Podmínky soutěže jsou následující:

1. Vyplňte tento online formulář e-shopu MontessoriHracky.cz.

2. Buďte pravidelnou čtenářkou/členem tohoto blogu (Síť přátel Google ve spodní části stránky) a sledujte stránky blogu na FCB -  tady.

3. Bod je nepovinný, ale budeme rádi, když podpoříte svým likem i profil MontessoriHracky.cz na FCB, pokud se vám líbí jejich nabídka.
:)

Znáte hračky od firmy Plan Toys? Jak se vám líbí naše hry Balanční kaktus a Rybolov? 


Přeji hodně štěstí v soutěži.
:)


Veronika



***

Za poskytnutí hraček k testování děkujeme e-shopu MontessoriHracky.cz.

13 komentářů:

  1. Paní Veroniko, opravdu dřevěné hračky jsou nejlepší, pěkný tip, sedíme u pc s kamarádkou, které se moc libí, ale kde jste sehnala tuto šedou kombinaci,jelikož všude jsou přírodní zelené.Iva a Majka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Ivo a Majko, děkuji za návštěvu a váš komentář. Souhlasím s vámi, také mám moc ráda dřevěné hračky, už pro ten materiál, jednoduchost... Co se týká hračky Balanční kaktus, jak to tak vypadá, na e-shopu MontessoriHracky.cz, odkud ho máme my, je momentálně vyprodán. Zkusím vám zjistit, zda bude v této barevné kombinaci opět dostupný.:) Mějte se hezky a přeji vám oběma pěkný závěr listopadu v radostném a poklidném očekávání adventního času, Veronika.:)

      Vymazat
  2. Vyplněno, balanční kaktus je skvělý!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Lenko, skvělé, přeji hodně štěstí a krásné dny, Veronika :)

      Vymazat
  3. ten kaktus je úžasný :) vyplnila jsem dotazník a sleduji zde jako Barbora Červenková, na Fb likuji jako Barbora Francová.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Barboro, děkuji za váš komentář a účast v soutěži. Krásnou neděli, Veronika. :)

      Vymazat
  4. Ahoj, Verčo! Ten kaktus vypadá super, už po něm pokukuju nějakou dobu... My máme balanční žábu - ale tam se dávají válečky na houpající základnu žabku - trošku jiný systém, ale Juli to taky baví.
    Rybky jsem na doma šila, ty u nás taky jednou za čas jedou. Tohle stolní řešení od Plan Toys je ale taky super!
    Hezký předvánoční čas! L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Lucko, díky za zastavení se a tvůj komentář. Balanční žába vypadá také pěkně, líbí se mi i její veselá barevnost. Tvůj um v šití obdivuji, ušít dětem hračky, to mi asi nikdy nepůjde, i když, kdo ví, kam mě život ještě zavane... ráda bych dětem vytvořila něco vlastníma rukama.:) I vám všem přeji krásný závěr podzimu a poklidný čas svátečního očekávání, Veronika. :)

      Vymazat
  5. Formulář vyplněný:)
    Na FB sleduji jako Lenka Fořtová (Cichá), GFC Lenka Fořtová (cichulak)
    Montessori hračky na FB už také sleduji delší dobu;)
    Lenka F.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Lenko, zdravím Vás a děkuji za účast v soutěži. Přeji hodně štěstí a poklidné dny, Veronika. :)

      Vymazat
  6. Ahoj Verčo. Balanční kaktus vypadá parádně. Formulář vyplněn, na FB tvoji stránku sleduji už dlouho tak snad to stačí;-). Iveta Čejková

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Ivet, díky za zastavení se a tvůj komentář. Kaktus teď u nás frčí, baví všechny! Pěkný den k vám, Veronika. :)

      Vymazat
  7. Teda, ten čas letí! Malá byla před chvílí miminko. Ale já tu taky dlouho nebyla. Holky jsou si neuvěřitelně podobný! Měj se krásně, L.

    OdpovědětVymazat