úterý 7. března 2017

Obyčejné štěstí

Krásný den, milé čtenářky!
:)

Často si říkám, že nejdůležitější je uchovávat si vzpomínky na okamžiky obyčejného štěstí, kterých není v mém životě vůbec málo, ba naopak. Dívajíc se na tvářičky našich dcer, jak se smějí, jak se s naprostým zaujetím věnují hře, jak jsou zvídavé a přímočaré, to vše mě naplňuje láskyplným pocitem a připomíná mi opravdový smysl našeho bytí.
Na víkendy většinou jezdíme k babičkám, kde mají děti věru co objevovat. Je to jiné než doma, někdy zajímavější, jindy prostě jen jiné bez pochyby i tím, že babičky a dědové nejsou jako máma a táta, ani nemůžou být a ač to není vždy jednoduché, my rodiče (a jejich děti;)) jsme se to naučili respektovat a pořád se to učíme chápat.
Dcery jsou ale s prarodiči moc rády, prospívá jim ten pravidelný kontakt. I to jim pomáhá být kompletní.

V obrázcích dnes jen malá mozaika z víkendu, která by klidně mohla nést podtitulek naše (ne)obyčejné štěstí... 
;)












































Prozradíte nám, co je pramenem toho vašeho štěstí?
...


Buďte šťastní.




Veronika


8 komentářů:

  1. Veru, to je opravdová nádhera! I kdybys sem dala jen ty fotky (bez průvodního slova), tak to tam všechno, cos napsala, je! Já zažila takové (ne)obyčejné štěstí zrovna včera večer, když se naše dcera poprvé nahlas řehtala. Taková chvilka (i když trvá třeba jen pět minut) kolikrát rozhodne o tom, jaký byl celý den - a to víc než dobrý... Moc se mi líbí ten všeříkající pojem "být kompletní" ;-)...
    V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Veru, moc děkuji za tak hezký komentář!:) Potřetí si ho čtu a jen se usmívám... Ať jsou vaše dny plné tak krásných chvil, Veronika. :*

      Vymazat
  2. Verčo, máš nádherné holčičky! A koukám, že u babičky mají jen vnučky - u našich teď taky přibude druhá naše holka, uvidíme, jak se snad brzy pochlapí brácha.
    Jinak to mám stejně - s tím vnitřním štěstím, vlastně i venkovním - samozřejmě jsou i horší dny s Julčou, ale pak ty "sluníčkové", které to vyváží a ze kterých v těch dnech horších nálad čerpám.
    Nejsilněji si ten pocit štěstí vybavuju vloni v létě, když Juli nadšeně houpala na nové trampolíně na zahradě, růžové tvářičky, vlásky lítající kolem uší a nadšený výskot. To se mi zarylo hodně hluboko a bylo to to úplně první, co mi hlavou prolítlo při tvé otázce.
    Spoustu dalších krásných, objevných dní nejen tvým holčičkám, ale i vám - rodičům, a všem prarodičům. Jsem šťastná, že moje děti můžou zažívat přesně tohle, o čem píšeš. Tu neobyčejnou obyčejnost.
    Hezký večer! L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Luci, děkuji moc za tvůj komentář, za to, že ses s námi podělila o svůj kus štěstí!:) Děti v pohybu, nadšený výskot, růžové tváře a jiskřící oči... kéž by to nikdy neskončilo, viď? I Tobě a vám všem co nejvíce krásných, objevných dnů plných lásky a radosti, pa Veronika. :*

      Vymazat
  3. Krásné holčičky. :-) Taková rodinná pohodička. Člověk si musí vážit toho každodenního štěstí a radosti. Moji kluci už mají jen jedny prarodiče a jsem šťasrná, že s nimi můžeme trávit aspoň pár týdnů v roce na návštěvách. Vztah vnoučete a prarodiče je prostě jedinečný a krásný. Díky za naše rodiče. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Kamilo, díky za váš komentář.;) Právě proto, že dnes není radosti mezi lidmi mnoho, je třeba vážit si těch každodenních drobných štěstí o to víc, viďte? Stejně jako Vy, i já si moc vážím toho, že tu jsou naše rodiče (i dvě babičky-praprarodiče našich dcer) stále s námi a děti s nimi mohou trávit dostatek času. Obohacuje to jejich životy... Mějte se moc hezky, Veronika. :)

      Vymazat
  4. Verco, jste krasny holky a ta uprimna radost a stesti z fotek primo cisi. Mam to podobne, deti jsou zkratka to nej. Pekny den. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marcelo, díky za zastavení se a tvůj milý komentář!;) Mějte se s dětmi krásně, Veronika. :)

      Vymazat