čtvrtek 15. prosince 2016

Novinky z Janovy pece

Přeji krásné čtvrteční odpoledne!
:)

V březnu jsem tu poprvé psala o lahodných müsli z Janovy pece a pokud Janovu pec ještě neznáte anebo byste si článek jen rádi připomněli, můžete si jej přečíst tady.

Je mi víc než sympatické, že Jan používá do směsí tuzemské suroviny, jak to jen jde, svá müsli sladí medem anebo nově i datlovým sirupem namísto používání škodlivého a levného cukru, že jsou všechny jeho směsi jednoduché a nepřeplácané, jak sám říká a hlavně, že my jako zákazníci dokážeme v Janových müsli snadno identifikovat dominantní chutě, které k sobě navzájem dokonale pasují.




Zásadní změnou v Janově peci, patrnou na první pohled, je inovace obalů. Nyní si müsli kupujeme v barevných papírových krabičkách, které opět zdobí kresba známého Jezepce, maskota Janových müsli, jež vytvořila ilustrátorka Michaela Režová. Michaela se postarala o obalový design, jež je u každé krabičky trošku jiný. 
Nápaditý je detail prostřiženého Jezepcova břicha, kde je müsli vidět. ;)




Děti si na zadní straně krabiček navíc mohou vybarvit obrázek, pospojovat spojovačku či si něco do předkreslených obrázků dokreslit.




Dnes vám chci představit úplnou novinku z Janovy pece a tou je pečené Pohankové müsli, které je bezlepkové. Müsli je složeno ze 67% pohankových vloček, mandlí, lyofilizovaného (mrazem sušeného) ovoce - višní, černého rybízu a broskví, dále jablek (ošetřených kyselinou citrónovou), moringy, sušené citrónové kůry, datlového sirupu a olivového oleje. Jan mi doporučil jíst tuto směs s mlékem nebo jogurtem, jelikož používá křupavé termizované pohankové vločky, které jsou na skus trochu tužší. S jogurtem je müsli opět výborné, vločky změknou a výsledná chuť je příjemně sladkokyselá. Jan mi psal, že datlový sirup částečně eliminuje výraznou chuť pohanky, kterou já mám ale ráda a pohanku samotnou často v kuchyni používám, takže mi pochopitelně zachutnala i tato směs. A nejen mě. Moc chutná i mému muži a Amálce.

Aktualizace ze 16.12.: V Janově peci tuto pohankovou směs trochu upravili. Konkrétně termizované vločky vyměnili za mechanicky lisované. Když budu Jana citovat, ty termizované prý nebyly vzhledově hezké a byly na skus moc tvrdé. Ty nové jsou zase jemnější, ale jsou to více vločky. 
Jak je vidět, Jan  v žádném případě neusíná na vavřínech a jde mu i o to, aby jeho müsli lahodilo nejen žaludku, ale i našim očím. :)) Přeji mu, ať se mu i nadále daří. 




Kromě dobře známých ingrediencí Jan v novém pohankovém müsli použil méně známou Moringu olejodárnou, léčivý jedlý strom, ze které zde hádám použil listy. Tato rostlina je ale často popisována jako víceúčelová plodina, u které se všechny části dají zužitkovat.
Listy moringy jsou zdrojem mnoha vitamínů, minerálů, bílkovin a proteinů, mj. obsahují vitamín C, betakaroten, vápník, draslík a tolik prospěšné antioxidanty. 
























Mimo osmi druhů pečených müsli, dvou druhů ořechů a stejně tolik druhů sušenek Janova pec nabízí ještě čtyři druhy mrazem sušeného ovoce. Můžete ochutnat lyofilizované jahody, švestky, ananas a banán.




My jsme tentokrát zkoušeli banán, ananas a švestky.
Mým favoritem je nádherně sladkokyselý křupavý ananas nakrájený a nasušený v malých kostičkách. Asi nejméně mi chutnají švestky, ač mám švestkové müsli s mákem, kde je lyofilizovaných švestek habaděj, snad nejraději ze všech. Nemusíte se ale bát, že vám mrazem sušené ovoce chutnat nebude, dobré jsou všechny, jen je otázkou, který druh preferujete právě vy.
:)












































Ovoce je baleno v malých kapesních baleních o váze 30 g a všechny druhy si koupíte v praktických znovu uzavíratelných sáčcích opatřených plastovými zipy.





Pokud rádi své blízké obdarováváte jedlými dárky a zaujala vás nabídka těchto poctivých a chutných müsli (a nejen nich), tak pospíchejte na e-shop Jana Krále, aby vám své dobroty stihl včas připravit a ještě do Vánoc zaslat.



Já vám přeji báječný podvečer a příjemné adventní chvilky.
:))



Veronika


4 komentáře:

  1. Z Janovy pece jsem nadšená. Jen mě nenapadlo tam objednat i vánoční dárky, díky tvému článku jsem to napravila a ještě rychle odeslala objednávku. Díky za inspiraci a přeji krásný předvánoční čas!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Neriah, to mě těší, že jsem Ti Janovy výrobky připomněla právě včas, aby mohly pod stromečkem potěšit někoho z tvých milých.;) Určitě budou nadšení. Také přeji krásné dny očekávání svátečního času, Veronika. :)

      Vymazat
  2. To vypadá naprosto skvěle :) Nejvíc sympatické mi je, že nepoužívají cukr. A i ty obaly jsou moc pěkné :)

    MŮJ BIO SVĚT

    OdpovědětVymazat
  3. Abych to využila jako tip na vánoční dárky, na to jsem tenhle článek našla pozdě. Ale asi si nadělím po Novém roce něco sama sobě - lyofizované ovoce vypadá skvěle, pohankové musli bych docela vyzkoušela a ta ostatní taky...
    Hezké svátky

    OdpovědětVymazat