pátek 1. dubna 2016

Medvědí česnek

Zdravím vás v novém měsíci. :)
Už je mi lépe, snad jsem pochopila sdělení, které mi mé tělo dává skrze nemoc. Můžu se tedy těšit jarem a plánovat si aktivity venku a práce na zahradě.

O Velikonočním pondělí jsme vyrazili ven a natrhali si medvědí česnek. Mám velkou radost, že jsme jej objevili i u nás, na Havlíčkobrodsku. Má neskutečnou sílu a pokud česneku zrovna neholdujete pro jeho vůni a pálivost, budou pro vás tyhle zelené lístky zřejmě také příliš. Překvapilo mě, jak aromatický medvědí česnek teď zjara je. Venku jen tak bez ničeho jiného k zakousnutí jsem dokázala sníst sotva dvacet lístků a připadalo mi to stejné, jako bych snědla tři stroužky česneku. O síle a chuti česnekových lístků svědčí i fakt, že poslední dny nejíme vůbec obyčejný česnek, plně nám jej vynahrazuje medvědí zeleň na topinkách, chlebu, nasypaná do polévky i vmíchaná do pomazánek. Chystám se na medvědí pesto, tak jen co nakoupím všechny suroviny, umixuji a naplním do skleniček, přidám na blog. Těšte se. :)







































Máte medvědí česnek rádi? Chodíte sbírat?



Mějte se hezky.
:)



Veronika

12 komentářů:

  1. Ahoj Veru, medvědí česnek zbožňuju, letos už jsem na něj taky vyrazila, mrkni tu :))
    Krásný víkend!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Evi, už jsem u Tebe koukala a právě po návštěvě tvého blogu jsem si řekla, že vyzkouším pesto, tak děkuji za inspiraci.;) Krásné jarní dny, Veronika. :)

      Vymazat
  2. Mám ho ráda, ale kupovala jsem si ho na trhu, protože nevím o místě, kde by takto nádherně rostl.
    Ahoj M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Martino, taky jsem nevěděla, kde ho poblíž hledat, až do letoška.:) Třeba jej objevíš i Ty, já jsem se ptala a dozvěděla jsem se... Ahoj, Veronika. :)

      Vymazat
  3. Miluju medvědí česnek! Minulý víkend jsem udělala jednu várku pesta a medvědí špenát, tento víkend vyrážím trhat zase, ať si tuhle svěží sílu užiju co nejvíce! Mňamy ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Claire, já jsem byla podruhé včera a mám pěknou dávku v chládku ve sklepě, zítra se pustím do pesta se vším všudy.;) Měj se hezky, Veronika. :)

      Vymazat
  4. Skoda ze neznam místo, kde by rostl u nas:-(. Pekne dny. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marcelo, ptej se postarších, určitě někdo bude vědět.;) Přeji i Tobě hezké dny, Veronika. :)

      Vymazat
  5. Je super jít si ho takhle natrhat čerstvý do lesa !! a dnes jsme ho měli v omeletě na snídani !! dobrou chuť ♥ Iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Ivo, to je náhoda, my jsme měli omeletu v pátek k večeři a česnek vydatně přikusovali. Je to lahoda! Krásné dny, Veronika. :)

      Vymazat
  6. Téda, to je krása! Hotový česnekový plantáže! :) Mně se pořád vyhýbá, zatím jsem na ně nenarazila. :( Ale minulý rok jsem si alespoň koupila sazenice v květináči a už se mi pomalu rozrůstá na zahradě. :) Jinak letos jsem z něj dělala risotto a bylo excelentní!

    Lucka www.sleepy-cat.com

    Lucka www.sleepy-cat.com

    Lucka www.sleepy-cat.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Lucko, jistě jednoho dne medvědí česnek v přírodě objevíš. Když ne letos, třeba napřesrok.;) Risotto musí chutnat výborně, úplně mám na něj chuť, škoda, že došla basmati rýže a arboria zbývá sotva na jednu porcičku.:/ Měj se hezky, Veronika. :)

      Vymazat