sobota 9. dubna 2016

Hvězda s kaštanovým krémem

Hezkou upršenou sobotu přeji!
:)

Nevadí mi, že se ochladilo a je jen dobře, že prší. Jen ať si dá příroda hezky čas a ať se země po suché zimě pěkně napije. Nemám ještě zasetou zeleninu a letní teploty, které se ukázaly v úterý, nejsou úplně ideální. Jelikož je venku tak, jak je, jsme více doma a včera jsme si po delší době upekli něco dobrého na zub. 
Z kynutého těsta moc často nepeču, ale tahle Hvězda s kaštanovým krémem je báječná a určitě stojí za zmínku. Recept je ze Zajíců v krabici, které už pravidelně objednávám. Trochu jsem si jej upravila po svém a vznikla o trochu zdravější varianta, kde jsem nahradila polovinu bílé pšeničné mouky za mouku celozrnnou. Jedlé kaštany jsem si oblíbila nedávno a kaštanové pyré z únorových Zajíců v krabici se spolu s hořkou čokoládou postaralo o výbornou náplň mé krásně nedokonalé hvězdy. ;)

Těsto je jednoduché a stejně tak i krém, jen postup je krapet složitější, tak jej prozatím neuvádím. Kdybyste recept chtěli vyzkoušet, napište mi do komentářů a já ráda doplním, jak postupovat, případně pro vás postup nafotím. Chystám se totiž na hvězdu znovu, pro změnu s makovou náplní. (Kdo odebírá Zajíce v krabici, v únorové krabičce pak našel kartičkou s detailním foto postupem.)





















Většinou snídáme kaši nebo topinku, ale k dnešnímu ránu se kaštanová hvězda s žaludovou kávou hodila tak nějak lépe...
:)




Co dobrého jste si naposledy upekly vy, milé dámy? Děláte kynutá těsta?



Mějte se hezky!
:)



Veronika

6 komentářů:

  1. Vypada to opravdu bajecne, i kdyz slozitejsi recepty me trochu odrazuji... Kastanova napln zni skvele, nikdy jsem je nejedla - v zadne podobe.
    Ja dnes pekla vlockove susenky - zdrave, a jeste malinovy kolac z jogurtu - rychlovky, brzy se objevi na mem blogu. Peceni zdar!:-) M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marcelo, tak já jsem zase ještě nezkoušela vločkové sušenky. Musím to napravit, třeba bychom je mohly upéct s dcerkou společně, miluje pomáhat mi.;) Dnes jsem zavítala na Tvůj blog a moc se mi líbí. Ráda se tam budu vracet. Doufám, že nevadí, že tykám. Krásnou neděli, Veronika. :)

      Vymazat
    2. Urcite nevadi a dekuji za navstevu:-). Susenky zajiste zvladnete spolecne, jsou opravdu snadne, budou tam asi zitra:-). Pekny den. M.

      Vymazat
  2. Verunko, nádhera .... vypadá úžasně !!!! Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marki, děkuji!:) Ta jedna osminka se v troubě rozpletla, ale ta nedokonalost zdá se mi právě úžasná. A chutná výborně. Báječné jarní dny, Veronika. :)

      Vymazat
  3. Mňam, to vypadá fakt chutně. :) Já naposled pekla před měsícem a to beránka :D od ty doby jsem se k tomu nedostala...

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat