středa 9. září 2015

Spotřebováno Srpen 2015

Krásný páteční den přeji!
:)

Srpnové Spotřebováno vám i sobě bohužel předkládám na nepěkných fotkách a při publikování dnešního příspěvku hodně skřípám zuby. Kdybych se nechtěla ještě před porodem zbavit všech těch prázdných obalů, nechala bych článek na jindy, stejně tak jako ostatní příspěvky, které mám v plánu. Pokazilo se totiž zapínání u mé zrcadlovky, a tak spí a spí, dokud se mému muži nepodaří dát ji zase do pořádku. Možná bude nakonec nutné koupit celé nové (staronové) tělo, do poměrně drahé opravy se nám dvakrát nechce.
Bez svého foťáku jsem jako bez ruky, skoro je mi z toho až fyzicky špatně. Miminko se má narodit každým dnem a my máme jen náš záložní digi foťáček, sice nárazuvzdorný a voděodolný, perfektní na divokou vodu a na lezení v zamrzlých horách, ale rozhodně ne dost dobrý na fotky na blog nebo dokonce dokumentování vzácných okamžiků po porodu. No, manžel určitě přijde včas alespoň s nějakým provizorním řešením, na to ho už dost dobře znám, tak bych vlastně měla být klidná. Hmmm, ale stejně moc nejsem, to bude asi to narůstající napětí posledních dnů těhotěnství. ;)

Tak se raději pojďme podívat na všechny ty kosmetické produkty, které jsem minulý měsíc spotřebovala (některé používala hlavně Amálka, popř. domazal můj muž). ;)

Je toho pěkná kupa, na první obrázek jsem dala klasická balení a na druhý miniaturní vzorečky na testování (všechno by se mi tentokrát opravdu na jednu fotku nevešlo).









Začneme hned péčí o pleť...




Bioderma Atoderm Gel moussant/Pěnivý čisticí gel (1000 ml). Gel je primárně určen na suchou až atopickou pokožku těla i obličeje dospělých, kojenců a dětí. Tuhle obrovitou litrovou láhev jsem kdysi dostala dárkem k předplatnému nějakého časopisu a že mi trvalo její obsah spotřebovat! Nejprve jsem gel používala jako tekuté mýdlo ve sprše a později i jako čisticí gel na pleť obličeje. Obličej ale trochu vysušoval. Vůně je neutrální, gel je bez parfemace a parabenů, dobře pění i pokožku vyčistí.
Kupovat nebudu, natolik mě gel nezaujal.

Nobilis Tilia Bio Květová voda růžová (200 ml). Krásně voní, má úžasný a zároveň nanejvýš praktický obal z fialového skla a navíc je v bio kvalitě, co víc si přát. :) Má nepřeberně mnoho použití a mně nejčastěji sloužila k osvěžení obličeje a míchání s práškovými pleťovými maskami. Teď jsem se navíc dočetla, že patří mezi nejoblíbenější hydroláty, které osvěžují pokožku maminek při porodu a dávají jim pocit síly. Často se používá jako osvěžující sprej během první doby porodní.
Asi si ji ještě honem objednám a přibalím do tašky do porodnice. ;)  

Khadí Bylinná pleťová maska Pomeranč (50 g). Je určena především pro smíšenou pleť, dále při otocích obličeje a při celulitidě. Já jsem ji používala právě pro boj s celulitidou, na obličej jen několikrát. Prášek se míchá s vodou (na tělo to podle mě stačí, na obličej jsem míchala s bio květovou růžovou vodou od Nobilis Tilia), pak se vzniklá pasta nanese na problémové partie a nechá nějakou dobu zaschnout. Na těle jsem nechávala zhruba půl hodiny a pak smyla ve sprše. Pleť i pokožka těla byly po použití znatelně hebčí, jemné a vyčištěné, ale nějaké dlouhodobější výrazné výsledky jsem nepozorovala, ani na pleti a už vůbec ne na stehnech. Přece jen to chce pořádný pohyb a já už se, i z tohoto důvodu, nemůžu dočkat, až se miminko vyklube na svět. ;)
Tuto pomerančovou masku už si znovu nekoupím.

Dr. Hauschka Noční sérum (2,5 ml). Nedávnou novinku Dr. Hauschka jsem dostala v mini vzorečku na vyzkoušení. Po prvním použití jsem z něj nebyla zrovna nadšená, měla jsem na obličeji dost ulepený pocit a to já prostě nerada. Později ale už sérum nelepilo, dokonce jsem si jej celkem oblíbila, moc hezky voní. Na posouzení znatelných účinků bych ale potřebovala delší dobu. Po týdnu používání jsem si nevšimla žádných významnějších změn.
Pokud si ke mně samo najde cestu, tak proč ne, ale sama mu naproti asi zatím nepůjdu.

Dr. Hauschka Pleťové tonikum 'Special' (10 ml). Moc fajn vodička pro problematickou, smíšenou, nečistou, mastnou, zánětlivou a pórovitou pleť. Obsahuje tunu přírodních výtažků a při dlouhodobějším pravidelném používání by měla zjemňovat póry.
Teď mám úžasné vyrovnávací pleťové tonikum od Mádary, ale kdybych neměla, objednala bych tohle.

Dr. Hauschka Regulační pleťový olej (5 ml). Další super produkt z mé kouzelné krabičky Péče o problematickou pleť. Velmi jsem si ho oblíbila. Dost mě zaujalo, že olej na pleti opravdu nezanechává mastný film.
Zřejmě časem pořídím spolu s dalšími pleť. produkty Dr. Hauschka.

Dr. Hauschka Meduňkový pleťový krém (5 ml). Rovněž mé pleti vyhovoval, navíc nádherně meduňkově voní.
Možná se u mě také někdy objeví v plném balení.

Lavera Vyrovnávací matující krém Měsíček & zázvor (1 ml). Abych řekla pravdu, moc přesně si na něj nepamatuji, ale mám pocit, že úplně špatný nebyl a docela hezky voněl.
Budu kupovat? Spíš ne.

L'Occitane Slaměnkový oční balzám (1 ml). Bylo ho opravdu maličko, takže těžko říct, zda by skutečně dokázal zredukovat vrásky v okolí očí. Jinak ale pocitově fajn příjemný oční krém.
Raděj bych něco víc přírodního, takže pořizovat nebudu. 



Teď už šupky dupky k mé oblíbené tělové péči, a to nejdřív do sprchy...





Khadí Sprchový gel Granátové jablko & Pomeranč (210 ml). Můj první čistě přírodní sprch. gel s obsahem čerstvých ajurvédských bylin, bez sulfátů, alkoholu, syntetických vůní a barviv. Líbí se mi, že všechny obsažené mycí a ošetřující složky jsou pouze rostlinného původu, a tak byste s ním mohly mýt klidně i vašeho kojence nebo batole. :) Je pravda, že gel vůbec pokožku nevysušuje, středně pění, vůně není nijak silná, ale přitom je dobře cítit, určitě víc po sladkém pomeranči než granátovém jablku. Gel má tmavě hnědou barvu a je vhodný i pro mytí vlasů, což jsem ale nějak nestihla vyzkoušet.
Objednám další, jen jinou parfemaci (v nabídce mají další tři neobvyklé vůně, a to Tulsi & Jamrosa, Neem & Grapefruit anebo Amla & Neroli).

WELEDA Arnikový sprchový gel (5 ml). Osvěžující vůně, pokožku nevysušuje, pěkně čistí, obsahuje mimo jiné esenciální oleje z levandule a rozmarýnu a právě levandule ve vůni převažuje. Pění dobře a vzoreček byl moc fajn. 
Ano, proč ne v plném balení, Weleda mě baví a minimálně jejich tělová kosmetika se u nás bude určitě pravidelně objevovat.

Alverde Mýdlo z rostlinných olejů s vůní verbeny a citrónu (100 g). Nijak výrazně nevysušuje, krásně citrusově voní, velmi svěže. Má v sobě malé, hnědé, jakoby peelingové částečky a není mazlavé (v mýdlence se vám hned tak nerozblemtá;)). 
Třeba zase znovu koupím, na ruce fajn, mému muži se taky líbilo.

Faran Mýdlo s olivovým a jojobovým olejem Ramon Dead Sea Salt (100 g). Další moc dobré tuhé mýdlo, jen trochu jiná cenová kategorie než předešlé Alverde. Myla jsem s ním především Amálku. Já vím, možná to zní blbě, že mému muži Alverde a Amálce Faran, ale to byste musely vidět mého muže, jak špinavý většinou přichází z práce a chodí do sprchy (a kolik mýdla vymydlí;)).:) Mýdlo nádherně čistě voní, jako čerstvě vyprané prádlo v olivovém mýdle. Neobsahuje žádnou vodu a už vůbec ne látky, které by mohly pokožku dráždit nebo vysušovat. Na pleť jsem ho nezkoušela.
Ještě mezi prádlem myslím mám několik tuhých mýdel Faran, to je dobře... ;)

L'Occitane Sprchový gel Verbena (75 ml). Já nevím, proč jsem si tohle zase kupovala, kvůli infantilní kosmetické taštičce? Ano, myje to, pění to dost, voní to až moc svěže a jiskřivě, někdy mě i bavilo se tím mýt, ale stejně mi kazí náladu fakt, že to není echt přírodní. Loni mě ale, mám takový pocit, zrovna tento sprcháč nadchnul. Kdeže loňské sněhy jsou... 
Už nechci.





Skupinka ještě oblíbenější - tělová mazání.
;)




Faran Tělové mléko Lemongrass/Grapefruit (75 ml). Měla jsem velká očekávání, která se bohužel zatím nesplnila. Docela mě toto mléko zklamalo. Ne, že by málo hydratovalo  nebo nic nedělalo, ale bylo dost lepivé, což nemám moc ráda a největším zklamáním byla jeho vůně. Čekala jsem svěží citrusy a ono je to celé takové, já vám nevím, jak to popsat, zkrátka nepříjemné... Jinak se mléko vstřebává dobře, pokožku jistě i zjemňuje, neobsahuje vodu, ale šťávu z Aloe vera. Množství je celkem malé a při každodenním používání nevydrží ani dva týdny. Kladně hodnotím perfektní balení produktu, velmi praktická pumpička, super pevná lahvička i perfektně těsnící odolné víčko.
Toto mléko bych vzhledem k poměru jeho ceny a množství asi úplně nedoporučila navzdory krásnému složení. Mám jich doma ale ještě několik v dalších nabízených vůních, tak mě třeba některé z nich příjemněji překvapí... 

HEMPZ Hydratační tělový krém - Banán (á 66 ml). Když jsem byla malá, snila jsem o tom, že až si jednou budu vydělávat, koupím si celou bednu banánů. Tak jsem je milovala. Maminka většinou koupila banány čtyři a každý jsme měli mít po jednom. Nakonec jsem většinou směla sníst tři, i za mámu a tátu. ;) Dnes už banány sice tak často nejím, ale když jsem objevila tělový krém s vůní banánového květu, musela jsem ho prostě mít. :) Voní báječně, skutečně banánově, sladce a lahodně. No, mému muži nevoněl, prý by si na to musel zvyknout (raději má ajurvédské byliny;)). Výborně se roztírá a vstřebává, má spíš řidší konzistenci a ubývá rychlostí blesku. 
Banánová pokožka? Zase někdy nashle. :) 

Kivvi Tělová marmeláda Citron a máta (120 ml). Povídání o ní jste si tady na blogu mohly přečíst už někdy před rokem. Jde o dost mastný tělový krém, který potřebuje dlouhou dobu na vstřebání se a rovněž je nutné důkladně ho do pokožky vetřít/vmasírovat. Stejně si ale zamastíte pyžamo i postel, to mě trochu iritovalo, hlavně teď v létě. Vůně je moc fajn a na nedostatečnou výživu si určitě nelze stěžovat. Jen já osobně jsem si poslední dobou oblíbila spíš tělová mazání lehčích konzistencí.
Ještě tu mám určitě další balení jiné vůně a kdoví, zda si nakonec na zimu třeba ještě nekoupím žlutou růži. :)





HEMPZ Hydratační tělové krémy - Granátové jablko, Citrusový květ a Vanilka & švestka (á 7,4 ml). Granátové jablko voní nádherně sladce, líbilo se mi asi nejvíc z těchto vůní ve vzorečcích, přišlo mi i o chloupek hustší než ostatní. Všechny jsou ale příjemné, jen citrusový květ bych mít nemusela, moc mi nevoněl.
V budoucnu možná zkusím lahvičku s granátovým jablkem.  

WELEDA Pupalkové revitalizační tělové mléko (á 4 ml). Toto tělové mléko s obsahem pupalkového oleje, bambuckého másla a extraktu z pupečníku asijského se skvěle rozmazává, vstřebává, výborně hydratuje. Má dost řídkou konzistenci stejně jako granátová verze, kterou jsem měla příležitost také vyzkoušet. Mléko má poměrně těžkou květinovou vůni, která nemusí vyhovovat každému, mně ale nevadí a postupně z pokožky vyprchá. 
Celkově mám z tělových mlék Weleda moc dobrý pocit perfektní péče. Zřejmě postupně vyzkouším všechny dostupné parfemace. 





Faran Šampon Lavender/Melon (220 ml). Výborný přírodní šampon, který má ve složení na prvním místě šťávu z Aloe Vera a voní výrazně levandulově. Meloun ve vůni sama nerozeznám. Ve složení nenajdete žádné sulfáty a silikony, takže se ho nemusíte bát používat ani pokud jste majitelkami citlivé pokožky hlavy. Šampon jsem používala při každém mytí vlasů dvakrát, nejprve malinké množství na umytí pokožky hlavy a pak víc na důkladnější umytí délek. Takto šampon dost dobře pěnil. Byla jsem s ním moc spokojená, vlasy jsem myla jednou za tři dny, nijak se mi nemastily, byly hladké a lesklé. Lahvička má navíc praktický vyklápěcí dávkovač, což je perfektní a opravdu jsem to ocenila.
Zřejmě koupím někdy v budoucnu znovu, možná ale spíš některou z ostatních dvou verzí.

Dr. Hauschka Kondicionér Jojoba & ibišek (200 ml). Musím říct, že mě moc neoslovila vůně, je taková silná a štiplavá, řekla bych i alkoholová. Pokožku hlavy nijak nedráždil, nevysušoval, i když já tohle mohu těžko posuzovat, dřív mi tyto problémy nezpůsobovaly ani chemické šampóny a kondicionéry. Vlasy se po něm dobře rozčesávaly, byly leskvé, vypadaly zdravě, to ano, ale opět nemůžu potvrdit, zda se o to postaral tento kondicionér anebo Faran šampón. Produkt má poměrně řídkou konzistenci.
Asi spíš znovu pořizovat nebudu. 





Crabtree & Evelyn Tarocco orange, Eucalyptus & Sage Hand Therapy krém na ruce (100 g). Vlastnostmi se nijak nelišil od mých předchozích krémů C. & E., moc hezky voněl, na léto ideální.
Pomalu nazrává čas začít zkoušet i jiné značky krémů na ruce (však už brzy budu umít vypotřebovanou svou krabici zásob C. & E. dovezenou loni z U.K.). ;)

Kivvi Krém na ruce pro muže (50 ml). Krém na ruce pro muže? Proč ne, nepřišlo mi, že by byl vhodný jen pro naše mužské protějšky. Vlastně ho můj muž ani neměl příležitost vyzkoušet, tak rychle byl pryč. Krém má dost řídkou konzistenci, typickou Kivvi vůni, strašně rychle se vstřebává a na rukou vůbec nezanechává mastný pocit. Potud dobré zprávy. Hydratace a výživa mi ale přijde průměrná, pro hodně vysušené ruce až nedostatečná, pocit na rukou je příjemný, ale aby ruce zůstaly hebké a vyživené, bylo by třeba mazání hodně často opakovat. Během hodinky ani nevíte, že jste si ruce namazaly. Škoda, jinak je krém příjemný a má skvělé pumpičkové balení, jedno zmačknutí je přesně na namazání obou rukou. Složení je pěkné s obsahem nejrůznějších bylinných výtažků a olejů, ale vzhledem k poměru ceny a účinků nemůžu produkt tak úplně jednoznačně doporučit. 
Jsem ráda, že jsem krém vyzkoušela, ale podruhé ho pořizovat nebudu.






Alverde Balzám na nohy Pinie & Limetka (75 ml). Středně hutný krém na nohy, který báječně svěže voní po limetkách a výborně se roztírá. Rychle se do kůže vsákne, takže je možné používat ho na chodidla i během dne, nejen na noc. Nožky jsou hezky hydratované, kůže jemná a voňavá. 
S krémem jsem byla nadmíru spokojená a určitě si ještě pár balení koupím. ;)

WELEDA Skin Food - Univerzální výživný krém (á 1,5 ml). Vzorečky jsem zařadila do péče o nohy, přestože by byl krém stejně tak vhodný na ruce, tvrdší pokožku na loktech či kolenou, určitě i lokálně jako tělový krém. Jde o skutečně výživný krém, svému názvu rozhodně ostudu nedělá. Je celkem mastný a je třeba mu dát dostatek času, aby se i do sušší pokožky důkladně vstřebal. Doporučila bych ho tedy spíš používat na noc a v chladnějším období.





Burt's Bees Balzám na rty - Pomegranate Oil/Granátové jablko (4,25 g). Burtovy včeličky opět nezklamaly! :) Balzám krásně voní, rty nádherně vyživuje, hydratuje, zjemňuje. Vypadají dokonce i plnější, zdravější a krásnější. Je prostě boží, doporučuji! ;)
Teď mám načatou peprmintovou verzi a ta se mi zdá ještě o trochu lepší než tato s granátovým jablkem (baví mě ten pálivý pocit na rtech), jen ji nemůžu najít. :( Vzhledem k tolika dalším balzámům, které chci vyzkoušet, se k této verzi Burtových včeliček ale asi hned tak nevrátím, jestli vůbec...

Dr. Hauschka Balzám na rty (4,5 ml). Vidím, že v srpnu jsem zamávala spoustě věcem od Dr. Hauschka. Tenhle balzám byl vynikající a přesně před rokem jsem mu věnovala půl článku spolu s Pěstícím olejem Trnka, obě tyhle věcičky neměly chybu. Doporučuji!
Skvěle o rty pečoval a já si ho asi znovu koupím. :) 



Úplně na závěr 'Amálčin šuplíček'...






Nobilis Tilia Jemný mandlový olej (150 ml). U nás naprosto nezbytná věc! Skvělá kvalita. Kupujeme od Amálčina narození pravidelně, používáme všichni a budeme dál kupovat a mazat i miminko.
Jasné 'ANO'. :)

Nobilis Tilia Přírodní rostlinné mýdlo Amorek (75 g). Pro Amálčinu pokožku pochopitelně jen to nejlepší a nejjemnější, ale toto mýdlo i přes své krásné složení, ji zřejmě v citlivých partiích trochu štípe. Několikrát sama při mytí říkala, že pálí a musely jsme ho rychle spláchnout. Sama jsem jej zkoušela na obličej a opravdu trošičku dráždilo oči. Jinak ale nevysušuje, jemňoulince příjemně voní, ale ke konci používání se už také dost patlalo.
Spíš už asi znovu pořizovat nebudu.

Cannaderm Robátko Dětský šampón (150 ml). Nakonec vypotřeboval můj muž, přece jen mi nepřišel tak jemný a šetrný jako náš dětský oblíbenec od Nobilis Tilia.
Vyhráli jsme ho a pořizovat nebudeme. (Mně se navíc vůbec nelíbí Cannaderm obaly.:P))

Cannaderm Robátko Dětské mléko (150 ml). Jsme našli také ve výherním balíčku a jaké překvapení... mazal se jím opět můj muž. Vážně to ale není tak, že co nechceme, dáme tatínkovi! Můj muž si ale i sám dělá svou domácí konopnou mast, takže bylo jen přirozené, že využil i tyto vyhrané produkty. Mě osobně Cannaderm nijak zvlášť nezaujal.
Ani tento produkt kupovat nebudu.



Uf, uf, uf! Nevěřila jsem, že srpnové spotřebováno spatří světlo světa ještě před porodem a tady je. :))

Co říkáte na dnešní produkty? Znáte, používáte, baví vás?
;)




Přeji krásný víkend a doufám, že vám tu ještě něco napíšu, alespoň pár dní k dobru by nám miminko ještě mohlo dopřát, nejraději bych se ještě pustila do bílení ložnice (tedy asistování mému muži;)). Amálka jede zítra s mými rodiči do jihlavské ZOO, tak uvidíme...
:))


Děkuji za vaše návštěvy a mrkněte na minulý článek, kde soutěžíme...
;)




Veronika


8 komentářů:

  1. Mňa určite zaujal balzam na nohy od Alverde. Už som sa naň v DM pozerala a keďže si s ním spokojna a odporúčaš ho, tak ho vyskúšam aj ja :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krásný den přeji! :) Balzám na nohy od Alverde je báječná věc, určitě vyzkoušej, taky se pro něj zastavím. Navíc cena za přírodní produkt je víc než příjemná. ;) Veronika

      Vymazat
  2. Takových věcí....Zaujalo mě spoustu věcí, např. Dr. Hauscha jsem nikdy nezkusila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Michaelo, pro produkty Dr. Hauschka mám tak trochu slabost, mám moc ráda jejich tělovou péči a teď objevuji i jejich skvosty v pleťové kosmetice. Doporučuji vyzkoušet (tady na blogu najdeš spoustu postřehů, co se mnou vyzkoušených výrobků týče;). Přeji krásné září, Veronika. :)

      Vymazat
  3. je toho fakt hodně, pěkně jsem si početla :). Jen s šamponem od Faranu jsem nebyla spokojená, jeho jediné štěstí je, že od něj nemám lahvičku, jinak by to na blogu schytal :D. Přišlo mi, že vůbec nemyje a byla jsem po něm splihlá. Každopádně se drž a tobě i miminku vše nej :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Yvonne, moc díky, i za přání mě a miminku. :) Vidíš, Tobě Faran šamón vůbec nesedl a já jsem s ním byla zase spokojená, co člověk to jiné vlasy a jiný názor. Vzácná shoda v hodnocení panuje snad jen u produktů od 100% Pure... Já bych naopak ráda vyzkoušela i zbývající dvě varianty od Faranu. Mám poslední dobou takové nutkání, že když mi nějaký výrobek sedne, nejraději bych pak měla všechny dostupné parfemace, abych to měla pěkně kompletní a mohla je i mezi sebou srovnat. To samé mě ale kupovat a používat nebaví, nevěrnice jsem to. :D Přeji nádherné dny do Lucemburska a těším se opět u Tebe na blogu, Veronika. :)

      Vymazat
  4. Krásna nálož obalov! Mám vyskúšané hlavne veci od Hauschku. S pleťovkou som nadmieru spokojná, ale ten kondicionér bol pre mňa hrôza. Tiež si dávam "záväzok" vyskúšať čo najviac telových mliek Weleda, lebo ich parfumácie sú tak lákavé. A ešte niečo Khadi na vlasy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Aknelko, díky za komentář.:) Já pořád nad tou pleťovkou Dr. Hauschka přemýšlím, zda nakoupit celou řadu v plném balení anebo ještě počkat. Každopádně k tomu ale dřív nebo později dojde. Poněkolikáté už tu píšu, že miluji jejich tělové oleje a některá mléka, to je opravdu zážitek! Od Weledy se teď těším na krásný balíček v rámci naší nové spolupráce, i nějaké to tělové mlíčko by tam mělo být, tak na blogu snad brzy poreferuji.;) A Khadí je podle mě taky sázka na jistotu. Přeji moc hezké dny a ať se nám vydaří babí léto, Veronika. :)

      Vymazat