čtvrtek 7. května 2015

Spotřebováno Duben 2015

Krásný den přeji a zároveň i co nejhezčí prodloužený víkend. Než ale vyrazíte na výlety, do zahrádek, lesů, na hrady a zámky, mám tu pro vás (i pro sebe) bilanční článek o mé spotřebované kosmetice za měsíc duben. Tentokrát jsem vypotřebovala celkem dost produktů, takže to bude trochu delší než bývá. Pojďme se tedy raději hned podívat, o čem dnes bude řeč. 
;)














Začnu pleťovými produkty...




Mádara Deep Moisture Fluid, Hluboce hydratující fluid (2 x 1,5 ml). V dubnu jsem zkoušela hned několik produktů pleťové péče, které jsem tu měla ve vzorečcích a tak trochu jsem doufala, že najdu svůj nový denní pleťový krém. Sice se tak zatím nestalo, ale vyzkoušela jsem několik zajímavých produktů oblíbených přírodních značek a ve svém hledání budu pokračovat i tento měsíc. Uvidíme, zda se v květnových nákupech neobjeví můj nový vítěz v péči o pleť. Docela zajímavý pleťový produkt od lotyšské značky Mádara je právě tento fluid. Má poměrně lehkou konzistenci, tudíž se mi snadno na pleť nanášel a dobře se vsakoval. Pleť mi nijak nemastil a velmi se mi líbila jeho neobvyklá vůně. Cítila jsem v ní hodně přírodu - šťavnatou trávu, louku... Já mám podobné vůně moc ráda, ale zřejmě ne každý by si ji oblíbil. 
Fluid zatím pořizovat nebudu, ale s přicházejícím létem by se mi hodil nějaký lehký hydratační gel nebo pleťový krém a určitě se po nějakém poohlédnu i v nabídce značky Mádara. 

Mádara Denní krém, Advanced Anti-Aging (2 x 1,5 ml).  Krém je určen pro stárnoucí pleť, má vyhlazovat již vzniklé vrásky a předcházet novým. Má podobnou vůni jako hydratující fluid, jen trochu slabší. Ani tomuto produktu nemám nijak co vytknout, na druhou stranu ale nejsem úplně přesvědčená, že je to právě on.

Kivvi Pyrus Cydonia Linea 24h intenzivní hydratační pleťový krém a Kivvi 24h vyrovnávací pleťový krém (vzorečky z naturals.cz). Na novou pleťovou řadu mé oblíbené lotyšské kosmetiky jsem byla moc zvědavá a těšila jsem se, až ji vyzkouším, takže když k mé objednávce děvčata v naturals přibalila i dva kelímečky s těmito dvěma krémy, moc mě to potěšilo. Sama jsem si pro začátek vybrala čisticí emulzi a toner stejné řady. Všechny produkty řady Pyrus Cydonia Linea jsou založeny na použití extraktu z kdoule, který má uklidňující a protizánětlivé účinky a reguluje přirozené hydratační procesy pleti. Oba krémy mi sedly výborně a vzhledem k jejich nízké ceně přemýšlím, že se znovu vrátím k pleťovým krémům Kivvi, tentokrát právě k některému z této řady.

Santaverde Krém hutný, bez parfemace (2 ml). Santaverde je německá značka pečující kosmetiky čistého přírodního složení, plného nejkvalitnějších rostlinných olejů, přírodních másel, bylinných a ovocných extraktů, esenciálních olejů a aloe vera. Právě aloe vera je základem pečující kosmetiky, který tak nahrazuje běžně užívanou vodu. Výrobky Santaverde jsou také certifikovány certifikátem přírodní kosmetiky BDIH. 

WELEDA Granátové jablko vyhlazující krém (1,5 ml). Vzoreček tohoto lehkého denního krému jsem použila převážně na dekolt a krk (na pleť obličeje myslím jen jedenkrát - byl na mě moc mastný). Má příjemnou vůni, stejně jako Granátové jablko regenerační tělové mléko. Mně se ta vůně g. jablka líbí čím dál tím víc.
Od WELEDY bych nejraději vyzkoušela nějaké to tělové mléko nebo sprchový gel a zálusk mám taky na březový sprchový peeling.

WELEDA Růžový denní krém (7 ml). Další vzoreček denního krému, který není úplně určen pro můj typ pleti, ale spíše pro pokožku suchou. Podle toho také působil - lesklá pleť s mastným pocitem. Vymazala jsem jej opět spíš na tělo (dekolt apod.) Základem složení je olej ze semen Rosa Moschata v BIO kvalitě. Růže je ve vůni dobře cítit, ale vůně není rozhodně tak příjemná jako Růžový pěstící olej Dr. Hauschka (viz níže). 

Lilibe Odličovací BIO tampony (60 ks). Jedním slovem výborné, ráda se k nim vrátím.



Třikrát ze sprchy...










Dr. Bronner's Tekuté universální mýdlo ALL-ONE! Rose (10 ml). Poprvé se mi dostal do rukou alespoň vzoreček světoznámých multifunkčních mycích produktů téhle značky. Vzoreček mi vystačil na dvě sprchy, mýdlo krásně pění, na sprchový gel vytváří až nezvykle hustou pevnou pěnu, docela pěkně voní, opravdu po růžích. Pokožka po umytí drhne, znáte ten jakoby vrzavý pocit po použití některých mýdel a sprch. gelů? Je možné, že by přípravek pokožku vysušoval, ale sama nemůžu potvrdit, poněvadž se hned patlám nějakým výživným přírodním mazáním. ;)
Nepřestává mě udivovat těch 18+ způsobů použití těchto magických mýdel Dr. Bronner's! :D Kupovat ale zatím nebudu. 

Cannaderm Robátko Mycí emulze pro intimní hygienu (150 ml). Tento produkt jsem na konci loňského roku vyhrála v jakési soutěži s firmou Cannaderm na FB. Sama bych si jej asi nepořídila. Emulze obsahuje čistý konopný olej, panthenol, kyselinu mléčnou a měsíček. Má vonět po pomerančích a levanduli, ale sama bych v něm tyto vůně nerozeznala. Produkt mi právě moc hezky nevoněl a hlavně byl až moc tekutý, tudíž se rychleji spotřebuje větší množství a protéká zbůhdarma mezi prsty. Amálka mi tentokrát se spotřebou pomohla, jako by věděla, že už se chci honem vrátit k emulzi od Kivvi a vylila si v nestřeženém okamžiku skoro půlku lahvičky do koupele. :) 
Nemůžu říct, že by přípravek nebyl šetrný anebo vyloženě špatný, ale z výše zmíněných důvodů mě jednoduše nezaujal natolik, abych jej chtěla dál kupovat a pravidelně používat.

Aveda Smoothing Body Polish (Tělový exfoliační krém) (250 ml). Je popisován jako přírodní peeling, který čistí pokožku a pomáhá odstraňovat odumřelé pleťové buňky. Peeling obsahuje směs přírodních extraktů ze skořápek vlašských ořechů, mořských řas, aloe, levandule a bylin. Peelingové částečky jsou dost jemné, aby pokožku nepoškrábaly, ale zároveň dokáží dobře odstranit to, co mají. Peeling má bahýnkovou hnědou barvu a ne moc zvláštní vůni, ale jinak poslouží výborně. (Já jsem ho tu měla otevřený opravdu dlouho a tak je možné, že vůně se změnila. Bohužel si vůbec nepamatuji, jaký byl nový.)
Těším se na nové tělové peelingy, které tu mám připravené a na další vyhlídnuté... ;)



A teď k mé (oblíbené) tělové péči...










Santaverde Tělové mléko sensitive (5 ml). Hydratační mléko, jež má zklidňující účinky díky výtažkům z aloe vera. Neobsahuje žádnou vodu. Dále obsahuje cenné oleje z kakaových bobulí a z mangových a grepových jader. Má dokonce napomáhat i hojení kožních onemocnění jako jsou ekzémy, lupénka či dermatitida. Mléko má poměrně řídkou, velmi lehkou konzistenci, téměř okamžitě se vstřebává, na pokožce je příjemné a jeho vůně je taková... řekla bych jakoby lékárenská. Mně ale nevadí.
Myslím, že pokud máte velmi citlivou pokožku, případně s nějakými kožními problémy zmíněnými výše, toto mléko by pro vás mohlo být dobrou volbou. Ceny této kosmetiky jsou celkem vysoké, na biooo.cz pořídíte 150 ml tohoto mléka za 734 Kč.

Biotherm Lait Corporel anti-drying body milk with citrus essences/tělové mléko s citrusovými extrakty (30 ml). Cestovní balení voňavého citrusového mléka na tělo voní nádherně, okamžitě se vstřebává, dobře hydratuje. 
Plné balení sice nevyhlížím (přece jen nelze mluvit o přírodních produktech), ale bylo moc fajn. ;)

Coslys Tělový krém citrusy (12 ml). Má první zkušenost s francouzskou organickou kosmetikou Coslys. Přestože se tento tělový krém pyšní certifikáty přírodnosti stejně jako všechny ostatní produkty a má nést mou oblíbenou citrusovou vůni, bohužel mě nijak nezaujal, citrusy jsem nedokázala rozeznat, vstřebával se a hydratoval poměrně dobře, ale mě jeho aplikace prostě nebavila a na obalu tohoto vzorečku mě navíc neuvěřitelně rozčilovalo, jak se mazaly písmena a zapatlaly mi tak ruce i tělo.
Vzorečky nedoporučuji  už kvůli patlajícímu se potisku na obalech, což dovede otrávit a mě samotnou Coslys zatím nenalákal ke zkoušení dalších produktů.

WELEDA Těhotenský pěstící olej (2 ml). Vzoreček mi vystačil na dvojí namazání bříška. Olejíček má krásné složení, pomocí něhož má bránit vzniku strií a povadlé pokožky. Mně se všechny tyhle těhotenské olejíčky osvědčily už v prvním těhotenství a nedám na ně dopustit. 
Je možné, že si jej ještě pořídím, aby doplnil můj 'bojový kosmetický arzenál proti striím'. :))

Dr. Hauschka Pěstící olej Růže (10 ml). Uááá, co k tomu říct!? Nádhera, požitek, nebe, ráj! Tak takhle si představuji harmonickou tělovou péči, nosánek vdechuje tu neskutečnou vůni růžové zahrady a ne a ne se nasytit. Chci ji všem dopřát. No, tedy pro začátek třeba alespoň Amálce a mému muži. ;)
Na poště už na mě čeká celá lahvinka tohoto růžového zázraku, jupí! :) Tady o něm určitě brzy bude řeč trošku zevrubněji.

Dr. Hauschka Tělové mléko Kdoule (10 ml). Toto mini balení tělového mléka bylo stejně jako Pěstící olej Růže součástí Testovací a cestovní sady produktů tělové péče v praktické plechové krabičce. Musím říct, že jde o úplně první produkt Dr. Hauschka, který bych si asi sama nevybrala. Péče i účinky jsou v pořádku, jen mi nijak nevoní.
Dr. Hauschka je pro mě momentálně jednou z nejoblíbenějších značek kosmetiky, jen k tomuhle mléku potřebuji možná ještě časem dozrát. Uvidíme... ;)

Alverde Tělové máslo vanilka a mandarinka (200 ml). Tak po Alverde tělovém másle s divokým slézem, jehož vůně mě až zas tak nenadchla jsem si tentokrát přímo užívala svěží vůni mandarinky téhle limitky. Máslo moc krásně voní, spíš po mandarince než vanilkově, opět se dobře roztírá, hydratuje i vstřebává. Podle mě se Alverde tato parfemace povedla na výbornou. 
Tělová másla Alverde se asi za chvíli u mě stanou stálicí v péči o tělo. Mluví pro ně více než příznivé ceny, dobré složení, zajímavé vůně, časté limitované edice... Už se těším na nějakou pěknou novou parfemaci. ;)

Nonique tělové mléko Vital (200 ml). Jedním slovem bylo úžasné. Strašně hezky vonělo, připomínalo mi vůni žvýkaček Pedro, kterou si pamatuji s dětství. Konzistenci má tak akorát, je hutnější než by se obvykle u tělových mlék dalo čekat. Výborně se vstřebává, pokožku nemastí, ale moc hezky zvláční atd. atd. Bavil mě moc, dokonce jsem jej někdy používala i během dne na bříško...
Mléko navíc obsahuje samé mňamky jako jsou bio plody noni, bio aloe vera, bio pomerančový olej, bio kukui olej a bio kiwi.
Až ho někde znovu 'potkám', moc ráda si jej po čase připomenu. :))


Co jsem používala na vlasy?





Cannaderm Capillus šampon s kofeinem (150 ml). Tento šampon mi byl poslán k vyzkoušení z webu blogerky.cz. Bohužel se mi na něj nepodařilo dodnes sepsat plánovanou recenzi. Je určen speciálně pro šetrné mytí vlasů a účinné ošetřování pokožky hlavy při problémech s padáním vlasů, které mě potkaly po porodu. Nevím, zda mi pomohl právě tento šampon s obsahem čistého konopného oleje a bylin jakožto kopřiva, levandule a zázvor, jisté ale je, že mi vlasy padají teď mnohem méně, úplně normálně, tak, že si ničeho zvláštního vlastně už ani nevšimnu. Jinak co se samotného šamponu a jeho ostatních účinků týče, bylo třeba mýt si vlasy dvakrát, poprvé šampon nepění a podruhé už lze vlasy, dobře napěněné, důkladně umýt a pokožku hlavy promasírovat. Také bych doporučila použít nějaký dobrý kondicionér či masku, jinak se vlasy dost těžko rozčesávají. Vůně mě moc nezaujala, je silná - konopná (?), nic oslňujícího, na co by se jeden těšil.
Ani tady nemá Cannaderm ode mě ale plný počet bodů, něco tomu prostě chybí. Já nevím, má duše tu prostě postrádá nějaký wow factor, neodolatelnou vůni, nepřehlédnutelné účinky, nádherný obal... :)))



Ručky, ručky, ručky...





Biotherm Biomains age delaying hand & nail treatment/omlazující krém na ruce (20 ml). Další ze vzorečků od Biotherm, které mi před časem přišly v sadě čtyř mini produktů v pěkné průhledné kosmetické taštičce. Krém je výborný, nádherně citrusově voní, hezky hydratuje, ruce nemastí, má lehoučkou texturu a pokožku rukou opravdu vyhlazuje.
V případě tohoto krému bych snad i zamhouřila jedno oko nad ne úplně přírodním složením, možná i obě dvě. ;) Zatím mám ale stále zásobu krémů na ruce, takže tento nekupuji. 

Crabtree & Evelyn Citron, honey & coriander 60 Second Fix Kit Hands Mini/ Citron, med & koriandr 6Oti vteřinová manikúra (2 x 25 g). Úžasná sada peelingu a krému na ruce krásné svěží citrusové vůně. Chystám na ni recenzi, moc mě bavilo tyto dva produkty společně používat a ruce byly jako z hedvábí. Určitě mohu doporučit, mám ještě jednu stejnou sadu a další s parfemací 'gardeners hand'. 

Crabtree & Evelyn Gardeners Soap (300 ml). Krásně voňavé tekuté mýdlo na ruce vonící po rozmarýnu, šalvěji a okurce. Vůně byla opravdu svěží okurková, radost si po umytém dřezu nádobí namydlit ručky. ;) Mýdlo má praktické pumpičkové balení a hezký, velmi bytelný hliníkový obal, který si asi nechám na zahradu na jiné mýdlo. Na obalu je totiž vtipný obrázek mohutné zahradnice nesoucí přes rameno ještě mohutnější mrkev. :)))
Já jsem mýdlo měla z Anglie; jeho tuzemská cena mě nikterak neláká, takže další balení za český peníz - ne. ;)



A na závěr několik málo produktů z péče o rty a zuby...





Parodontax EXTRA FRESH fluoridová zubní pasta (20 ml). Při mé poslední návštěvě zubní ordinace jsem dostala vzorek téhle pasty. Zubařka mi doporučila používat mezizubní kartáčky a prakticky mi předvedla, jak je používat. Nutno podotknout, že se kartáčkem dostala i do těch nejtitěrnějších mezírek mezi mými zuby a já jsem obdivovala její houževnatost a ochotu a sama pro sebe jsem si říkala, že tohle já doma prostě nedám. Krev mi tekla z dásní skoro všude. Bylo mi vysvětleno, že když budu v používání kartáčků pravidelně a důsledně pokračovat, krvácení za týden přejde. Nu, odhodlání bylo, ale nevydrželo mi. Zkoušela jsem zatím dvakrát a teď mi to mezizubní nářadíčko leží smutně v koupelně. Zato mi došly všechny přírodní pasty bez fluoridu a objednávky na cestě. A tak jsem tedy volky nevolky sáhla po téhle. Chuť mi nijak nevadí, na rozdíl od většiny, kteří ji používají a zda dělá, to co slibuje výrobce, opravdu posoudit nedokážu. Takže hodnotnou recenze či doporučení tu ode mě nečekejte.
Já se přece jen hodlám i nadále držet už nakročené přírodní cesty a to i v této oblasti. :)

Zubní kartáček Curaprox CS 5460 Ultra soft. Tyhle šetrné, velmi jemné zubní kartáčky jsou pro mě těmi nejlepšími, které znám a zřejmě je budu používat pořád.
Bezvadné je, že je na trhu nespočet barevných variací, takže si můžete třeba vybrat takovou, která bude ladit k ručníkům v koupelně nebo dlaždičkám nad umyvadlem. :)) Já mám teď náladu na celé černé a na bíločernou kombinaci. ;) 

100% Pure Balzám na rty Lysin a bylinky proti oparům (4,25 g). Má být utišujícím, holistickým lékem v tubě, speciálně vyvinutým s cílem minimalizovat účinky herpes viru. Lysin v něm obsažený má urychlovat hojení oparů a chránit před jejich novým výskytem. Přidané bylinky bio máta peprná, meduňka lékařská, eukalyptus, echinacea a tea tree navíc zmírňují příznaky oparu jako je pálení, svědění a podráždění. Za dobu používání jsem měla opar na rtech jen jednou a brzy se zahojil, což připisuji právě používání tohoto balzámu. Balzám na rtech působí hodně svěže, zprvu mě na rtech chladil až jakoby trošku pálil (doufám, že je to srozumitelné);). Asi jsem si na to ale hned zvykla, po druhém použití už jsem tenhle pocit neměla. Jediné, co bych tomuto balzámu vytkla je jeho konzistence, která není úplně hladká, ale v balzámu jsou jakoby kousíčky, což bylo znát spíš ke konci používání, kdy částečky občas zůstávaly na rtech a nešly rozetřít. Balzám také trochu změkl a celkově se trošičku hůř nanášel.
Pro jeho účinky bych si jej klidně znovu pořídila.



Pokud jste dočetly až sem, tak vám děkuji za váš čas a doufám, že jsem vám třeba i trochu poradila, co stojí za vyzkoušení a na čem naopak ušetřit. ;) 

Budu jen ráda, pokud se v komentářích chcete podělit o vaše vlastní zkušenosti a postřehy co se výše zmíněných produktů týká a těším se zase u nějakého z dalších kosmetických okének.


Mějte se krásně a jestli chcete, skládejte básně, 
:)
já jdu na nějaké ty přípravy k zítřejšímu bílení u nás.



Veronika



  

10 komentářů:

  1. To je teda obrovské spotřebováno. :-) Ten šampon s kofeinem mě celkem zaujal, ale postupně jak jsem četla dále, tak mě zaujetí přešlo. :-D Mám ráda, když šampon hezky voní. :-)
    giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím! :) Nu, je toho opravdu dost, i já sama jsem překvapená. Spousta vzorečků, za což jsem ráda, že jsem je spotřebovala, vyzkoušela, udělala si trošičku představu o Mádaře... Co se Cannaderm šamponu týče, sama si nejsem jistá, zda bych ho doporučila či ne. Taky mám ráda voňavé šampony a to tento výrobek bohužel nesplňuje. Navíc moje holčičí já miluje krásné obaly, lahvičky, krabičky a Cannaderm obaly tedy nic moc.
      Díky za komentář a přeji krásný víkend, Veronika. :)

      Vymazat
  2. Tak ty toho máš požehnaně spotřebováno. Já ani polovinu. Značku Canaderm znám ale nikdy mě nic nelákalo vyzkoušet některý produkt. Já tolik krémú zas nevypotřebuji, protože se moc nemažu. Jen po koupeli a na obličej. Na to všechno mi stačí tak do čtyř krémů. Jinak akorát tělová másla od Alverde, některá voní krásně a to mě i láká vyzkoušet.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Terezo, děkuji za zastavení se u mě! :) Já si docela užívám tělovou kosmetiku, za to zas nevypotřebuji skoro nic z té dekorativní. Alverde tělová másla jsou, myslím, výbornou dostupnou alternativou k jiným cenově vyšším produktům přírodních značek. Oblíbila jsem si je a ráda vždy vyzkouším nové parfemace. ;) Měj se krásně, Veronika. :)

      Vymazat
  3. ten brezovy peeling od weledy odporucam len ak mas rada VELMI jemny peeling, na moj vkus to nepeelinguje takmer vobec.
    a co robis preboha s tou kefkou, ze vyzera tak ako na tej fotke? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Viero, díky za návštěvu a Tvůj komentář. :) Peelingy na tělo mám raději spíš hrubší, tak vzhledem k Tvé zkušenosti nevím, zda březový od Weledy vůbec zkoušet. Teď mám citronovo-mátový tělový peeling od Alverde a ten je právě také až moc jemný. Pokud 'kefka' znamená ve slovenštině zubní kartáček, tak s tím si drhnu zuby. :D Ve skutečnosti si jej občas půjčí má dvouletá dcerka a cpe ho do toho jeho plastového krytu - většinou ne tak, jak tam kartáček patří. Takže tak. :)) Přeji krásné jarní dny, Veronika. :)

      Vymazat
  4. Poriadne začítavací článok :)
    Aj ja som celkom blázon do Dr. Hauschka, ale musím sa priznať, že z telovky som zatiaľ nič nevyskúšala. Asi preto, že mám dosť veľkú zásobu konvenčných telových mliek, ktoré prestriedavam olejmi a zistila som, že čím menej krémujem, tým menej to potrebujem. Preto sa teším, ako sa budem môcť Hauschkovi naplno oddať a aj tie malé balenia mi vystačia večnosť.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Aknelko, přeji krásné chvilky s těmi kouzelnými mazáními Dr. Hauschka. ;) :) Budu se těšit, že pak napíšeš, co sis nejvíc oblíbila. Měj se krásně a přeji báječné májové dny, Veronika. :)

      Vymazat
  5. Páni, tohle nevypotřebuju ani za rok! Zato pravidelně používám mezizubní kartáčky, to mi přijde důležitější než jakákoli kosmetika. Ale je to zřejmě o prioritách. Já používám jedinou věc na obličej - Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion + ještě na očištění Biodermu. Od té doby, co jsem tuhle kombinaci objevila, už neztrácím čas hledáním něčeho nového. Naprostá spokojenost, pleť jako miminko!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Lucie, s těmi mezizubními kartáčky nemůžu nesouhlasit, snažím se snažím, tak snad si je zvyknu taky pravidelně používat. To je skvělé, že jsi našla ideální kombinaci pro svou pleť, já pořád hledám, ale naštěstí mě ten proces baví. ;) Přeji krásné dny a děkuji za návštěvu, Veronika. :)

      Vymazat