čtvrtek 30. dubna 2015

Pomačkaně z postele

Hezký čarodějný den přeji! ;)

Co se našeho bydlení týká, moc se toho u nás letos nezměnilo. Zato na následujících několik měsíců plánuji doma trochu toho osvěžení, odlehčení a vyčištění od přebytečných věcí, které se moc nepoužívají a proto půjdou buď o dům dál anebo je prozatím schovám do krabic a odvezou se pryč. 
Největší změnou, na kterou se těším ze všeho nejvíc, je vybílení celého bytu. První fázi jsme si s mým mužem naplánovali na příští víkend, Amálka bude přes den u mých rodičů a až si ji přivezeme zpátky, bude už, doufám, kuchyně s obývákem a jídelnou (u nás vše v jedné místnosti), předsíň i koupelna zářit běloskvoucí čistotou.
Stěny ložnice mají momentálně barvu khaki, která prý bude tvrdším oříškem, neboť je tam už několik vrstev nátěru. Dřív se mi moc líbila, ale poslední dobou si nepřeji nic víc, než mít všude bílo a konečně si odpočinout od barevných stěn. Na ložnici si tedy budu muset chvíli počkat, ale však nám do porodu ještě nějaký ten pátek zbývá. ;)

Z ložnice bych brzy chtěla vyhodit i koberec a místo něj nechat udělat dřevěnou světlou podlahu. 
Mega papírové IKEA světlo z papíru ve tvaru koule nám poslední dobou rádo padalo (hlavně při prudším naklepávání peřin) a řekla bych, že má rovněž svůj čas za sebou, takže nám teď místo něj ze stropu trčí jen holá žárovka a já jsem radši, protože teď v klidu můžu vybírat nové světlo do ložnice. 
Vlastně už mám vybráno...


Jen nevím, zda tohle svítidlo firmy Ay illuminate nebude přece jen do naší ložnice moc velké. Sice máme v bytě dost vysoké stropy, ale lampa měří na délku celých 95 cm, tak to musím ještě pořádně vyzkoušet a promyslet. Pokud volba nepadne na Ay illuminate, pak mám v záloze ještě druhou variantu, a to krásnou lampu White Norm z dílny Normann Copenhagen, pro kterou mluví i poněkud příznivější cena. Teď už jen počkat, až na Nordic day bude nějaká pěkná akce, abych trošičku odlehčila svému svědomí, že? ;))

Na letošním pomyslném wishlistu jsem měla i lněné povlečení, na které jsem nedávno náhodně narazila na nově založeném e-shopu H&M a navíc jsem jej pořídila s pěknou 25% slevou na první objednávku.

Povlečení je tuze příjemné a mně se moc líbí ta pomačkanost. Nemusí se vůbec žehlit, což je pro mě velký bonus, protože já povlaky na naší společnou peřinu žehlím nerada, vždycky mi povlak zůstane několik dnů na dně koše s vypraným prádlem a občas pak žehlím i dva najednou. V sušičce lněné povlečení prý ještě změkne, ale to já zatím bohužel posoudit nemůžu. Sušička by se k nám už opravdu nevešla, a tak suším všechno venku na sluníčku.

Fotky jsou dnes díky světlu a mému bleskovému rychlofocení za Amálčiny asistence spíš podprůměrné, ale i tak jich pár vkládám pro představu jak povlečení, tak naší khaki výmalby, které snad už brzy odzvoní. ;)




















Co se bytových změn a novinek týká, tak teď nás čeká návštěva truhláře, který nám bude dělat novou velkou postel, která nám všem třem zatím bude sloužit u rodičů mého muže a počítám, že za nějaký čas i v novém domě. Dlouho jsem hledala jednoduchou postel ve skandinávském stylu a jako na zavolanou přišla inspirace z blogu Radany z Radush style. Jen pro nás trochu upravíme velikost minimálně pro dva dospěláky a dva malé lidičky. Přemýšlím o velikosti 220 x 200 cm, možná i prodloužené. Myslíte, že bude stačit, máte zkušenosti s velkou postelí? Budu moc ráda za vaše tipy a rady,

mějte se krásně

a neuleťte dnes moc daleko, abyste se stihly vrátit na to zítřejší políbení pod rozkvetlou třešní. 
:))



Veronika

7 komentářů:

  1. ...krásne..to pásikavé ,odkiaľ ?... a máme koníka, u dcéry :)....takto všetko v manželskej posteli je to super ...:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Aleno, proužkové polštáře jsou tineKhome z Nordic day, mám je už od loňska. Dají se výborně kombinovat s jinými. ;) Momentálně jsou v nabídce nové černobílé vzory, jak jinak než opět překrásné. Děkuji za Vaši návštěvu a přeji krásný 1. máj, Veronika. :)

      Vymazat
    2. Ďakujem :) ND je moja naj značka a pásiky najobľúbenejšie...zatiaľ mám z IKEA,ale nie sú také chik... :)...a pekné jarné dni :) !

      Vymazat
    3. Aleno, tak ať nějaké krásné na Nordic day vyberete... ;) Také přeji nádherné jaro, Veronika. :)

      Vymazat
  2. Ahoj Veru, já už se také přesvědčila, že nejlepší barva na zeď je bílá... v našem bytě už to musím vydržet s tím, jak to je, ale jestli se dočkám našeho vysněného baráčku, tam už jiné než bílé zdi nebudou. Lněné povlečení v H&M mě také zaujalo, a dokonce přemýšlím i o lněných závěsech (spíš jednou do toho baráčku ;-) ), jsem zvědavá, jak bych se popasovala s tím "pomačkáním" - líbí se mi to, ale zároveň jsem posedlá tím mít vše vyžehlené, i když mě to děsně neba... no, bude to oříšek ;-) Těším se na vaši "obří" postel!
    V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Veru, taky se chystáte na budování toho vysněného domova? Anebo už jste začali? Jsem zvědavá, viď? ;) U nás to bude ještě nějakou dobu trvat a tak si chci v rámci možností trochu zvelebit a upravit i ten náš byteček. Přeci jen s blížícím se příchodem druhého miminka na mě jdou ty pocity, že všechno chci mít vybílené, vytříděné, čisté a co nejjednodušší a samozřejmě čím dál víc v milovaném nordic stylu. ;)
      Na tu naši novou postel se taky hrozně těším, jen teď přemýšlím, kde budu shánět mega povlečení na přikrývku, asi v zahraničí... no, uvidíme. Teď máme, myslím, kolem 200x220 cm a můj muž si navíc nosí peřinu na jednolůžko, kterou mám navíc, prý je jinak pořád odkrytý. :)
      Měj se krásně, Veronika. :)
      PS: Hned po neděli konečně letím na poštu s balíčky pro vás. ;)

      Vymazat
    2. My jsme si před třemi lety pořídili starší baráček a předěláváme ho. Úprav je potřeba hodně a jde to pomalu. Nejdřív bylo potřeba udělat novou střechu, potom nastalo dlouhé období bourání - spodní část se musela kompletně překopat. Teď už se rýsují jakési "prazáklady" jednotlivých místností a až budou betony, budu asi skákat radostí do stropu ;-). Máme v plánu udělat spodek a nastěhovat se. A zbytek jako podkroví, dvorek, zahradu, stodolu už pak budeme budovat a předělávat asi do konce života ;-). Ale těším se na to, dělá mi dobře postupně zdolávat jednotlivé cíle, když má člověk jednou provždy hotovo, je to nuda... Můj partner právě na domku dělá spoustu práce sám, tak už se ho snažím neobtěžovat s bílením v bytě apod. (i když bych chtěla). Taky se ale snažím o nějaké alespoň malé změny v bytě, ale jsou to spíš drobnosti a stejně, jako píšeš hlavně se snažím vyklízet a ubírat, ubírat, ubírat, což se ne vždy daří (asi to znáš). Ale o budoucím domku už mám jasné představy, dost podobné těm tvým - hodně bílé, dřeva, přírody... tak takhle to s námi je ;-)
      Měj se také moc krásně a na novinky u vás doma se moc těším!!!
      V.

      Vymazat