pátek 1. května 2015

Čarodějnice na hradě Lipnice

Krásný prvomájový den přeji!

Taky máte tak rádi měsíc květen? Já moc. Možná i proto, že jsem dítě májové. ;)

Stejně tak mám ale ráda i duben, se kterým jsme se včera všichni tři rozloučili ve velkém stylu (alespoň na naše poměry:)). Dubnoví jsou zase Amálka i můj muž a tenhle měsíc v mých očích jen těžko něco překoná. Probouzející se příroda je zkrátka ta nejmocnější čarodějka.

A o čarodějkách a čarodějnicích byl i včerejší večer. Vydali jsme se do nedaleké Lipnice nad Sázavou, kam se vždycky rádi vracíme a tentokrát jsme zamířili přímo na hrad, kde se konala velká čarodějnická akce.




Přestože podobné veřejné sešlosti většinou nijak zvlášť nevyhledáváme, tentokrát jsme se opravdu dobře bavili a krásně si to spolu užili.
:)



Mile nás překvapilo, skoro až zaskočilo, že většina hradních prostor byla otevřená a volně přístupná návštěvníkům. 

Pochopitelně jsme během večera vystoupali, kam se dalo a pokochali se vyhlídkami na to naše okolí, které se odtamtud zdálo až pohádkově krásné.





Čarodějnice nakonec, k mé úlevě, upálena nebyla a hranici pořádající místní hasiči zapálili bez ní. 




Málinku bavilo jak běhání a křik v hradních komnatách, kde se halas úžasně rozléhal, tak tancování za doprovodu bezvadné živé hudby, která vyhrávala výborně k očividné radosti dětí i dospělých. ;) 




A jelikož venku pořádně vyhládne, nechyběly ani buřtíky, které tu měli k zakoupení a sami jsme si je opekli na menším ohníčku.




Málinka se naštěstí spokojila s chlebem a okurkami. Opečeného buřta poprvé ochutnala asi před měsícem a pak z toho byla prozvracená noc a den. Těžko říct, zda šlo o nějakou virózu anebo byl na vině opravdu ten buřt. Já jen vím, že se pro jistotu všem uzeninám zase na dlouho vyhneme. 





























Hudba se hradním prostorem nesla opravdu velkolepě a duo, které jsme si s mužem pro sebe otipovali na otce bývalého rockera a syna punkáče, bych rozhodně ještě někdy ráda slyšela!




A za včerejší tečkou ještě jedna otázečka...


Už jste se dnes se svými milými postavili pod rozkvetlou třešeň?
;)


My tři hned zrána u nás na dvorku a zlíbali jsme se všichni navzájem, tak snad neuschneme ale pokveteme do krásy, zdraví a síly. :)))


To stejné přeji i vám!
;)


Veronika



Žádné komentáře:

Okomentovat