středa 26. listopadu 2014

Kilim Boots

Mám svoje!! 
:)))




Jsou krásné, pohodlné a neskutečně poctivě ušité!
Už teď je mi jasné, že mezi mnou a botami Kilim vyrostla láska, která jen tak nevyprchá. ;)
Zároveň si ale musím chtě nechtě přiznat, že co se bot Kilim týká, nebude náš vztah nejspíš čistě monogamní a tak se tu hned k tomu raději veřejně přiznám. Ani ne za dva týdny totiž v obchodě NILA očekávají novou dodávku Bot Kilim, tentokrát v černé a šedé kůži! Nemusím vám asi ani říkat, že nemám pochyb, že tyhle nové Kilimky budou přinejmenším stejně šik jako provedení v (mé) hnědé anebo žluté kůži.  




Kilim Boots jsou takovým must-have bohémské módy, která si půjčuje něco od každého stylu ale přitom zůstává nenucená a pohodlná. Přesně takový styl mám ráda.
Nosit je můžete od jara do zimy a zůstanou nadčasovým kouskem vašeho botníku, který snad ani nemůže nikdy vyjít z módy.



Závěsné stany, sedlové tašky a řada pestrých koberců a koberečků, které zdobily jednoduchá obydlí. To je kultura vzorů kilim, typická pro arabskou kulturu středního východu až po střední Asii už stovky let.
Tkali je vesničané a nomádi a tradičně byly spjaty se všemi částmi života - jsou tak skutečným ztělesněním kmenové kultury. Vzory se předávaly z generace na generaci a jemně se obměňovaly - tak odrážely ducha a kreativitu tvůrce.



Při výrobě bot nejsou použity žádné chemikálie či dokonce dětská pracovní síla, jsou vyrobeny tradičním způsobem a tradičními technikami ručně v rodinné manufaktuře v Maroku.
Ušity jsou z té nejkvalitnější telecí kůže a výseku recyklovaného vintage koberce. Boty mají koženou podrážku. Každý pár je unikát.

 Po světě zkrátka nechodí dva stejné páry.



Majitelka obchodu NILA Eva Urbanová sama jezdí několikrát ročně do Maroka, kde si po dlouhém výběru našla ševce, který jí na zakázku a dle jejích požadavků kožené boty ze starých Kilim koberců šije. 
Krásné video Evy nejen o Botách Kilim můžete shlédnout tady. ;)




A co vy, milé dámy, dokázaly byste se zamilovat do těhle kouzelných bot s příběhem podobně jako já?



Přeji krásný večer!



Veronika

7 komentářů:

  1. Veronika, sú krááásne...neokukané..máš pravdu..vždy budú in...dobrá kúpa

    OdpovědětVymazat
  2. Parádní! Jsem moc zvědavá na ty černé a šedé! :))

    OdpovědětVymazat
  3. Dokázala. Ty černé nebo šedé, to zní dobře. Vidím je poprvé, jsou krásné... Miluju bohémskou módu a tohle je nesmírně užitečný kousek!

    OdpovědětVymazat
  4. Ja po nich taky pokukuju, ale na me nemaji velikost. Jsou krasne, presne muj styl. V tom dobrem ti je moc zavidim:-) uzij si je! Veronika

    OdpovědětVymazat
  5. Budem úprimná, ale mňa by tieto čižmičky nezaujali. Avšak... po prečítaní tvojho článku a poučení, o čo vlastne ide - "o botičky s príbehom", som podľahla. Ach, skvelé!

    OdpovědětVymazat