čtvrtek 31. května 2018

NAVIA Intimní mycí emulze Feminity & NOBILIS TILIA Mycí intimní balzám Jůlinka

Po dlouhé době vás moc zdravím!
:)

Dnes pánové omluví, tentokrát je článek především pro dámy, i když to tak pochopitelně nemusí být úplně.  

Jako trojnásobná maminka vím, že je mnoho oblastí, ve kterých děti potřebují jinou péči než dospělí, a v intimní hygieně tomu není jinak. Především u nás žen a dívek je intimní hygiena velice důležitá, ovlivňuje totiž celkovou kondici intimních partií. Správná péče je naprosto zásadní pro zdravou mikroflóru pochvy a podpořit její přirozené prostředí je stejně důležité jako zachovávat optimální prostředí ve střevech či na pokožce.

My se dnes proto podíváme na dva speciální mycí prostředky pro intimní hygienu, jeden pro děti a druhý pro starší dívky a dospělé ženy.




Prvním produktem, který jsem měla možnost vyzkoušet, je Intimní mycí emulze Feminity. 




Samotnou emulzi jako takovou hodnotím velice kladně, jak se dále dočtete, celkový produkt má snad jen jediný nedostatek, který bych zmínila hned na začátku a pak už se budu zabývat opravdu jen jeho pozitivními vlastnostmi. Balení přípravku je totiž velice maličké, obsah tuby, či spíš tubičky, je pouhých 30 ml, dlouho vám nevydrží. Řekla bych, že sama jsem emulzi vypotřebovala dříve než za jediný měsíc. Celé je to spíše jako nějaké praktické cestovní balení a vzhledem k ceně jde o skutečně malé množství produktu. 




Emulze má podobu olejovitého gelu, který se, jak to už u podobných produktů bývá, mění po kontaktu s vodou v jemnou mléčnou emulzi, kterou vmasírujete do pokožky a necháte chvíli působit. Poté opláchnete, osušíte, emulze zanechává na pokožce lehounký ochranný film. 




Emulze je skutečně hodně šetrná, nedráždivá, řekla bych skoro až léčivá. Vyzkoušeno v závěru těhotenství, první hodiny a dny po porodu, v šestinedělí, kdy je takováto péče snad nejdůležitější ze všech období v životě nás žen vůbec.




Esenciální oleje z levandule, heřmánku a citrónu dodávají příjemnou bylinkovou vůni. Já rozeznávám především vůni levandule, ta je tu ze všech tří zmíněných dle mého nosu nejvýraznější. ;) Je třeba si zvyknout na fakt, že tento mycí gel nepění a můžete dokonce získat pocit, jako byste se vlastně ani ničím nemyly, ale toto je jen zdání a (ne)zvyk. 




Tato mycí emulze má krásné složení, jehož základem jsou kvalitní čistě přírodní oleje jako například mandlový, jojobový anebo olej z meruňkových jadérek. Díky těmto rostlinným olejům má přípravek hydratační, uklidňující, antibakteriální a značné antimykotické vlastnosti. 
Já mohu 'Feminity' zcela jistě doporučit, a to obzvláště pro citlivá období jako je těhotenství, dny po porodu a následné šestinedělí. 
  
Intimní mycí emulzi můžete pořídit v e-shopu Biobalíček, odkud ji mám i já.




Druhým produktem, na který se dnes blíže podíváme je Mycí intimní balzám Jůlinka z dětské řady české přírodní kosmetiky Nobilis Tilia, jež vyrábí skutečně jedny z nejkvalitnějších kosmetických produktů v bio kvalitě. Osobně mám přípravky Nobilis Tilia ve velké oblibě už spoustu let, vlastně už od doby, kdy jsem teprve pomaloučku začala objevovat svět přírodní kosmetiky. Většinou v dětské kosmetice zkouším každý nový produkt, jež přichází na trh, abych poznala jeho kvalitu a můžu říct, že nemálo z nich se stalo našimi stálicemi v každodenní péči o naše tři holčičky.




Mycí intimní balzám Jůlinka je speciálním balzámem pro intimní hygienu dětí, který zmírňuje svědivost, zvyšuje odolnost proti opruzeninám a zklidňuje případné podráždění. Obsažené vonné éterické oleje svým působením navíc harmonizují dětskou psychiku a působí i preventivně.




Slabá poševní sliznice malých dívek má neutrální až zásadité pH, které doprovází nepřítomnost laktobacilů. Sliznice je proto méně odolná vůči škodlivým bakteriím. Abychom svým dětem pomohly zachovat zdravé intimní prostředí, které je pro jejich věk přirozené, je nutné o tyto citlivé partie pečovat už od narození velmi pečlivě a šetrně. 
Ať už běžné prostředky na mytí či přípravky intimní hygieny pro ženy rozhodně nejsou vhodné pro děti. Mají totiž kyselou reakci, což je pro intimní partie dospělé ženy vhodné, ale děti nikoliv. Tyto jsou mnohem šetrnější a přitom aktivně působí proti nežádoucím bakteriím.



Balzám má kvalitní složení, jemnou parfemaci, je vhodný i pro kluky, taktéž zanechává na pokožce jemný ochranný film a samy ho dokáží použít i děti samotné. Holčičky si při mytí nestěžují na štípání jako u běžného mýdla. 

'Jůlinku' zakoupíte v e-shopu Biobalíček tady (nyní za nižší cenu).


A to už by protentokrát bylo vše.
Doufám, že teď už budou články a informace na blogu opět přibývat jako houby po dešti a vy budete mít zase co číst a prohlížet...
Držte mi pěsti, ať se mi to s těmi našimi třemi dcerkami povede.
:))



Krásné dny.



Veronika


***

Za poskytnutí obou produktů k testování děkuji slečně Martině z e-shopu biobalicek.cz.


Žádné komentáře:

Okomentovat