úterý 6. června 2017

Cesta jménem Život

Pěkné úterní dopoledne přeji!
:)

Když jsem se dnes ráno probudila, zůstala jsem ještě chvíli v posteli a snažila se představit si 6. červen 1927. Představit si, jak se narodila holčička, mamince třetí dcerka - moje babička. Dnes slaví devadesáté narozeniny. Přemýšlím, co znamená devadesát let. Co všechno se během takové doby může stát, co člověk dokáže prožít, co promeškat. Zase mám jednou dumavou...

Naše děti sotva vykročily na jejich cestu. Od nás dostanou všechno, co potřebují. Opravdu potřebují. Je důležité uvědomit si, co to vlastně je. Není lehké vyrovnat se se svými zátěžemi, ne každý to dokáže sám, ne všichni si jsou ochotni přiznat, že vzory chování a myšlení jim vlastní, nejsou v pořádku. Hledáme vysvětlení v minulosti, potřebujeme ji znát, hledáme cestu pro sebe sama a rozhodli jsme se, že našemu životu dáme smysl. Nechceme posílat dál, co se vleče a nabaluje z generace na generaci. Že je to těžké? Že to bolí? To tedy ano. Ale stojí to za to. 

Pro nás a naše děti. Jejich šťastný život.
I ten náš. Pro naši vlastní spokojenost, čisté svědomí, tady teď i potom.








































Přeji vám, ať i váš život dává smysl.
:)


Veronika


4 komentáře:

  1. Přijde mi, že až s dětmi je ten život správně kořeněný! A ty fotky holek s králíčkama nemají chybu, Veru - to ty sama, nebo nějaký profík?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Luci, s králíčky děti fotila jedna místní fotografka, v 'zákulisí' byla docela legrace.:) Mějte se báječně a díky za návštěvu i tvoje řádky, Veronika. :*

      Vymazat
  2. Ty vaše kočky jsou si tak krásně podobné ☺
    Pa M.

    OdpovědětVymazat
  3. Jsou to uzasne slecny, verim, ze bude i ta treti, protoze si myslim, ze to bude zase holcina, ale muzu se mylit:-). M.

    OdpovědětVymazat