čtvrtek 5. ledna 2017

Štědrý den v lese

Vítám vás u prvního článku letošního roku a přeji všechno nejlepší v novém roce! 
:)

Letos jsme u nás měli moc vydařené Vánoce, setkávali jsme se s rodinou, užívali krásného zimního počasí venku a útulného tepla u babiček, jeden den hezčí než druhý. Hodně jsem fotila a tak bude zřejmě leden na blogu pomalu pokračovat ve vánočním duchu. ;) Na Štědrý den jsme zavedli novou vánoční tradici - procházku do lesa a zdobení stromků pro lesní zvířata.




Vyrazila nás hned celá parta, pět kousků dospělých a pět špuntů k tomu. S sebou seno, kořenovou zeleninu, jablíčka, cibuli... a především dobrou náladu...
:))




Dočkali jsme se i sněhového poprašku, nádhera!

























Kromě dobrot jsme pověsili i pár přírodních ozdob...
;)














Děcka, vlastně pardon, velké holky, hrály nahoněnou, nejmladší miminko chrupkalo a naše maličká všechno se zájmem pozorovala...



















Chodíte také na Štědrý den do přírody, zdobíte v lese stromečky anebo máte podobné tradice?
Ráda si o nich přečtu.



Krásný večer a báječné ladovské dny vám přeji.
:)



Veronika

3 komentáře:

  1. Krásná tradice. My jsme na Štědrý den doma u pohádek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Amelie, také jsme v dětství trávili většinu Štědrých dnů doma u pohádek, ale v dospělosti jsme televizi pomalu vyměnili za opojnou přírodu a pohyb venku. Pohádky u babičky (doma televizi nemáme) jsme zapnuli až někdy na Boží hod. Čím méně na ně koukáme, tím víc si je ale pak užíváme.
      Všechno dobré v novém roce přeji, Veronika. :)

      Vymazat
  2. Veroniko, i naše rodina chodí o Štědrý den do lesa. Nadělit do krmelce... když byli děti malé bylo to plné kouzel. Již na podzim jsme sbírali kaštany a žaludy, pak jsme přidávali ořechy,mrkev,jablka, mák, ovesné vločky nebo obilí. Naše děti již mají svoje životy a své partnery, ale chodíme stále... a děti to sdílejí dále. Máme ještě jednu "tradici". Když se vracíme od krmelce,každý má svůj kalíšek se svíčkou a zpíváme koledy.Je to také trochu soutěž, kdo ji donese dál aniž by mu zhasla.Zažije se spousta legrace ;o)
    Snad i letošní rok bude plný kouzel... Mokopa

    OdpovědětVymazat