čtvrtek 26. ledna 2017

Spotřebováno Listopad 2016

Hezký den přeji!
:)

V příštích dnech mám pro všechny, které zajímají mé články o spotřebované kosmetice, hned tři shrnutí uplynulých měsíců, se spoustou výborných a u nás už i některých kultovních produktů. ;) 
Dnes začneme listopadovým souhrnem, nejprve několika dobrými produkty z mé kosmetické poličky a na závěr neméně užitečnými pomocníky v péči o pokožku našich dětí.


















Kivvi Pleťové tonikum s extrakty z divokého maliníku a meduňky (150 ml). Tonika od značky Kivvi si kupuji pravidelně, jsou jemná, zklidňují pleť a zároveň ji hydratují. Spojení výtažků z aloe vera, heřmánku, třezalky a měsíčku v tomto toniku má zabraňovat ztrátě vlhkosti z pleti a květová voda z divoce rostoucího maliníku působí antioxidačně a antibakteriálně. Vůně se mi ohromně líbila, připomínala mi vůni medových pláství ve včelíně, kterou si dobře pamatuji z dětství. Tonikum nanáším na pleť přímo z lahvičky bez nalévání na tampon, což mi poslední dobou velmi vyhovuje, neplýtvám tonikem a navíc se ho pleti dostane více.
Pořídím znovu. ;) 




Deep Steep Tělové mléko Levandule a heřmánek (177 ml). Po oranžové mandarinkové variantě tentokrát fialová levandule. Mléko má opojnou levandulovou vůni, která lehce dokáže vytlačit vůni heřmánku - jeho aroma jsem rozeznat nedokázala. Mléko má příjemnou konzistenci a není úplně řídké, je třeba jej do pokožky důkladně vetřít a pak zanechá pokožku moc hezky vyživenou, jemnou a vláčnou. Složení je pěkné, na prvním místě v ingrediencích stojí výtažek z listů Aloe Vera, dále odvar z bio bylinek, slunečnicový olej, bambucké a kakaové máslo. Pokud máte rády přírodní tělové mléka a vůni levandule a nevadí vám, že kosmetika Deep Steep k vám poputuje až z USA, pak tuto variantu vyzkoušejte.
Mě čeká ještě třetí z trojice tělových mlék Deep Steep dostupných na beautyville.cz s vůní medovice a máty peprné.

Compagnie de Provence Mýdlo Anýz a pačuli (100 g). Vyrábí se tradičním způsobem přímo ve francouzské Marseille, je obohaceno o organický olivový olej a je velmi aromatické. Jasně rozeznáte výraznou vůni anýzu, stejně tak jako smyslné pačuli. Vůně je luxusní, těžší, provoní ruce i pokožku celého těla. Mýdlo trochu vysušuje, ale ne nijak extrémně, pokud netrpíte vysušenou pokožkou, jistě budou tato mýdla příjemná ve sprše i při koupeli.
Kvalitních marseillských mýdel výrazných nevšedních vůní není nikdy dost, takže časem opět nějaká přikoupím. Třeba i do šuplíku s prádlem.  



L:A BRUKET Krém na ruce s koriandrem a černým pepřem (70 ml). Nevšední švédská kosmetika, nevšední parfemace, nevšední obaly. Bílá kovová tuba s jemným a lehkým krémem uvnitř mě těšila pokaždé, když jsem ji vzala do ruky. Krém hodně nezvykle, nádherně kořeněně voní, ihned se beze zbytku vstřebá a pokožku na rukou příjemně zjemňuje. Hydratace je spíš průměrná, krém nepatří mezi nejvýživnější a spíše normální pokožku rukou udržuje zdravou než-li že by velmi suché popraskané ruce dokázal 'dát dohromady'. Krém kůži prohřívá a celý proces je i díky vůni dokonale relaxační. 
Ideální luxusní záležitost perfektní k prostřídání s jiným výživnějším krémem.



Mádara Kondicionér pro normální vlasy (200 ml). Používala jsem jej spolu se šamponem ze stejné řady. Kondicionér má uhlazovat vlasovou strukturu a díky extraktům z břízy a brusinky jim dodávat lesk a jemnost. Vlasy se mi snadno rozčesávaly, opravdu po použití kondicionéru ztratily drsnost a nabyly na jemnosti, hezky bylinkově voněly. Dohromady moc dobré duo z Lotyšska bez škodlivých a nežádoucích složek. ;)
Vlasová péče Mádara mě příjemně překvapila a klidně se k ní v budoucnu opět vrátím.



WELEDA Zklidňující kojenecký krém (50 ml a vzorek 3 ml). Jde o ochranný krém pro zklidnění pokožky v oblasti plenek. Působí buď preventivně, kdy pomáhá předcházet podráždění anebo léčivě, kdy je možné jím natírat již vzniklé opruzeniny. Výtažky z proskurníku lékařského zklidňují přecitlivělou pokožku, bio oleje - mandlový, kokosový, sezamový a olej ze semen brutnáku lékařského obnovují přirozenou funkci pokožky a oxid zinečnatý chrání proti nadměrné vlhkosti. Krém jsem u maličké používala spíš nepravidelně a ke slovu se pořádně dostal vlastně až při výskytu drobných pupínků a podrážděné zarudlé pokožky pod plenkami. Tehdy jsem jej ocenila nejvíc, postupně pomohl a pokožku našeho miminka uzdravil.
Určitě pořídím znovu (chci ho doma mít pro případ potřeby.)



WELEDA Měsíčkový dětský šampón (200 ml). Téměř naše klasika, buď máme doma plné balení anebo nesčetné množství vzorečků v pytlíčcích, které nosíme na plavání apod. Produkt je vhodný na mytí vlasů i celého těla, je šetrný k očím, má krémovou konzistenci a hezkou měsíčkovou vůni. Zastane roli rodinného sprchového krému, šamponu pro všechny, jemně pění, opravdu šetrně myje a nedráždí pokožku. Vyhovuje výborně i citlivé pokožce.
Jisto jistě doporučuji a neopouštím jej ani nadále. :)

Organyc Bio vatové odličovací tampony (70 ks). Už tu byly a zřejmě nadále budou. Jsou prostě fajn, plně rozložitelné, kompostovatelné, ze 100% bio bavlny.  
Nemají chybu (snad jen... mohly by je balit i ve větším balení) a doporučuji.


Pokud máte zkušenosti s některým z mých listopadových pokladů (opravdu, když se teď dívám, tentokrát se jedná o samé velmi dobré věci), sdělte nám váš názor na ně, ráda si přečtu, jak jste se stejnými výrobky spokojeni vy. ;)



Krásné lednové dny a hodně odpočinku přeji.
:))



Veronika

Žádné komentáře:

Okomentovat