pondělí 28. listopadu 2016

Předvánoční 'děkuji'

Zdravím vás poprvé v adventním čase, bohužel se šátkem kolem krku, kašlajíc a posmrkávajíc. :/ 
Možná to znáte, když se uzdraví manžel a děti na chvíli přestanou kašlat, skolí to pro změnu Vás. Zdá se mi, že u nás je letošní podzim neustále ve znamení nějakých neduhů, naštěstí nic tak vážného, z čeho bychom se nedovedli uzdravit sami. 
Rózince se navíc poslední dny prořezávali zoubky, a tak nám páteční a sobotní noc proplakala a já jsem nespala, střídavě chovala a nosila, kojila a utěšovala, usínala s malou v křesle, když mi i ona konečně usnula v náručí. Amálce vyrostly zoubky, aniž bychom si všimli, tak až teď poprvé chápu, co znamenají probdělé noci při prořezávání prvních zoubků. Dnes už se zdá, že je jí lépe, nejhorší byly ty dvě první noci. Byla bych ráda, kdybyste mi poradily, jak dětem ulevit, ideálně nějaké přírodní mazání. My jsme včera použili olejíček Jakoubek od Nobilis Tilia. Pomohly vám jantarové korálky?? 

... po náročném víkendu začal nový týden a u nás ráno zazvonil pošťák, což samo o sobě není nic zvláštního ;), ale dnes měl pro mě nečekaný balíček s krásným překvapením uvnitř. Už se mi téměř nestává, že bych dostávala dárky či balíčky, o kterých nevím, co je uvnitř a dnes to právě byl onen případ. Řeknu vám, je to moc fajn pocit!!
:)





V tajemném balíčku se ukrýval děkovný, ručně psaný, dopis od paní Evy Urbanové, majitelky mého oblíbeného obchodu NILA, který, pokud jste mými pravidelnými čtenářkami, jistě nemůžete neznat a na stejnojmenném e-shopu nila.cz si já čas od času vyberu něco krásného do domácnosti nebo do šatníku. 




Dopis na překrásném starorůžovém papíře, jehož záhlaví zdobí stylová vážka a který vypadá jako luxusní dopisní papíry od Le Typographe, jež jsou ručně vyráběné v Bruselu, mě potěšil stejně jako nádherná sada s ponožkami od značky Braintree, která produkuje udržitelnou módu z ekologických materiálů.




Všechno působí neuvěřitelně stylově a elegantně, děkovným dopisem počínaje a luxusním balením ponožek konče. Krabička je z velice pevného matného kartonu, má vtipný design tlusté knihy a je zdobena jemnými malbami bylin a květin. Krabička má navíc magnetické zavírání.




V krabičce se ukrývají čtyři páry krásných ponožek v příjemných podzimních barvách s milými vzory a můžu vám říct, že jsou tak hezké, že by si je ode mě nejraději půjčovala i naše dcerka. Hned se ptala, zda je taky bude moct nosit, až vyroste? :))  




Ponožky samotné jsou vyrobené z měkkého bambusu a biobavlny. Jsou prodyšné, přirozeně antibakteriální a protiplísňové.









Na nohou jsou opravdu moc příjemné, hned jsem je vyzkoušela, abych vám v dnešním článku mohla povědět, jak se nosí. Povím vám, nožky si v nich přímo lebedily. :) 




Nevím, jak paní Eva věděla, že jsem ponožky od Braintree pro sebe u ní v e-shopu nedávno okukovala a nakonec i objednala vánoční set v pánské verzi jako vánoční dárek, ale trefila se naprosto skvěle a moc mile mě překvapila a potěšila.









V nabídce mají nyní kouzelnou sadu v pěkných, už spíše zimních barvách a vzorech anebo spoustu dalších jednotlivých párů v originálních designech a stejné kvalitě. Mně se líbí třeba tyto. Pokud se vám některé zalíbily, ať už v dámské či pánské verzi, doporučuji rychle objednat, jelikož jsem si všimla, že designy mizí den co den. Tak to vypadá, že ponožky přece jen nejsou tak špatným dárkem pod stromeček. Tyto sice nestojí sedm padesát jako u Vietnamců (jak dnes vtipně poznamenal můj muž), ale za to na nich nenajdete chybu.
;)




Úplně na závěr mého dnešního ponožkového článku vám ještě připomenu britský e-shop boden.co.uk, který zasílá i k nám za 6 liber a tam pořídíte zase ty nejroztomilejší ponožky pro vaše dítka. 
:)




Jak vy samy vnímáte ponožky pod vánočním stromečkem??
;)


Klidnou noc i další adventní dny přeji všem.




Veronika

7 komentářů:

  1. Ahoj, Verčo! Přeju brzké uzdravení - též se o mě cosi pokouší a věřím, že jak rychle to přišlo, tak i zmizí (doufejme...). S jantarovými korálky na zoubky zkušenosti nemám, používala jsem s Juli jen ten olejíček, co zmiňuješ, a zvládly jsme to tak nějak bez větších komplikací (ale mazala jsem statečně a hodně, spotřebovaly jsme dva, plus i mundisal gel).
    Ponožky pod stromečkem moc nemusím, a i přesto mám pro malou jedny nachystané - s tučňákem - máme teď tučňákové období - tak snad i taková věc ji potěší.
    Mějte hezký předvánoční čas! Lucka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Luci, moc děkuji za komentář a radu týkající se zoubků. Rózinka se právě taky po mazání Jakoubkem uklidnila, ale možná tou dobou to nejhorší tak jako tak přestalo, tak nevím, zda by býval pomohl v akutní fázi (my jsme právě byli v pátek a v sobotu mimo domov a olejíček zůstal doma), chuděrka malá musela to zvládnout jen s našim utěšováním.
      Tučňáčkové ponožtičky jistě Juli nezklamou.;) Přeji Tobě i celé rodině krásné a poklidné předvánoční dny, Veronika. :)

      Vymazat
  2. Tak takovéhle ponožky bych pod stromečkem našla moc ráda! :) Nikdy by mě nenapadlo, že by se tak běžná věc dala povýšit na něco tak stylového a luxusního. A ten materiál to je paráda :) Moc krásné.
    Přeji brzké uzdravení a ať malou zoubky už netrápí :)

    MŮJ BIO SVĚT

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Martino, no právě, v tom je to kouzlo, že? Ten nejzákladnější kousek oblečení, na němž, jak se někomu může zdát, vlastně vůbec nezáleží a přitom jde kvalitně vyrobit, precizně a vtipně zabalit a celé to vypadá tak hezky, jakoby to vlastně ani nešlo jinak.:) S ponožkami pod vánočním stromečkem je to u mě dvojaké, ty, které každoročně dostávám od babičky, většinou bohužel v lednu končí v kontejneru, ale kdybych dostávala takovéto, byla bych nadšená.;) Díky za přání a i Tobě přeji samé pěkné předvánoční dny, Veronika. :)

      Vymazat
  3. Mila Verco,ja mam nejlepsi zkusenost s homeopatiky Chamomilla,je to v podstate hermane a ja doporucuji! Castejsi davkovani. Kdyztak pisnete. Dcerce zabiral uzasne. A kojit a kojit ☺ Jinak takove ponozky jakou jsou tyto by mne pod stromeckem vic nez potesily ☺preji klidne noci a vesele dny,Bara

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Báro, mockrát Vám děkuji za vaši zkušenost s homeopatiky. Pokud zase začne trápení se zoubky, určitě bych je vyzkoušela. S tím kojením máte naprostou pravdu, to jediné jakž takž pomáhalo. I Vám přeji poklidné a veselé prosincové dny a ještě jednou díky za komentář, Veronika. :)

      Vymazat
    2. Neni zac ☺dcerka na ne reaguje uzasne,ale chce to po kulicce treba co pul hodinky ☺a kojeni je stejne nej na vsechny neduhy ☺

      Vymazat