pátek 9. září 2016

Spotřebováno Červen 2016

Krásný den mé milé.
:)

K létu (i tomu pozdnímu)beze sporu patří modrá, proužky, moře, mušle a lastury... a pochopitelně především výlety, dovolené a dlouhé dny strávené venku. A tak jsem tu s červnovým přehledem kosmetiky až dnes. 
Tak tedy pojďme...
;)













Začneme trochu netradičně od zubní péče a ošetření rtů...



Weleda Rostlinný zubní gel (75 ml). Pasta nepění, obsahuje minerální složku na křemičité bázi a je vyrobena z čistě přírodních složek, jak jsme u značky Weleda už zvyklí. Tento gel se doporučuje hlavně při přecitlivělých dásních a zubních krčcích. Gel má tmavě růžovou barvu, čistí dobře a zanechává v ústech i trochu svěží pocit. Jelikož si po dvou měsících na další detaily nepamatuji, byl gel zřejmě fajn, nic nezapomenutelného, ale ani špatného (těšte se na brzkou recenzi zubních past Ugly!;)).
Zřejmě někdy koupím znovu.



Kivvi Marmeláda na rty Pomeranč (15 ml). Dokáže pomoct bolestivým, hodně popraskaným rtům, což vyzkoušela moje maminka a moc produkt chválila a také vypotřebovala. Na mé normální rty bez potíží byla marmeládka taky fajn, jen mi trochu vadí nabírání prstem. Marmeláda je hotně mastná a výživná, určitě bych ji nenanášela pod rtěnku, ale jako ošetření rtů na noc ideální.
Za dobrou cenu hezké složení nabité oleji a máslíčky, hezká vůně, praktické balení i účinky. Tedy proč ne. :) 



Khadí Bylinná pleťová maska Santalové dřevo (50 g). Další z práškových pleťových masek od Khadí, kterou míchám s růžovou vodou Nobilis Tilia. Tato maska je vhodná i pro citlivou pleť, při problémech s pigmentací a po častém opalování. Maska pěkně čistí ucpané póry a pleť dělá celkově hezčí a zdravější. Khadí masky jsem měla/mám doma všechny a doporučuji i vám některou si vybrat a vyzkoušet.
Mám rozdělanou ještě Růži a Neem.



100% Pure Matující báze pod make-up. Mě zaujala hodně a ač se poslední roky líčím spíš zřídka, popřemýšlím o její koupi. Báze moc krásně zmatňuje pleť a zanechává jí opravdu nádherně hladkou a sametovou na dotek. Má nádherné složení, recenze na ni jsou víc než skvělé a pokud tento typ produktu používáte pravidelně, doporučuji omrknout. ;)



Weleda Měsíčková koupel s bylinami (200 ml). Tu jsme přidávali do koupele především Amálce. Fajn produkt s výtažky z léčivých rostlin, např. heřmánku a měsíčku. Má navozovat klidný spánek a silně kořeněně voní po mateřídoušce. Koupel má hnědou barvu a vodu lehce zabarvuje. Je vhodná pro děti až od 6 měsíců věku, pro novorozence doporučuji Weleda Měsíčkovou kojeneckou koupel. Pokožku dětí zanechává hezky vláčnou a nevysušenou.
Doporučuji a pořídíme znovu i nám dospělým.



Nobilis Tilia Sprchový gel Dotek Jara (200 ml). Příjemný mycí produkt, o kterém jsem se zmiňovala podrobněji v jarním článku tady. Gel tolik nepění a docela rychle se spotřebovává.
Sprchové produkty od NT mám ráda a pravidelně se k nim vracím.



Deep Steep Tělové mléko Mandarainka a Meloun (177 ml). Má první řada od této značky. Mléko pokožku krásně zjemňuje, hydratuje a dobře se vstřebává. Má spíše lehčí, nemastnou konzistenci a dá se říct, že i osvěžuje. Vůně je mnohem víc citrusová než melounová. Produkt má krásné složení, neobsahuje žádnou vodu, nýbrž výtažek z listů Aloe Vera, odvary z bio bylinek, dále třeba bambucké a kakaové máslo, jojobový olej a vitamíny E a A. Vůně se mi líbí o trochu méně než nádherná vůně sprchového gelu z téhle řady, která je opravdu božská!
Určitě mohu doporučit a sama postupně vyzkouším i ostatní parfemace.

Sportique Tělový deodorant Jasmín (100 ml). Přírodní deodorant ve spreji, který neobsahuje obávaný Hydroxychlorid hlinitý a nezabraňuje(!) tudíž samotnému pocení jako přirozené detoxikaci těla, ale pouze pohlcuje pach a na nějakou dobu poskytuje i svěží pocit. Pokožku osvěžuje právě díky obsahu antibakteriálních esenciálních olejů. Nepociťovala jsem v podpaží žádné podráždění a samozřejmě sprej ani nešpiní oblečení. Celkově moc příjemný deodorant, sama bych si jen příště vybrala asi jinou vůni.
Vyzkouším ráda další varianty.

Compagnie de Provence Krém na ruce s olivovým olejem Anýz & Pačuli (30 ml). Je tu zas. Ruce zjemňuje, má lehkou konzistenci a vstřebá se během několika vteřin, žádná mastnota, hodně výrazná vůně a průměrná hydratace. Vhodný k použití na den, při práci.
Pro milovnice výrazných těžších luxusních vůní ano, já mám poslední dobou raději spíš jemnější bylinkové a ovocné vůně.



Weleda Rozmarýnové vlasové tonikum (100 ml). Úžasný produkt s obsahem rozmarýnového oleje a vzácného výtažku z listů křenu a rozchodníku. Má za úkol zlepšovat výživu vlasových kořínků, podporovat růst vlasů a zanechávat zdravou pokožku hlavy. Ráno a večer vetřete vlasovou vodu do pokožky hlavy a vmasírujete. Voda se nesmývá. Hodně výrazně bylinkově voní, což mně se líbilo a dělala mi neskutečný objem vlasů, dalo by se říct pořádný bujný háro. :D 
Pořídím znovu.



Alverde Šampon s mandlovým a arganovým olejem (200 ml). Tady mám spíš jen pro zmínku. Používal jej hlavně můj muž a já jsem si jím myla vlasy jen párkrát, kdy nebylo zbytí a tehdy mě nijak nezaujal. Bez použití kondicionéru se mi vlasy moc nelíbily, dost se cuchaly. Šampon je určen spíš pro suché a poškozené vlasy, což není můj případ.
Zatím nemám k vlasové péči Alverde moc důvěru a nadále se držím spíš značek jako 100% Pure, Mádara apod. Nyní zkouším vlasovku od dánské značky Meraki.


A to už je z dnešního přehledu úplně všechno. Mějte se hezky a držte nám pěsti, ať je nám s Rózinkou lépe (Rózinka den před svými zítřejšími prvními narozeninami trochu onemocněla a v noci jí vystoupala horečka a já jsem toho také plná, v krku mě řeže, v nose pálí, hlava bolí... tak dneska ležíme a tatínek vzal Amálku ven). Za týden vyrážíme na cestu k moři, tak snad budeme brzy jak rybičky. :)
 Abych nezapomněla, co vy a dnešní produkty?
;)


Užívejte té radosti za okny...
:))


Veronika

6 komentářů:

  1. Mam sportique deodorant, taky jasminovy a jsem velmi spokojena💗

    Andreablog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je dobře, že jsi spokojená.;) Celkově se mi zdají produkty wellness řady od Sportique moc fajn. Přeji hezké dny, Veronika. :)

      Vymazat
  2. Weleda koupel jsem si na testováni také vybrala a jsem z ní nadšená, krásně voní a hezky se mi po ní dýchá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jani, koupel voní krásně a opravdu pomáhá dýchání, hezky čistí vzduch - i můj muž to říká, když se Amálka koupe.;) Díky za návštěvu a krásné babí léto, Veronika. :)

      Vymazat
  3. Ja mám šampóny od Alverde veľmi rada. Ako veľký zázrak s vlasmi neurobia, na to mám masku, ale dobre penia, nedráždia, majú fajn zloženie. Ja ich kupujem dookola asi 2 roky :)

    Lavandula diary- Giveaway

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím. Zkusím jim dát tedy ještě šanci, třeba v kombinaci s kondicionérem budou nakonec dostačovat. Bylo by to fajn za tu cenu.;) Který máte nejoblíbenější? Krásné dny, Veronika. :)

      Vymazat