čtvrtek 16. června 2016

Jahody z Bříství

Krásný den, milé čtenářky a čtenáři!
:)

Nastává sezóna prvního letního ovoce, jahůdky v zahrádkách a na polích dozrávají a jsou na prodej pomalu na každém rohu. My jsme tento týden vyrazili do Bříství, kde pěstují zdravé jahody bez nežádoucí chemie a nasbírali jsme si pár košíků sami. Můžu si být tak jistá, že si pochutnáváme na tuzemském ovoci z nedaleka, tak čerstvém, jak jen může být. Moje maminka hned druhý den udělala ty nejbáječnější jahodové knedlíky a druhá babička zase provoněla dům marmeládou s růžovým vínem. Dost jsme jich zamrazili a dnes jsme si ještě pochutnali při odpolední siestě u mých rodičů na tvarohovém nepečeném dortu. 

Myslím, že víc slov tentokrát netřeba. Na jahodách jsme si to zkrátka užili a můžete hádat, kdo ze všech nejvíc... ;)















































Kdo by neměl rád jahody, tu jejich vůni... ach!
:))

Kde je sbíráte/kupujete vy? Znáte ty Žertovy?



Dobrou...



Veronika

5 komentářů:

  1. Dobré ráno, Verunko, na jahody se chystáme právě dnes, taky somosběrem na nedaleké farmě u nás. Děkuji za pěkné navnadění. Holčičkám to moc sluší, a koukám, jak pěkně rostou, mějte krásný den, Markéta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Markéto, děkuji za hezký komentář.:) Jak dopadl váš sběr? Doufám, že jste si dovezli také ty nejsladší a nejvoňavější...;) Krásné téměř letní dny, Veronika. :)

      Vymazat
  2. Krasa pohledet. A koukam, jak vase mladsi uz povyrostla a jak si jsou holky podobne:-). My byli ve Stratove a jahudky nebyly tak sladke jako nase domaci. Take se mi libi, ze ty vase byly na slame a ne v pisku. Hezky den. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marcelo, malinká Rózinka roste jako z vody, mění se den ze dne a podobná naší starší asi je, někdo říká, že jsou skoro stejné, ale my s mužem to tak vůbec nevnímáme, Amálka je spíš tatínkova a malá zase do mě...
      Domácí jahůdky jsou přece jen ty nejlepší, to je pravda, ale tyhle z Bříství byly zase krásně voňavé, ač ne z nejsladších (to bude asi tím, že poslední dny nebylo tolik sluníčka). Přeji krásné dny, Veronika. :)

      Vymazat
  3. Veroniko, my jezdíme na samosběr do Bělé, už se moc těšíme. Jahůdky jsou vždy voňavé a těší nás skoro celý rok - jahůdky mražené, marmeládka, jen ta nakrájené, mňam, už se moc těším.

    Krásné dny :-)

    OdpovědětVymazat