Krásný pondělní večer, mé milé čtenářky a čtenáři! Dnes u mě po delší době opět kousíček naší zelené zahrady. Dnešní příspěvek je skutečně oděn celý do zeleného kabátku... :)
I přes neutuchající, často ničivé nájezdy slimáků a hrabošů a nevítané návštěvy srnek na mých záhonech přece jen něco dobrého sklidíme. V těchto dnech mám v zeleninové zahrádce radost hlavně z krásného hrášku. Vypěstovala jsem ho z bio osiva a můžu čestně říct, že je lepší než všechny ostatní hrášky, které jsem ochutnala (alespoň pokud se pamatuji:)). Že to tu zase nějak smrdí? No dobře, uznávám, trošičku... ;)
Je ale pravda, že není hrášek jako hrášek. Já jsem vysela sladkou odrůdu Norli. Lusky jsou křehké a sladké a jíme je celé. Je pravda, že se hrášky hůře vylupují, takže se přímo nabízí slupnout celý lusk. U většiny hrachů, které jsem znala dřív, byste si ale na celém lusku moc nepochutnali a většinou jsou sladké jen malé hrášky, ty větší pak ztrácejí sladkost a hořknou.
Taky jsme si všimli, že tato odrůda má lusky velké a dlouhé.
Na hrášku si teď pochutnáváme každý den...
...včetně Amálky. :)
Včera jsem navíc dostala pytel hrášků od milých Prášků. :)
Ty jsem dnes všechny poctivě vyloupala a zamrazila na později na hráškový krém.
Máte také rádi hrášek? Zpracováváte ho nějak?
Sem se všemi vašimi tipy. :)
Krásný týden!
Veronika
Hrášek zbožňuji, nejradši ho mám čerstvý :)) Fotky vyloupaných kuliček jsou super!
OdpovědětVymazatEvey, tak to jsme na tom stejně, taky mám nejraději čerstvý a nejlépe hned jak ho utrhnu.;) Jsem ráda, že se Ti fotky líbí. :) Krásný den, Veronika.
Vymazat