sobota 19. dubna 2014

Ještě jednou vejce

Nejvýznamnější den Velikonoc už ťuká na dveře a na blozích se to jen hemží velikonoční inspirací, jarními dekoracemi, tady voní beránek a tamhle zase mazance, až se srdce směje. Náš domov zdobí čistá bílá vajíčka a kvetoucí větve, jen ten beránek tu (zatím) nevoní. Jelikož ale nejspíš pojedeme na svátky k rodičům, beránek určitě bude.
 
Velikonoční vajíčka inspirovaná nordic motivy jsem letos začala vyrábět s několikatýdenním předstihem a polepit další washi páskou má jeden hotovo natošup a tak jsem si včera řekla, že si ještě pár bílých vajíček nabarvím. Nějak ale nebylo čím. Rozhlížím se kolem a najednou mě napadla kurkuma! Ta přeci obarví všechno, hlavně to, co není v žádném případě žádoucí, třeba kuchyňskou linku, koberec, oblečení apod. Zůstanou jen 'krásné' žluté skvrny. A tak kurkuma dostala konečně příležitost a dovolení něco obarvit. Chtěla jsem spíš zemitější odstíny žluté, a tak jsem vajíčka nechala barvit jen chvíli. Delším barvením a použitím většího množství koření by se určitě docílilo sytější žluté.











O blížencích se říká, že mají dvě tváře a mě teď zrovna napadlo, dívajíc se na fotky mých velikonočních vajíček, že na tom zřejmě trochu pravdy bude.:) Ke spíše rustikálním kurkumovým vejcím přidávám svá washi/nordic vejce. Docela kontrast... nemyslíte?





 
 
Přeji všem milým čtenářům, veřejným i anonymním, hezký den a pokud budete ještě barvit vajíčka, tak kuchyň pokud možno bez nežádoucích skvrn...
:))
 
 
Veronika
  

2 komentáře:

  1. Verunko, jsem moc rada, ze jsem narazila na Vas blog. Budu nakukovat casteji... Moc se mi u Vas libi. Krasny vikend

    Marketa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Markéto, moc děkuji za návštěvu a milý komentář! Já Váš blog znám a chodím k Vám moc ráda, máte skvělý vkus, krásný interiér, často se u Vás kochám...:) Přeji krásné dny, Veronika.

      Vymazat