úterý 23. října 2018

Přírodní čistící prostředky CHISTEE

Zdravím vás a přeji pěkný říjnový den.
:)

Pokračuji v testování drogerie a kosmetiky z bio obchůdku Blueberryhill.cz,
kde najdete spoustu čisté přírodní kosmetiky a dnes bych vám ráda představila novou značku 100% přírodních a biologicky rozložitelných čistících prostředků, která vznikla nedávno na Slovensku a jejíž jméno si nelze nezapamatovat. Chistee totiž čistí. Anebo ne?




Výrobci slibují, že jejich produkty účinně odstraňují nečistoty a bakterie z různých typů materiálů, což je předurčuje k široké škále použití. Všechny produkty Chistee mají mít silný antibakteriální, dezinfekční, odmašťující a leštící účinek.





Výbornou zprávou je, že Chistee produkty mají opravdu nevšední složení. Jsou vyrobeny na bázi organických olejů nejvyšší kvality. Ve složení nenajdete žádné živočišné složky, nýbrž právě jen přírodní oleje, rostlinné výtažky, jedlou sodu, organický alkohol a vodu. Když se podíváte na detailní složení jednotlivých výrobků, možná vám bude připadat, že si čtete spíš ingredience nějakého výživného tělového krému a ne ku příkladu složení přípravku na mytí nádobí, který právě používáme u nás doma. Co do složení stojí Chistee rozhodně za to, jenže... 






Dál už se tedy musíme bavit pouze o jednom konkrétním produktu, tedy dnes je to Chistee Dish Wash - přípravek určený k šetrnému mytí nádobí. Abych nezačala hned tím negativním sic stěžejním, uznávám, že přípravek je šetrný k pokožce rukou a ano, je dokonce tak citlivě namíchán, že jím můžete bez obav omývat i zeleninu a ovoce. Ale tady vše příjemné a pozitivní bohužel končí.




Vždy si k testování vybírám produkty, o kterých si jsem už předem skoro jistá, nebo pevně věřím, že mi budou vyhovovat a většinou tomu tak opravdu je, tudíž zřídkakdy musím být v hodnocení kritická, ale tentokrát došlo prostě na výjimku potvrzující pravidlo. Chistee Dish Wash totiž dost špatně myje, nevytváří při mytí žádnou pěnu, je docela řídký, čímž dost rychle ubývá. Na mycí houbičku vymáčknu dvě pumpnutí přípravku a tím pak mokré nádobí drhnu a ani tak nejsou talířky a skleničky dokonale umyté, spíš bývají "zmatlané". 
To, že mycí prostředek nezvládá nádobí pořádně umýt je jedna věc a pak je tu neméně důležitá vlastnost, kterou opět nemůžu nechat bez komentáře, a to je vůně přípravku. Vůní bych to vůbec neměla nazývat, protože tohle prostě smrdí, jinak to popsat nelze. Můj muž to dokonce popsal, jako puch zavřené tělocvičny plné zpocených cvičenců anebo zápach starých domů, kde stonají staří a nemocní.
U nás bohužel tenhle mycí přípravek na nádobí naprosto propadl a rozhodně bych jej nikomu nedoporučila. Musím přiznat, že jsem trochu zklamaná a nemám dvakrát chuť zkoušet jiné Chistee produkty. Nabídka přípravků sice vypadá zajímavě, ale dle obrázků a složení mi přijdou jednotlivé produkty dost podobné. 




Moc by mě zajímalo, zda máte s touto eko drogerií nějaké zkušenosti a zda jsou kladnější než ta moje?
A kupujete vůbec ještě čistící přípravky anebo si je vyrábíte a vystačíte si s osvědčenou trojicí ingrediencí ocet, jedlá soda, citron(popř. nějaké ty čisté esenciální oleje)?


Budu se těšit na Vaše tipy a zkušenosti.
:)



Báječné dny!




Veronika


***

Za poskytnutí tohoto produktu děkuji Kristince z Blueberryhill.cz.


Žádné komentáře:

Okomentovat