pondělí 30. října 2017

Rodinné plánovací kalendáře a diář od Presco Group

Pěkné pondělní odpoledne přeji!
:)

Do konce roku zbývají pouhé dva měsíce a tak už možná někteří z vás přemýšlejí o novém diáři či kalendáři na rok následující. Já se snažím spoustu věcí zařídit, nachystat a připravit před příchodem miminka, abych pak nemusela přemýšlet v šestinedělí, zda máme plnou spíž, dcerky oblečení na mrazivou, zasněženou zimu anebo jestli máme koupený třeba právě i kalendář či diář na příští rok. Nabídka od Presco Group tak přišla v pravý čas a já jsem moc ráda, že už teď mohu začít plánovat některé z věcí příštích. S novými rodinnými kalendáři a diářem je to snadné a zábavné. Pojďme si představit ty, které budou provázet rokem 2018 naši rodinu.  




Začněme praktickým Rodinným plánovacím diářem.




Tento diář má velikost A5 - 15 x 21 cm a má tuhou knižní vazbu s gumičkou. Další gumička je připevněna zevnitř k zadní straně vazby a slouží k zasunutí tužky.




Stránky diáře jsou vyvedeny v červenobílé barvě, v úvodu najdete místo pro své osobní údaje, 




dále přehledný kalendář pro roky 2018 a 2019 a plánovací kalendář pro příští rok rozdělený na pololetí (obojí v české i slovenské verzi).




V úvodu nechybí ani místo pro zapisování kroužků a kurzů vašich dětí (nebo i vašich vlastních:)) a čtyři tabulky pro rozvrh hodin. 




Diář samotný začíná velkoryse datem 27. 11. 2017 a končí 3. 1. 2019. Pro jeden týden zde jsou vždy dvě stránky, levá pro klasické poznámky a se sloupečkem, kam si můžete napsat plány co se kuchyně a přípravy jídel týká, pravá pak se čtyřmi oddělenými sloupci - každý pro zapsání aktivit jednoho člena rodiny. Pro kontrolu nad všemi aktivitami rodiny je toto rozvržení víc než ideální, velkou výhodou je přehlednost a to, že máte sepsáno a naplánováno vše na jednom místě.




Před začátkem každého měsíce následuje měsíční přehled, kam si ve zkratce můžete zaznamenat ty nejdůležitější události, které vás a vaši rodinu daný měsíc čekají.




Je tu i místečko na vaše vlastní myšlenky, shrnutí či postřehy...
:)




Moc se mi líbí, že na konci diáře je spoustu místa pro zapisování dárečků, kam si přehledně a na jedno místo můžete zaznamenat třeba vaše tipy a plány na dárky anebo rovnou to, co už máte pro vaše nejmilejší nachystáno. (To byla první část diáře, kterou jsem já rovnou začala využívat, a tak už nezapomenu například na knihu, kterou mám koupenou pro mého muže anebo na pyžamko, které čeká na Amálku...:))








Nejeden z nás jistě ocení i spoustu kolonek pro vyplnění ordinační doby našich lékařů, či otevírací doby nejrůznějších obchodů a služeb všeho druhu.




Pochopitelně tu najdete i výpis všech státních a ostatních svátků a významných dnů pro Čechy i Slovensko. 
Diář je skvělým pomocníkem, našim potřebám bude výborně vyhovovat a pokud zrovna nejste zastáncem větších barevných plánovacích kalendářů, mohl by se líbit i vám.
Rodinný diář seženete na e-shopu presco.cz.




Pokud ale nemůže žádný rok u vás plynout bez pěkného a praktického stolního kalendáře a navíc máte děti, mám pro vás druhý tip a tím je Týdenní rodinný kalendář.




Tento kalendář můžete používat buď klasicky jako stolní kalendář, anebo je možné jej pomocí háčku zavěsit na zeď. Velikost kalendáře je 30 x 21 cm.




Kalendář je týdenní, tedy na každé straně jeden týden, pro každý den pět okének, které poskytují oddělené prostory pro každého člena domácnosti.




Najdete zde česká i slovenská křestní jména.








Ve spodní části každé stránky je zvýrazněno o jakou část daného měsíce se jedná...




I v tomto kalendáři jsou hned dva barevné rozvrhy hodin s organizací školního roku 2017/2018,




přehledný kalendář na následující rok...




... a spousta místa na poznámky, pro které je však vymezen dostatečný prostor i u plánování jednotlivých týdnů roku.
Opět i u tohoto kalendáře oceňuji dokonalou přehlednost a líbí se mi i estetické zpracování.
Týdenní rodinný kalendář si můžete objednat tady.




Na závěr se podíváme na veselý Rodinný plánovací kalendář.




Ten má rozměr 30 x 30 cm, celkem 14 stran a bude nejlépe jej zavěsit na háček na zeď nebo třeba lednici. 




Na každé straně kalendáře je rozepsán jeden měsíc, po jednotlivých dnech, víkendy a svátky jsou označeny žlutě. Najdete zde pět sloupečků pro pět členů rodiny.




Design kalendáře je veselý a stránky různě barevné, každý měsíc doprovázejí jiná zvířata a postavy, třeba se můžete spolu s dětmi těšit na srpnový podmořský svět anebo prosincové sněhuláky.
:D




Rodiče školáků či děti samotné využijí dva rozvrhy hodin až pro tři sourozence.




Tento Plánovací kalendář najdete na e-shopu presco.cz tady.




Na základě svých dosavadních zkušeností s rodinným plánováním můžu říct, že všechny tyto tři produkty jsou hezky prakticky zpracované, přehledné a poskytují dostatek místa pro rodinné plánování na jednom místě pro pětičlennou rodinu, a tak záleží jen na vás, jaký druh a typ kalendáře či diáře upřednostňujete právě vy osobně.


Zajímalo by mě, jakou zkušenost s rodinným plánováním máte vy a jaký systém plánování aktivit vaší rodiny vám nejlépe vyhovuje?
Máte veškeré plánování v kalendáři/diáři/hlavě nebo v telefonu?
:)


Krásné dny!



Veronika


***

Za poskytnutí recenzních výtisků děkuji společnosti Presco Group.

6 komentářů:

  1. Krasna inspirace. Ja pouzivam rodinny na zaveseni, ale je pak problem, ze tyto udaje nemam u sebe v diari, protoze parovat uz to moc nestiham:-), tak by se mi hodne hodil ten prvni. S temi darecky je to super napad, mne by to pomoho, protoze ja si timto zpusobem zaznamenavam uz roky, co komu planuji koupit na Vanoce, jen to nemam tak hezky barevne:-). Pekny vecer. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marcelo, přesně jsi vystihla výhodu toho rodinného plánovacího diáře. Nejen, že tam máš všechny informace hezky pohromadě, ale hlavně jej můžeš vzít všude s sebou. Ty závěsné plánovací kalendáře jsou super, ale přece jen, zůstávají doma na lednici, že? Stránky s kolonkami na záznam dárečků se mi taky moc líbí, už je hojně využívám.:) Přeji hezký listopad, Veronika. :)

      Vymazat
  2. Používáme rodinný kalendář na zavěšení, bez něj už si to nedovedu snad ani představit, je to krásně přehledné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Lenko, díky za tvůj komentář. Přehlednost těch závěsných rodinných kalendářů je určitě jejich hlavní výhodou a navíc jsou stále na očích všem. Moc fajn nápad a věřím, že maminkám (nejen) velkých rodin tyto kalendáře dovedou dost usnadnit každodenní plánování. Přeji krásný den, Veronika. :)

      Vymazat
  3. My používáme nástěnný kalendář a na příští rok se mi povedlo sehnat super věc - z nakladatelství Paseka kalendář s lichožrouty:D Protože většina těch rodinných kalendářů mi přijde šíleně kýčovitých, tak lichožrouti mě mile překvapili.) Každý rok jsme kupovali kalendář s ilustracemi Jany K. Kudrnové, první rok byl kalendář s ilustracemi zvířat, to bylo super, ale další rok nic moc a 2018 se mi nelíbí vůbec, tak jsem hledala jiný a našla.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím... to je skvělé, že jste našla pěkný kalendář a já jsem se na oplátku dozvěděla, jak vypadají lichožrouti (neměla jsem ani tušení, že něco takového existuje:)). Je pravda, že ilustrace kalendářů nejsou vždy úplně vydařené, ale nabídka je tak velká, že si ten svůj, myslím, vybere nakonec každý. Mějte se hezky a děkuji za návštěvu, Veronika. :)

      Vymazat