pátek 25. srpna 2017

Soaphoria Organický tělový jogurt Olivovník & Organické mýdlo Olivovník

Pěkné páteční odpoledne přeji!
:)

Dnes jsem tu s recenzí dvou výborných produktů slovenské značky Soaphoria. K testování jsem si je vybrala jak jinak než u milé Míši z e-shopu krasnakazdyden.cz, který jisto jistě všichni mé čtenářky (i čtenáři) dávno znáte, jednak pro jeho výjimečnou nabídku té nejkvalitnější kosmetiky a pak pro krásně a s láskou balené balíčky, které vždy vykouzlí úsměv na tváři už při rozbalování, ještě než vůbec vaše oko padne na výrobky, které se ukrývají uvnitř.
:)




Představím vám dva produkty tělové péče, oba z řady Olivovník. Jsou jimi Organický tělový jogurt a Organické mýdlo.




Začneme voňavým tělovým mlékem, které v Soaphorii nazvali hezky tělový jogurt. Já tomu názvu rozumím, jako když si dám kvalitní bio bílý jogurt plný zdraví, je mi dobře, stejně tak i moje kůže jásá, pokud ji po sprše ošetřím tímto olivovým tělovým jogurtem




Základ složení tělového jogurtu tvoří kvalitní oleje organického původu, jako jsou jojobový, kokosový, slunečnicový a meruňkový olej. Navzdory tomu je jogurt ale překvapivě nemastný, jemný, skoro bych řekla až lehký. Do pokožky se velmi příjemně a lehce vstřebává, není třeba jej nijak dlouho do kůže vtírat a čekat, až jej pokožka absorbuje. Nezanechává na kůži mastný film, nelepí. Je zkrátka velice dobrou volbou jak na ranní/celodenní tak večerní ošetření celého těla. Hydratační složkou jogurtu je šťáva z listů aloe vera a bambucké máslo, jež je dobře známo pro své vyživující vlastnosti.





Na prvním místě co do složení pochopitelně nenajdete nic jiného než extra panenský, za studena lisovaný olivový olej, jež je bohatým zdrojem mnoha cenných látek a prospívá tak našemu organismu nejen při užívání vnitřně, nýbrž má i mimořádně léčivé účinky při používání na pokožku těla, vlasy a nehty. Takto používaný olivový olej má prý silně antioxidační účinky a stimuluje rovněž regeneraci buněk. Dále obsahuje vitamíny D, E, K a A a má skvělé vyživující a hydratační vlastnosti. 




Co je ale na Organickém tělovém jogurtu Olivovník úplně nejlepší (jakoby nestačilo krásné složení, slovenský původ, příjemnost používání) je jeho vůně a to, jak krásně jemnou a hebkou pokožku zanechá! Skutečně ještě dlouhé hodiny po namazání je pokožka nádherně heboučká, dětsky jemná, vyživená, tak příjemná na dotek. Vůně je úžasná, svěží, díky obsaženým esenciálním olejům dlouhotrvající. Popsala bych ji jako lehce květinovou s příměsí něčeho svěžího a snad jiskřičkou slabounce citrusovou. Ze složení jsem přesné použití jednotlivých esenciálních olejů nevyčetla, tedy vykládám vůni jen dle svého nosu.
;)




Na závěr dodám, že tělový jogurt je jednoduše balený v pevné plastové lahvičce o objemu 250 ml, má šroubovací uzávěr a seženete jej za 247 Kč. Nehodnotím, zda je to málo, moc anebo tak akorát, to ať si každý rozhodne sám, jen podotknu, že jogurt velmi pomalu ubývá, na namazání pokožky celého těla stačí docela malé množství a odhaduji, že i mně vydrží lahvička při každodenním používání alespoň měsíc a půl.





Než ale v koupelně dojde na voňavý tělový jogurt, který svou vůní zahalí půlku našeho bytu do snového oparu, první na řadu přichází tuhé olivové mýdlo. A tady vlastně ani není dlouze o čem mluvit. Anebo právě naopak...?




Složení je krátké a jasné. Voda, olivový olej, kokosový olej a hydroxid sodný, jež je v kosmetice obecně zodpovědný za odstraňování mastnoty.  Mýdlo má neutrální čistou vůni, skvěle pokožku myje, ale hlavně nevysušuje! Používám jej i na děti a večer je celé napěněným mýdlem myji, od hlavy až k patě a mýdlo je dokonce i dostatečně šetrné na mytí intimních částí těla.





Stejně jako u tělového jogurtu i tady má obsažený extra panenský olivový olej všechny výše zmíněné blahodárné účinky na zdraví pokožky.





Mohu potvrdit, že jsou oba produkty z řady Olivovník vhodné pro každodenní použití, dokonce i pro citlivou dětskou pokožku (ač já u dcer používám pouze mýdlo a tělový jogurt mám spíš pro sebe). 
Mýdlo váží 100 g a je baleno v průhledné fólii a přelepeno tvrdou papírovou 'košilkou' se všemi potřebnými informacemi. Balení je podle mě hezky minimalistické a jistě by toto mýdlo neurazilo ani jako malý dárek. 
;)


Na závěr se vás dnes zeptám, zda znáte/používáte některé tělové produkty od značky Soaphoria? Třeba tu najdu inspiraci a radu, co nenechat opomenuto a vyzkoušet příště.
:))


Mějte se moc hezky!




Veronika



***
Za poskytnutí produktů k testování děkuji paní Míše z e-shopu Krasnakazdyden.cz.


2 komentáře:

  1. Já už si opravdu nějaký ten produkt od Soaphoria budu muset pořídit :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Nelo, já jsem dnes začala používat Soaphoria sprchovou pěnu Nevinnost a je taky skvělá. V nabídce je určitě spoustu lákavých produktů, jistě něco pěkného vybereš. Přeji krásný závěr léta a díky za návštěvu, Veronika. :)

      Vymazat