čtvrtek 6. dubna 2017

Co nadělíme Amálce?

Krásný, ač studený a větrný, jarní den přeji!
:)

Naše prvorozená dcerka oslaví v pondělí své 4. narozeniny. Když jsme si ji, druhý den po narození, nesli šťastní z porodnice, také bylo chladno a foukalo zrovna jako dnes. Tenkrát bych si nedovedla představit, jakou rychlostí bude čas v mateřství plynout, že než se nadějeme, budeme zapalovat na dortu dvě, tři, čtyři svíčky...
Naše děti nejsou rozmazlovány a rozptylovány přehršlí nejrůznějších hraček, na první pohled toho doma moc nemají, což je trnem v oku mým rodičům a ti se to dcerkám snaží vynahrazovat u sebe doma. To je ale dle mého jejich svaté právo a u nich platí pochopitelně i jiná jejich pravidla. My s mým mužem máme za to, že dcerkám doma nic pro zdravý rozvoj jejich osobnosti, včetně té tvořivé stránky, nechybí a mají 'hraček' tak akorát.
Narozeniny a Vánoce bez něčeho pěkného pro radost si ale zatím nedovedu a asi ani nechci představit (ač nám oběma v hlavě tu a tam poletuje myšlenka, že by bylo pěkné úplně vynechat materiální stránku těchto dnů, zapomenout na dary a oslavy pojmout zcela po svém, tišeji a radostněji). Pozvolna, pomaličku směřujeme ke změnám...

Moc ráda obdarovávám své blízké a nejraději bych dávala dárky jen tak, kdykoliv během roku, neohraničeně, bez povinného trojlístku Štědrý den, narozeniny, svátek. Tak se mi často stává, že vyberu dárek a daruji ho jen tak, nečekám další dva měsíce, až bude mít dotyčný narozeniny. Nu a pak, když ty narozeniny přijdou, nemám zase dárek žádný. Mně to tak ale vyhovuje a ostatním nezbude nic jiného, než si zvyknout. 
;)

Pro Amálku k narozeninám tu přece ale pár drobností připravených mám. Třeba tenhle krásný červený kufřík Red Daisies, který skrývá mini kuchyňský set pro všechny malé kuchařinky anebo 
retro skleničku s víčkem a slámkou Aiko Panda. Oba dárky jsou od londýnské značky Sass & Belle. Já jsem je sice kupovala v českém e-shopu bellarose, ale příště se podívám přímo na oficiální britské stránky, odkud si můžete objednat spoustu krásných věcí, které vám doručí zdarma i k nám, pokud nakoupíte alespoň za 75 liber.
Z kuchyňského kufříčku bude mít, myslím, Amálka velkou radost. Moc se líbí i mně. Dokonce tolik, že snad Rózince objednám ještě šedivý.
:)










































































Taky jste jako malé měly své mini plechové nádobíčko nebo rovnou celou kuchyňku? 
Já si tu svojí pamatuji ještě dnes.
:)



Příjemné odpoledne všem.



Veronika


2 komentáře:

  1. Nádobíčko je super! I s tím kufříkem! Já jsem měla kuchyňku malou, ale loni jsem si (pardon, vlastně dcerce:-) nadělila pod stromeček Ikea kuchyňku, do které jsem se zamilovala hned napoprvé, ještě bezdětná. Hrajeme si s ní rádi všichni, dcerka, její dva starší bráškové, návštěvy i já! Akorát plechové nádobíčko má takové trochu kýč z Tchiba, chtělo by to něco stylovějšího, ty puntíky pro Amálku jsou úchvatné!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jano, to je hezké, že si v kuchyňce vyhrajete všichni.:) Já měla před pětadvaceti lety takovou malou plechovou a pak mě hrozně bavila větší kuchyňka ve školce, ta teprve byla! My tady zatím vystačíme s nádobíčkem a až se v budoucnu přestěhujeme, rádi bychom dětem postavili v zahradě jejich vlastní slaměný domeček s kuchyňkou jim odpovídající.;) Přeji Ti pokojné a radostné Velikonoce, Veronika. :)

      Vymazat