pondělí 6. března 2017

PONIO Přírodní deodorant Pomeranč a eukalyptus

Krásný den, milé čtenářky!
:)

Mám radost, že vám dnes můžu představit další z výborných a především účinných kosmetických produktů, které mi za posledních několik měsíců prošly rukama. Je jím Přírodní deodorant Pomeranč a eukalyptus od slovenské přírodní značky Ponio. Pomerančová varianta je už mým druhým tuhým deodorantem od Ponio, nedávno jsem dopoužívala zelenou tubičku Tea tree a citronová tráva. Deodoranty Ponio tudíž používám už více než půl roku bez přestávky a tak už, myslím si, nazrál čas sepsat recenzi a nenechávat si objev tak kvalitních produktů jen pro sebe.;)




Prvním postřehem, který nemohu nechat jen tak beze zmínky je jednoduchá papírová tuba, která tvoří obal deodorantu. Výrobci použili pevný karton, zvolili minimalistický design a jednotlivé varianty deodorantů od sebe barevně odlišili. V nabídce značky Ponio najdete hned několik vůní přírodních deodorantů, krom mnou zmíněných například ještě fialovou Levanduli a mátu anebo Levanduli a tea tree, modrý Fresh Air anebo růžovou Růžovou alej. Papírový obal deodorantu mne hodně potěšil, deodorant spotřebujete úplně celý a po poslední aplikaci vám v ruce zbude skutečně jen kousek papíru, malá lehce umaštěná a ošoupaná, ale jinak stále neponičená tuba.




Deodorant je velmi citlivý a šetrný k pokožce, je vhodný i pro citlivou a podrážděnou pokožku. Zabraňuje množení bakterií, které způsobují nepříjemný pach potu, ale nebrání přirozeným funkcím pokožky, tedy nezabraňuje přirozenému pocení. Díky tomu mohou z těla odcházet škodlivé látky. Ponio přírodní deodorant vlastně funguje tak, že zabraňuje procesu rozkládání potu díky obsaženým antibakteriálním olejům a látkám, jež umí pohltit bakterie. 




Má pomerančovo-eukalyptová varianta má jemnou sladce pomerančovou vůni. Ve složení najdete silici pomeranče a eukalyptu a také rozmarýnový extrakt. Vůně je velmi příjemná, svěží, ovocná a troufám si říct, že se bude většině lidí líbit, jak ženám, tak i mužům. Ano, deodorant je určitě vhodný pro obojí pohlaví. Vůně tohoto oranžového deodorantu není tak výrazná jako intenzivní zelená verze Tea tree a citronová tráva. Tato je opravdu jemnější a v tubě i na pokožce je cítit trochu méně. Účinky mají ale oba stejně dobré!
:)




Co je úžasné, je čisté přírodní složení produktu bez škodlivých, chemických látek. Hlavní složkou deodorantu je jedlá soda, dále oleje, přírodní vosky a talek. Rozhodně se zde nemusíte bát zánětu potních žláz, který byste si mohly způsobit používáním běžných deodorantů či antiperspirantů.  




Deodorant je dost tuhý a celkem těžko se nanáší na suchou pokožku. Když  jsem z počátku zkoušela čajovníkovou verzi takto za sucha použít, špatně se mi deodorant roztíral a lehce pokožku dřel. Jakmile jsem ale před aplikací podpaží navlhčila vodou, deodorant se již nanášel snadno a bez potíží. V návodu na použití se doporučuje povrch deodorantu vždy před použitím pokapat kapkou vody, což výrazně usnadní roztíratelnost, ale mně se spíš osvědčilo nanášet deodorant suchý na vlhkou pokožku. Takto se spíš vyhnete pomalému rozmáčení a ničení papírového obalu a aplikace je tak vůbec mnohem snadnější.




Deodorant je vytlačovací, což znamená, že abyste jej dostaly ven, musíte prstem zatlačit do jeho spodní části, tím se nahoře o kousek vytlačí. Pokud jej vysunete příliš, já bych vám poradila nechat deodorant tak, jak je a nepokoušet se jej poklepy posunout zpátky ani tlakem shora zastrkávat dovnitř. Pod víčkem je spousta volného místa a tak můžete deodorant nechat klidně centimetr vysunutý a vůbec se nezabývat nějakým každodenním vysouváním či sklepáváním. Papírová tuba těsní naprosto dokonale, víčko pevně objímá spodní část obalu, nestane se, že by se části oddělily samy při přenosu apod. 




Konečně se dostáváme k tomu hlavnímu a to jsou účinky, pro které si tyto produkty kupujeme. Tak tedy smrdíme s deodoranty Ponio anebo ne?;) Osobně se nijak výrazně nepotím, ale teď v zimě, tedy v lednu a v únoru, kdy jsem kolikrát oblékla hned několik vrstev a navrch dlouhou péřovou bundu a pak klusem uháněla s dětmi na cvičení, se ze mě jen lilo. Po chvíli jsem cítila mokré podpaží a když jsem si pak s obavou svlékla dvě svrchní vrstvy, cítila jsem namísto potu svěží vůni přírodních silic. Deodorant skutečně naprosto dokonale a neomylně zabraňuje nepříjemnému zápachu a vydrží celý můj běžný den(kolem dětí).


Na spodní straně produktu najdete označení data spotřeby.

Konzistence deodorantu je z počátku tuhá a jak jej vtíráte do pokožky, jakoby se lehce mění v krémovější konzistenci. Netvoří hrudky, ale na pokožce vytváří tenkou nesouměrnou vrstvu s miniaturními částečkami sody a mně nejlépe vyhovuje, když deodorant ještě rozetřu prsty. Nemůžu potvrdit, že by částečky ulpívaly na oblečení anebo oděvy špinily, jak jsem se dočetla asi ve dvou recenzích na Ponio deodoranty. Mně konzistence vyhovuje velmi dobře, ale chápu, že to tak nemusí být u všech uživatelek.




Úplně na závěr informace o velikosti balení, ceně a celkové výdrži tuby. Ponio deodoranty  seženete všechny ve stejném množství, a to 44 ml (75 g), pořídíte je těsně pod dvě stě korun a při každodenním použití vám jeden kousek vydrží cca půl roku.


Používáte přírodní deodoranty? Máte zkušenost z těmito od slovenské značky Ponio? Kterou variantu jste si oblíbily vy?



Hezký večer!
:)



Veronika



***
Za poskytnutí produktu k testování děkuji paní Míše z e-shopu Krasnakazdyden.cz.

12 komentářů:

  1. Verco,pouzivam je uz vic nez rok, nejradeji tea tree a lemon grass. Nenavlhcuji predem a musim pouzit vícekrát behem dne,jsem hodne potiva,jinak souhlasim naprosto:). Pekny vecer. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marcelo, tak to musím ještě vyzkoušet na sucho i tuto variantu, třeba to půjde... Jsem ráda, že je nás víc, věrných přírodním deodorantům Ponio.:) Tea tree a lemongrass byl skvělý, jsem zvědavá ještě na ostatní vůně... Měj se báječně, Veronika. :)

      Vymazat
  2. Ta pomerančová vůně zní dost dobře! Mě se zatím nejvíce osvědčila Navia ve skle, protože neobsahuje sodu, která se mi tam moc nelíbí. A někde jsem četla recenzi na Ponio, že textura je díky oné sodě dost zrnitá. Samozřejmě každému může vyhovovat něco jiného a už jen za ten papírový obal bych dala plusové bodíky. :)

    Piosek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Piosek, díky za tvůj komentář.;) Vůně této varianty je opravdu svěží, ovocná, moc příjemná. Co se týká sody na prvním místě ve složení, pamatuji si, že toto vůbec nevyhovovalo Zdeňce z beautyandsensitivity a právě kvůli konzistenci snad ani nemohla deodorant dále používat. Mně naopak vůbec nepřipadá, že by produkt na pokožce nějak hrudkoval a dobře se dá rozetřít. Co člověk, to názor. Ekologický obal je beze sporu trefou do černého! Navia deodoranty neznám, vyzkouším...;) Krásné březnové dny, Veronika. :)

      Vymazat
    2. Ahoj Veroniko, vůni pomeranče mám ráda, asi to bude další kousek co jsem našla u tebe na blogu :) Já zatím používám krystal a někdy deodoranty Baldini.

      Vymazat
    3. Milá Evo, díky za komentář.:) Jsem ráda, že tu nacházíš nějakou inspiraci. Je to vzájemné, já si od Tebe na oplátku beru tip na deodoranty Baldini, ty zase neznám já... Přeji hezký závěr týdne, Veronika.:)

      Vymazat
  3. Krasny den Veru,mam vyzkousene obe zminovane varianty vuni a za me bezva. A ted nejakou dobu pouzivam deo od znacky Navia,vuni chladivy vanok a troufam si ricz,ze jsem si ho oblibila jeste vic nez Ponio. Je bozi! Vune uzasna,vydrzi cely den vonet,krasne se roztira,a je fakt super. Doporucuji. Bara ��

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Báro, děkuji za tip!;) Určitě se tedy po značce Navia podívám. Měj se krásně, Veronika. :)

      Vymazat
  4. Veroniko, to je super, díky za recenzi :) od Ponio mám doma čokoládovou kostku na tělo a přemýšlím, že si pořídím pírodní deodorant.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Barboro, díky za komentář. Čokoládovou kostku na tělo? Jak se používá? Zní to moc zajímavě. Deodorant být Vámi určitě vyzkouším.;) Ať se Vám daří, Veronika. :)

      Vymazat
  5. Milá Veroniko, díky za tip. Já ten "svůj" stále ještě hledám, tak ráda Ponio vyzkouším. Andrea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Andreo, rádo se stalo.:) Snad Vás Ponio nezklame, jako nezklamalo mě. Přeji krásné, skoro už jarní, dny, Veronika. :)

      Vymazat