pondělí 20. února 2017

Tábor

Krásný začátek nového týdne přeji!
:)

Týden na blogu tentokrát začneme výletem. V pátek jsme odjeli na víkend k přátelům do Plané n. Lužnicí a v sobotu jsme se pak s dětmi vydali na výlet do města Tábora, který je od Plané co by kamenem dohodil. Nejdřív jsme zamířili na procházku kolem zamrzlého Jordánu, jež je nejstarší údolní vodní nádrží ve střední Evropě a neodmyslitelně patří ke koloritu města.





Po pěší stezce kolem nádrže by se nám bývaly ale spíš hodily brusle na nohou! Holky byly v jednom kuse na zemi a Rózinku raději vezl muž v kočáře.





U hráze se ledovka změnila v tající led s nesčetnými loužičkami, které si užívala Rózi dupajíc nadšeně ve vodě...
:)




Pozdravili jsme kachny...




... a zamířili do historického centra.




Prohlédli jsme si Žižkovo náměstí lemované několika pěknými měšťanskými domy a s natěšenými dětmi pak zamířili do cukrárny moccacafé na lahodnou pistáciovou zmrzlinu z pravých sicilských pistácií a pořádný hrnek husté horké čokolády. Výborná byla i karamelová zmrzlina s názvem slaný karamel, jen sůl v ní nebyla cítit, ale jinak byla dokonalá a připomněla nám poctivé karamelky z dětství. 




V cukrárně/kavárně je i malý dětský koutek, který na hodinu plně obsadily naše děti. ;)




Po cestě zpátky k autům, které jsme zaparkovali u autobusového nádraží, nás všechny zaujala plastika nazvaná Brána času, do níž táborští obtiskly své dlaně a na cestu, která k ní vede zase svá chodidla. Brána času symbolizuje předěl mezi Starým a Novým městem a najdete ji na Křižíkově náměstí.









Otisky rukou jsou dobře patrné, na některých lze dokonce rozeznat detailní otisk prstů...









Děti se pěkně unavily,





dokonce natolik, že menší dvě usnuly po cestě zpátky.
:D




Moc se nám s mým mužem v Táboře líbilo a budeme se zase na milé jižní Čechy těšit. Máte pro nás nějaké další tipy, kam příště v Táboře zajít a kterou restauraci/kavárnu by bylo škoda opomenout?



Mějte se moc hezky (nejen jihočeši;)).




Veronika

6 komentářů:

  1. Jé, Veru, to jste byli už jen kousek od nás ;-). My jezdíme do Tábora často a odmalička, hlavně na nákupy ;-). Restaurace tu moc neznám, ale jako studentka jsem sem ráda jezdila s kamarády do čajovny - bývala pod hotelem Palcát, nevím jestli tam ještě funguje, ale bývala super! Tak co si příště udělat výlet až k nám do Milevska, něco na koukání by se tu určitě našlo, máme tu krásný starý klášter a nově muzeum maškar ;-).
    V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Veru, díky za komentář a tip na čajovnu. V čajovně jsem nebyla ani nepamatuji, no, přece jen s dětmi relaxovat a diskutovat v čajovně je jaksi nemožné, že?:D Výlet k vám do Milevska je fajn nápad - klášter a muzeum a navíc bychom se mohly poznat.;) Představ si, Veru, jak jsi minulý týden na blogu psala o výrobcích z diakonie v Soběslavi, dojeli jsme ke kamarádům a tam měli magnetky ovečku a koníka a pak v sobotu v Táboře jsme přímo narazili na kamenný obchůdek nacpaný krásným zbožím! Měli všechno možné, plno zvířátek, i pandu, která se mi tolik líbila u Tebe a na Fler je vyprodaná... Nakonec jsem ale koupila jen dvě magnetky, holky tam se mnou nebyly a tak jsem si řekla, že je spíš příště nechám vybrat.:) Krásná byla i rybářská sada s prutem a ručně malovanou taštičkou. Super výrobky za fajn ceny. Mějte se krásně, Veronika. :)
      p.s. U vás v Milevsku před pár lety můj muž pomáhal s řezáním stromů jednomu kamarádovi arboristovi (myslím kolem hřbitova nebo na hřbitově). ;)

      Vymazat
    2. No právě - myslím, že poznat se osobně by bylo super ;-). Takže to ber jako pozvání a třeba časem něco domluvíme ;-). A to je vtipný, viď, Veru, jak ty věci, které si člověk přeje, občas přichází samy - myslím teď ty výrobky z diakonie. No, a jestli byl tvůj muž u nás poblíž hřbitova, tak měl určitě tu čest vidět i klášter, je totiž hned vedle ;-).
      V.

      Vymazat
    3. Veru, děkuji za pozvání, než příště pojedeme do Plané, dám včas vědět. ;) Pa pa, V. :)

      Vymazat
  2. Hezky jste si zavyletili, myslim, ze jsem v Tabore snad jeste ani nikdy nebyla. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marcelo, já tam byla také více méně prvně, ale jistě ne naposledy, je tam totiž moc hezky. ;) Pěkné odpoledne, Veronika. :)

      Vymazat