středa 22. února 2017

Marodi

Pěkné středeční odpoledne, milé čtenářky!
:)

Tak právě když jsem si začali s mužem pochvalovat, jak hezky všichni prožíváme letošní zimu, od půli prosince bez nemocí, rým a kašle, jen co povolily mrazy, hned jsme si z návštěvy 'přivezli' nemilý nechtěný dáreček... Amálka v neděli během dne třikrát usnula, začala kašlat a v pondělí jsme nestačili měnit mokré kapesníky. Přidala se i odpolední teplota a kašel den ode dne sílí. Jsem z toho docela nešťastná, kašlala skoro celý podzim a teď znovu. Přemýšlím nad příčinami... Z přirozených postupů léčby nám loni nic moc nezabíralo, snad jsme nebyli dost důslední a někdy nás Amálka jen tak nenechala (třeba dávat obklady na prsa). Poradíte, co pomáhá vašim dětem??
Kojená Rózinka tři dny odolávala, ale dnes už má rýmu taky.
Alespoň, že mají dobrou náladu.
:))
























Přeji vám, ať chodí kolem vás nemoci obloukem a budu se těšit u dalšího článku...
;)



Veronika


8 komentářů:

  1. Bohuzel neporadim, sami take kazdou chvili s necim bojujeme:-(, ale preju brzke uzdraveni. Ty kasle jsou na dlouho:-(. A holky jsou jak pres kopirak:-). M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marcelo, no právě. Starší kašlala od návratu z dovolené skoro až do Vánoc, ne a ne se kašle zbavit. Teď hodně používáme esenciální olejíčky a ty částečně pomáhají a nádherně pročišťují vzduch.;) Hezké dny bez neduhů, Veronika. :)

      Vymazat
  2. Z dětství si pamatuju, že když na kašel nezabíralo nic, vařila nám babička čaj z majoránky. Byl výborný a pomáhal!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jano, díky za radu.;) Určitě čaj uvařím. Máme majoránku od babičky, tak to by bylo, aby nepomohl. Rady babiček jsou ty nejcennější. Mějte se krásně a pevné zdraví, Veronika. :)

      Vymazat
  3. Tá vaša spálňa je tak efektná s tými vankúšmi, Eskimák je ako deduško so svojimi vnučkami, nech sa bambulkám darí:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Aleno, děkuji za krásný příměr.:) Ohromně jsme si tu tvář zamilovali, všichni, včetně dětí. Někdy přemýšlím, jaký je život toho muže... Mějte se hezky, Veronika. :)

      Vymazat
  4. Veru, doufám, že už se máte líp! Já si u Juli vždycky říkám, že pokud je veselá a myslí na lumpárny, že ta choroba snad nebude tak zlá. Ale co na kašel neporadím :-( A holčičky vám teda rostou jako z vody, nedávno jsem okukovala fotky druhého miminka, a ona už taková slečna!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Luci, rostou, rostou, jen co je pravda.;) 'Miminko' se pomalu proměnilo v malého raráška a lumpačí se sestřičkou, je to podařená dvojice... veliká sranda a radost je pozorovat! Máš pravdu, že když nezapomenou dovádět, není to s nemocí tak zlé a u nás to vypadá, že bude zase za pár dní dobře. Rozárka měla horší víkend, ale dnes o dost lepší (právě by ráda tančila na stole:D). Mějte se hezky a ať jste zdraví, Veronika. :)

      Vymazat