čtvrtek 16. února 2017

Spotřebováno Prosinec 2016

Vítám vás u posledního přehledu prázdné kosmetiky v loňském roce. ;) 
Co nevidět bude následovat lednový článek, kde trochu změním strukturu článku, nebudou už zřejmě vypsány úplně všechny produkty (netřeba opakovat ty, které používám pravidelně a dlouhou dobu), spíš se zaměřím na novinky/zajímavosti/objevy a přibude pravděpodobně i celková bilance nákupů a spotřebovaného za dané období.

Dnes ale naposledy postaru, jak jsme tu zvyklí, tak se pojďme podívat, s čím jsem se rozloučila na konci roku a zda bych produkty doporučila vám.









Deep Steep Sprchový gel Levandule a Heřmánek (237 ml). Další skvělý sprchový gel od Deep Steep. Vůni Mandarinka a Meloun jsem měla o chlup raději, toto bylo opravdu silně levandulové a já spíš upřednostňuji právě sladší ovocné vůně. Vlastnosti jsou ale stejné, gel krémově pění, jemně, ale efektivně čistí, nevysušuje pokožku, neobsahuje vodu, nýbrž Aloe Vera... Víc si přát netřeba. :)
Mám ještě v zásobě zelenou variantu Medovice a Máta peprná a celkově pečující tělovou kosmetiku Deep Steep rozhodně doporučuji. Bohužel se dováží až z USA.

L'Occitane Osvěžující pleťová mlha Verbena citrus (75 ml). Ano, mám tu v prosincovém díle osvěžující pleťovou mlhu. Trošičku jí zbylo od léta a hověla si celou tu dobu na dvířkách lednice, ale přeci jen jsem si řekla, že ji raději dopoužívám teď a nebudu s těmi posledními pěti stříknutími čekat do června. Mlha byla ve vedrech moc příjemným osvěžením obličeje i dekoltu, úžasně voněla, trochu ale lepila, jak to už u podobných osvěžujících sprejů a mlh bývá.
Tuto variantu už zřejmě neseženete, ale L'Occitane jistě s něčím podobným před letní sezónou opět přijde. ;)

Crabtree & Evelyn Tělové mléko Hruška a Růžová magnolie (5 ml). Nezářné složení, rozhodně žádná přírodní kosmetika, ohromně výrazná květinová vůně, ze které se mi točí hlava... Zlaté jemné bylinkové vůně. Zanechává na pokožce hladký film a z pokožky je cítit hodiny.
Jistě zaujme milovnice extra výrazných vůní, kterým nevadí ne tak čisté složení.




L'Occitane Ultra jemný tělový krém Bambucké máslo a Med (100 ml). Moc hezky voněl, vstřebával se okamžitě a pokožku zanechával jemnou bez lepivého a mastného filmu. Výborný krém, jen to množství 100 ml mi vystačilo sotva na týden. :(
Doporučila bych ho, ale jednalo se o limitovanou edici a už jej neseženete. 

Compagnie de Provence Krém na ruce Verbena (30 ml). Klasika, kterou můžete dostat k nákupu v e-shopech nordicday nebo bellarose. Tento hydratoval (pod)průměrně (podle mě se varianta od varianty a kus od kusu mírně liší). Nelepí, nemastí, je třeba mazat častěji. Vůně byla příjemná.
Doporučit už úplně s klidným svědomím nemůžu, ale na druhou stranu jsou mnohem a mnohem horší krémy na ruce...

Nobilis Tilia Zpevňující mléko Tilia (3 ml). Vystačilo mi na jednu nohu a docela mě zaujalo - hezkou vůní, lehkou konzistencí. Vstřebalo se pěkně a pokožku zjemnilo. ;)
NT tělová mazání nemám moc vyzkoušená, ale možná se po některém i časem podívám.




Kivvi Čisticí pleťový vitaminový koktejl (150 ml). Nevidíte ho tu prvně, měla jsem nejméně tři balení, ale další pořizovat neplánuji. Nakonec mi docela vadil lepkavý pocit, který jsem cítila na pleti, když jsem produkt nesmyla. Používala jsem jej jako pleťové tonikum. Moc se mi líbí bylinná vůně koktejlu a samozřejmě překrásný obal. ;)
Poslední dobou jsem si oblíbila z nabídky Kivvi především dostupná a kvalitní pleťová tonika.

One Love Organics Brand New Day microderma peeling & maska. Jak je zřejmé z názvu produktu, prášek se dá používat dvojím způsobem, buď jako exfoliační kúra anebo jako maska, jež se nechává na pleti 15 minut působit.  V každém případě se prášek míchá s (růžovou) vodou, dokud nevznikne krémová pasta. Já jsem měla jen maličké množství prášku ve vzorečku, tak jsem dala přednost masce. Maska obsahuje prášek z hrášku, jež má mít uklidňující účinky a dále ananasové enzymy, které dokáží odstranit odumřelé pleťové buňky a zároveň chránit buňky nové. Bohužel se mi podařilo prášek 'přelít' a tekutinu jsem pak horko těžko dávala na obličej. Moc ráda bych masku ještě jednou vyzkoušela, máte s ní někdo zkušenost?  

Mádara čisticí pěna (150 ml). Na ranní čištění pleti mi vyhovovala velmi dobře, bavila mě její jemná vůně a to, že šetrně a přitom účinně pleť vyčistila BEZ vysušování. V jiné blogové recenzi jsem ale četla, že pěna nedostatečně odličuje a navíc je jí k odličování třeba velké množství. 
Po dvou vypotřebovaných lahvičkách mohu doporučit na ranní čištění, ale najdete i jiné podobně kvalitní a účinné 'čističe' za nižší cenu.

Mádara Obnovující pleťový olej Superseed (30 ml). Olej překrásně voněl, výborně se vpíjel do pleti (používala jsem jej spolu s růžovou vodou od Nobilis Tilia). Má působit jako prevence proti vráskám, do hloubky pleť regenerovat, sjednocovat barevný tón pleti a snižovat viditelnost pigmentových skvrn. Jako závěrečný krok noční péče mé smíšené pleti úžasně prospíval. :)
Doporučuji vyzkoušet, v nabídce biooo najdete ještě hydratační a rozjasňující pleťový olej.   




WELEDA Balzám na nohy (75 ml). Druhé balení a stále stejné nadšení. Nemastný balzám nohy výborně osvěžuje, rychle a dokonale se vstřebá, příjemně voní a zanechává pokožku hezky jemnou.
Je skvělý a pokud nemáte rády mastné hutné krémy, doporučuji vyzkoušet. ;) Já pořídím znovu přinejmenším na léto. 




Crazy Rumors Balzám na rty Leaping Bunny Švestka a Meruňka (4,4 ml). Skvělý balzám s obsahem bambuckého másla a jojobového oleje, výborně hydratuje, úžasně voní, rtům dodává lehounký lesk.
Kdo ještě nezná balzámy Crazy Rumors, je z čeho vybírat. ;)

UGLY by nature RAW Zubní pasta Kokos (114 g). Nepěnivá přírodní zubní pasta tmavě šedé barvy, ze které je sice bordel všude, ale je úžasně chutná a dokonce mi i o něco vybělila zuby. Podrobnější článek jste si o ní a o dalších dvou příchutích mohly přečíst tady.
Možná UGLY by nature ještě někdy zkusím, třeba skořicovou variantu.






Jason Zubní pasta Sea Fresh (170 g) a Ústní voda Sea Fresh (473 ml). Jelikož právě připravuji na tyto produkty recenzi, prozradím jen, že toto duo rozhodně stojí za vyzkoušení a opět nemůžu jinak než chválit, chválit a zase chválit. ;)
Podrobnější recenze se na blogu objeví během  března.




Mádara jemná koupel Oves a heřmánek, Baby & Kids (200 ml). Krásná, ač hodně jemná vůně heřmánku a růže. Přípravek je plný rostlinných výtažků, je tak šetrný, jak si jen maminky s miminky a dětmi můžou přát. Používali jsme hlavně na mytí celého těla, ale můžete i nakapat do vody při natáčení vany a dopřát tak dětem hravou bublinkovou koupel bez klasických vysušujících a dráždivých pěn běžně dostupných v drogériích prodávaných v blýskavých obalech s princeznami. 
Ráda dcerkám pořídím znovu, nyní v e-shopu Biooo.cz se slevou 20 %.

Weleda Měsíčkový ochranný balzám (30 ml). Super výživný a mastný krém bez obsahu vody plný olejů vhodný pro ochranu pleti před chladem a sychravým počasím. Obsahuje čistý včelí vosk a tuk z ovčí vlny, jež vytvářejí na kůži přirozenou ochrannou bariéru, aniž by přípravek bránil dýchání pokožky. V mrazivých dnech ideální na ochranu pleti při pobytu venku, mazali jsme děti a na běžkách i sebe.:)
Máme už načatý další a v lednu jsme jej hojně používali celá rodina včetně tatínka. ;)

Havlíkova přírodní apoteka Havlíkův přírodní zázrak (? ml). Tentokrát nám tohle pidi baleníčko hodně pomohlo na léčení a promašťování Rózinčina hrudníčku a bříška, potom co si nalila pod pyžamko horký čaj a my letěli na pohotovost s popáleninou. Popálenou kůži dokázal krém následně moc pěkně zhojit a já určitě pořídím další balení této všestranné masti. Pro strýčka příhodu.
Mé pleti už dříve krém nevyhovoval, byl pro mě příliš mastný, ale na všelijaké jiné neduhy jej vřele doporučuji.

Nobilis Tilia Mycí intimní balzám Jůlinka (3 ml). Bohužel příliš malý vzoreček na nějaké hodnocení, pamatuji si jen, že byl dost řídký.

Nobilis Tilia Ochranný krém Olinka (2 ml). V nouzi jsem jej použila na oblast plenek, když se maličké objevila vyrážka, ale tam moc nepomáhal. Ke koupi mě nijak zvlášť nepřesvědčil.



Máte zkušenost s některým z dnešních produktů? 



Mějte se krásně.
:)



Veronika

11 komentářů:

  1. Ahoj Veru, z Tvých spotřebovaných produktů mám doma zubní pastu od Jasona a je parádní. Dlouho jsem hledala nějakou přírodní, která bude "pálit" a osvěžovat dech podobně jako ty chemické, tak tahle mi moc vyhovuje i chutná. :)) Těším se na recenzi, jsem zvědavá i na tu ústní vodu. Měj se krásně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Evi, mě právě toto duo také hodně zaujalo a moc jsme si s mužem pastu i ústní vodu oblíbili. Ta je docela jiná, ale o tom ve slíbené recenzi.;) Také se měj nádherně, Veronika. :)

      Vymazat
  2. Zaujala ma tá zubná pasta. Ešte som o nej nepočula, takže si idem pozrieť samostatný článok :)
    World of Nicol | Narodeninová GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Nikuš, jsem ráda, že jsem představila někomu i něco nového.;) Hezký víkend, Veronika. :)

      Vymazat
  3. Musím jen souhlasit Loccitane medová limitka byla pecka, ta vlně hmmmm božská. A zase jsi mě nalákala na Madara i Kivvi po dlouhé době , trochu se mi po nich teď zastesklo :) P.S: Krásné fotečky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jani, díky!:) Některé kousky od Kivvi i Mádary jsou super a taky se k oběma značkám pravidelně vracím. Kivvi už mám z většiny prozkoumáno, ale Mádaru ještě zdaleka ne. Naposledy mě nadchly Mádara šampón a kondicionér. Měj se krásně, Veronika. :)

      Vymazat
  4. Ja mam zkusenosti se stejnou pastou Jason a byla jsem take moc spokojena. Madaru neznam vubec, Kivvi bych rada zkusila, ale zatim nema vyzkousene nic. Pekny den. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marcelo, díky za komentář.;) Od Kivvi doporučuji třeba mycí emulzi pro intimní hygienu, pomerančovo-vanilkovou tělovou řadu, pleťové čisticí emulze i tonika. Určitě si vybereš. Krásné dny, Veronika. :)

      Vymazat
  5. Dobrý den,
    už asi půl roku používám one love organincs pelling a masku:) jako maska na mé smíšené pleti nefunguje nějak zázračně, ale jako peeling ji miluju. Je velice jemná, šetrná ale účinná:)pasta mě zaujala a budu se těšit na recenzi:) lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Lenko, to zní dobře. Pokud se mi znovu dostane do ruky, určitě ji vyzkouším jako pleťový peeling.;) O dvojici Jason Sea Fresh bude článek co nevidět. Mějte se hezky, Veronika. :)

      Vymazat
  6. Překontrolovat eToro, největší sociální investiční síť na světě, kde 1,000,000y klientů vydělávají kopírováním obchodních rozhodnutí našich nejlepších obchodníků.

    Obchod odkudkoli - Čas jsou peníze. Obchodujte na počítači, mobilu a tabletu

    Otevřené obchody na eToro: 227,651,647

    OdpovědětVymazat