pondělí 13. února 2017

Desert Essence Dýňový regenerační krém na ruce

Krásné pondělní odpoledne, milé čtenářky!
:)

Venku je nádherně, sluníčko nám svítí, radost pohledět. Já jsem si pro vás pro dnešek připravila mini recenzi oblíbeného produktu v péči o ruce, taky tak trochu sluníčkovou, i když spíš v barvách letního zapadajícího slunce někde nad mořem... ;)
Asi před rokem jste si na blogu mohly přečíst o výborném krému na nohy od značky Desert Essence a já letos v zimě používám další  skvělý kousek od této značky. Je jím Dýňový regenerační krém na ruce.



Krém výborně ruce hydratuje, rozhodně nadprůměrně. Určitě vyčnívá vysoce nad krémy na ruce od značek L'Occitane, Compagnie de Provence i Crabtree & Evelyn. Snadno se do pokožky vstřebává a nezanechává na nich žádný mastný film. Krém obsahuje bio jojobový olej, který má podobnou strukturu jako oleje lidské pokožky a proto dokáže hluboce proniknout do pokožky a zanechá ji vláčnou a jemnou. Ruce jsou po namazání opravdu moc příjemné, hebké a sametové. Můžete cokoliv dělat minutku po vmasírování krému do pokožky a přitom nezapatláte nic okolo. Krému stačí malé množství, pro jednu aplikaci velikost lískového oříšku. Večer natírám ruce dvojitým množstvím a na noc obléknu bavlněné rukavičky a ráno mám ručky jak naše malinká. :)




Krém dále obsahuje dýňový olej, jež díky vysokému obsahu vitamínů A, C, E a K a také zinku pomáhá v boji proti vystavování každodenním nepříznivým vlivům okolí jako je vítr, mráz, nadměrné slunění, škodliviny v ovzduší. Směs bio dýňových semínek a extraktů z listů lékořice navíc pomáhají k získání rovnoměrného tónu pokožky a přispívají k vymizení stařeckých skvrn na rukou. Je pravda, že krém rukám vyloženě prospívá, krom výše zmíněné hebkosti a hydratace jsem si všimla i lepšího tónu pokožky.




Další skvělou vlastností tohoto krému je jeho zajímavá a neobvyklá vůně. Od chvíle, kdy jsem jej začala používat, což jsou asi dva měsíce, přemýšlím, jak tuto nevšední vůni popsat. Vůně je dost intenzivní, přitom nevtíravá, není obtěžující pro okolí, ale vy jí zřetelně cítíte, z pokožky je cítit až do té doby, dokud si neumyjete ruce. Já ve vůni rozeznávám hlavně nějaké květy, vzhledem ke složení to budou asi květy zimolezu (japonského anebo zimolezu kozího listu), představuji si ale i voňavou dužinu mých rozkrojených domácích dýní, které jakoby voní sluncem i vlhkou půdou. Lehounce je znát i vůně lékořice. Vůně je rozhodně úžasná pro chladné dny, lenivou náladu a chvíle, kdy v zimě necháváme tělo spíš odpočívat a čerpáme energii pro nadcházející aktivní část roku. Mně celý krém s jeho vůní připadá jak dělaný pro studené měsíce, ale pro jeho lehkou a příjemnou konzistenci ho jistě lze používat i kdykoliv jindy během roku.




Pro přesné složení krému mrkněte na následující obrázek. ;)




Na závěr zbývá zmínit již jen praktické informace týkající se balení a ceny krému. Krém má klasický plastový obal - tubu se zaklápěcím víčkem. Objem krému je 118 ml a pořídíte jej za 285 Kč na několika českých e-shopech. Vzhledem k velikosti balení a hlavně kvalitě produktu se mi zdá cena přijatelná a krém nakonec vyjde zhruba o polovinu levněji než zmíněné krémy na ruce od L'Occitane nebo Crabtree & Evelyn.




Máte také svůj oblíbený krém na ruce s neobvykle kořeněnou anebo jinak nezvyklou vůní? Uvítám vaše tipy na ty z přírodních řad. ;)
Nějaké zkušenosti s kosmetikou Desert Essence?



Báječné dny přeji a zítra oznamujeme vítězku dobrot z Janovy pece, tak se zastavte... 
;)



Veronika


10 komentářů:

  1. Hmm...závan podzimu :) tuto kosmetiku zatím vůbec neznám, ale těší mě její cena. Mám doma adventní kalendářík Loccitane (koupila jsem si ho pro radost zlevněný na Vinted po Vánocích) a je v něm spousta krémů na ruce. Moc se mi zamlouvají, ale je to fakt dobrota za hodně peněz. díky za typ :) hezký den! Bára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Barboro, také krémy na ruce od L'Occitane docela dobře znám a většinou mě nalákají na nové parfemace a krásný obal roztomilého mini balení. I některé vůně jsou úžasné, ale to není úplným pravidlem. Horší to je samozřejmě s cenou, stejně tak i se složením krémů. Úplná 'příroda'to není... Přesto si je čas od času kupuji, ale 'lepším se' a nemusím mít každou novinku.;) Tento dýňový od DE to je ale radost a evokuje mi krásné podzimní dny na zahradě.:) Mějte se báječně, Veronika. :)

      Vymazat
  2. Po přečtení této recenze mám milion chutí si tento krém koupit. A to se mi teda ještě nikdy nestalo! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Deno, díky za komentář.:) V to jsem ani nedoufala, že můj popis čtenářky natolik zaujme. Mám radost.;) Pohodové dny přeji, Veronika. :)

      Vymazat
  3. Veru,diky za TIP �� dochazi mi krem na ruce a tak vyberu od DE. Urcite zkusim i tento a nejaky dalsi,mas jeste nejaky doporuceni,ktery je od nich fajn? Preci nebudu objednavat jen jeden :-) :-) :-) diky a preji krasne slunecne dny! Bara

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Báro, dýňový je skvělý, koupí jistě neprohloupíš. Musím říct, že ostatní produkty DE neznám, mám zatím vyzkoušený jen tento krém a zmíněný pistáciový na nohy (ach, ten byl taky perfektní). Četla jsem pochvalné recenze i na vlasové produkty... Asi se na jejich nabídku blíže podívám a vyzkouším něco dalšího. Jsem zvědavá, co vybereš Ty.;) Přeji hezký večer, Veronika. :)

      Vymazat
  4. Krém vypadá úžasně! Láká mě ta vůně. Od DE jsem měla kdysi vanilkové tělové mléko a bylo fajn. Od L'Occitane mám ted´ krém s bambuckým máslem a taky silikonem, tak z něj nejsem vůbec nadšená.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Evo, říkala jsem si, že od DE někdy vyzkouším i tělovou kosmetiku, z tělových mlék třeba Kokos a limetku anebo Mango, ty se mi líbí nejvíc.:) Co se L'Occitane týče, měla jsem od něj vysoké očekávání, ale ne úplně se splnilo, třeba právě ty krémy na ruce mi přijdou spíš průměrné. Zrovna tento druh produktu používám napříč od všech různých značek přírodní kosmetiky a L'Occitane bych nakonec ani nedoporučila berouc v úvahu cenu, složení, vlastnosti. Ano mají hezké obaly a některé vůně, ale TOP produkty to určitě nejsou. :/ Pohodové dny přeji, Veronika. :)

      Vymazat
  5. Veru dí´ky za tuto recenzi. Mám teď v zimě a vlivem tvrdé vody u nás na kolejích velmi vysušené ruce a ačkoliv si je mažu každý den, tento problém přetrvává. Krém tedy určitě vyzkouším, navíc mě zajímá i ta vůně.
    Nádherné zimě-jarní dny přeju! :)

    Verča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Verčo, díky za komentář. Doufám, že Ti krém pomůže. I Tobě nádherné (stále zimní) dny, Veronika. :)

      Vymazat