čtvrtek 19. ledna 2017

Weleda BIO Čaj pro kojící ženy a Olej na masáž prsů

Hezký večer, milé čtenářky!
Naší druhorozené dcerce je šestnáct měsíců, první půlrok svého života byla plně kojena a od té doby ochutnala celou řádku dobrot, jednou otevírá pusinku znovu a znovu a tvářičky se jí spokojeně nadouvají, jindy sousto vyplivne okamžitě, to když se jedná třeba o maso. Co má ale ráda pořád a co vytrvale vyžaduje je mateřské mléko, aneb, jak sama poslední dobou z nám nejasného důvodu říká, 'muti'. Starší dcerku jsem kojila do dvou let a jak to tak vypadá, ani naše malá se svého muti jen tak nevzdá. 
Aby ale kojení zůstalo příjemným rituálem pro maminku i děťátko, je kromě dodržování jakýchsi základních zásad kojení (jak si to v duchu pojmenovávám já) přinejmenším vhodné, ne-li přímo blahodárné nenechat zapomenuty přírodní produkty pro kojící maminky. Já vám dnes povím hned o dvou příjemných pomocnících od firmy Weleda, k jejímž produktům se vracím neustále jak v péči o sebe, tak o naše děti.
Weledu jistě netřeba již vůbec mým čtenářkám představovat a pokud přece, pak můžu jen připomenout, že jde o certifikovanou přírodní kosmetiku s garancí nejvyšší kvality čistě přírodní kosmetiky a BIO kosmetiky, totiž certifikátem NATRUE, což ale vy všechny víte a máte jistě spolu se mnou radost, že když se mažeme mazátky od zn. Weleda, víme, že kvůli tomu nic nebylo testováno na zvířatech, neobsahují naše tuby a lahvičky žádné syntetické konzervanty, barviva, parfemaci ani látky na bázi minerálních olejů vyráběných z ropy. ;)
My se nejprve podíváme na BIO Čaj pro kojící ženy. 




Pití tohoto čaje podporuje tvorbu mateřského mléka a také příznivě působí na zažívání kojence, což kojící maminky ocení hlavně v počátečních stádiích kojení a v prvních dnech s miminkem, kdy prozatím nemusí ještě dobře rozumět tomu, co jim maličké svým pláčem sděluje. 




Čaj obsahuje pískavici řecké seno, která je dobře známá pro svůj stimulující vliv  na tvorbu mateřského mléka u kojících žen a také má pozitivní vliv na zvětšení objemu prsů, dále semena anýzu, fenyklu a kmínu a listy sporýše lékařského. Všechny rostliny pro výrobu tohoto čaje pocházejí výhradně z certifikovaných ekologických zdrojů, nemusíme se tedy obávat, že by nám a našim miminkům bylinky v něm obsažené zatěžovaly organismus namísto aby pomáhaly.




Čaj má po zalití vařicí vodou a několikaminutovém louhování hezky zlatavou barvu, je voňavý a v chuti převládá fenykl a anýz. Mně čaj chutná i vychladlý a piji ho i k podpoření pitného režimu, který teď v zimě docela zanedbávám, což bych obzvlášť v období kojení neměla a protože nemívám pocit žízně, musím se více připomínat. 
Denně je povoleno vypít 3 až 6 šálků, já většinou vypiji dva půllitrové hrnky. Piji čaj neslazený tak jak je a chutná i mému muži. Nu, snad se nám taky nerozkojí... :D




Obsah balení je 40 g a čaj je porcovaný, balený ve 20 sáčcích, každý zvlášť navíc jednotlivě zabalený, tudíž není nic jednoduššího než poslat na ochutnání třeba kamarádce do porodnice anebo sestře v šestinedělí.
;)
BIO Čaj pro kojící ženy pořídíte za 129 Kč a nyní jej v obchodech najdete v inovovaném obale.




Druhým produktem z Weleda péče o kojící ženy, který jsem měla možnost vyzkoušet je Olej na masáž prsů. Olej má podporovat tvorbu a uvolňování mateřského mléka. Jemné masáže tímto olejem podporují prokrvení prsní tkáně a prohřátí a změknutí prsu. Olej by měl dokonce napomáhat při bolestivých zatvrdlinách v prsu při kojení. To ozkoušené nemám, jelikož (musím zaklepat), už několik měsíců kojím bez sebemenších neplech. Určitě bych olejíček ale neváhala použít, kdyby se zatvrdlá místa a městnání mléka objevily.
Základem Weleda Oleje na masáž prsů je mandlový olej. Dále tu najdete přírodní éterické oleje z fenyklu a kmínu, které se tradičně užívají k péči o mléčnou žlázu těhotných a kojících žen.
Já jsem olej používala většinou jednou denně a důkladně jej vmasírovala do pokožky prsou a kolem, včetně dekoltu. Jde o lehký olej, velmi snadno a dobře se na pokožku roztírá a masáž je příjemná a můžu jedině souhlasit, že uvolňuje nejen mateřské mléko, ale s trochou positivní vůle i mysl.:) Vůně oleje je spíš jemná než výrazná a pokud byste se snad obávaly aroma fenyklu nebo kmínu, tady nemusíte.
Krom svých výše zmíněných účinků navíc olej jednoduše těhotenstvím a kojením namáhanou pokožku prsů výborně vyživuje a krásně zjemňuje a regeneruje, což samotné není vůbec k zahození a v těchto citlivých obdobích v životech nás žen si přejeme hebkou a zdravou kůži dvojnásob. 




Velikost balení je 50 ml a na masáž prsů stačí tak 10 kapek. Balení je praktické a plně funkční - skleněná lahvička z tmavě hnědého skla, plastové kapátko a víčko, nevylije se vám ani kapka. Olej se prodává uložen v papírové krabičce s veškerými potřebnými informacemi v češtině a pořídíte ho za 299 Kč.




Sečteno, podtrženo, oba zmíněné produkty můžu s radostí všem kojícím maminkám doporučit a pokud už třeba budete babičkou anebo naopak ještě děti nemáte, ale kamarádky a sestřenice rodí jedna za druhou, zkuste darovat toto duo od zn. Weleda budoucí, či novopečené mamince. Ze své vlastní zkušenosti soudím, že takový praktický dárek pravděpodobně maminku potěší víc než třetí dečka v řadě (ač tuze roztomilá) anebo dudlík, který nebude nikdy používán.


Pokud má některá z vás sama zkušenost z těmito produkty anebo můžete přispět vaší radou k dnešnímu tématu, podělte se s námi v komentářích.



Kouzelné dny... nejen v pohádkové zimní přírodě.
:)



Veronika


4 komentáře:

  1. Dobrý den, moc mě zaujal šálek s podšálkem. Mohu vědět odkud ho máte? Děkuji Kamila (eliasice@centrum.cz)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Kamilo, šálek je kouzelný, viďte? Jistě, že můžete vědět, odkud jej mám. Je to glazurovaný porcelán od holandské značky Pols Potten a tento šálek je součástí čajového setu 'Bathing girls'. Já ho mám z e-shopu Evy Urbanové nila.cz. Mějte se hezky a děkuji za komentář, Veronika. :)

      Vymazat
  2. Děkuji za informaci, nakonec se mi to podařilo dohledat ještě dřív než jsem si odpověď přečetla a nasměrovalo mě to přesně na nila.cz:-) Krásný den Kamila

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jste rychlejší než já.;) Přeji pohodový únor, Veronika. :)

      Vymazat