středa 18. ledna 2017

Vymalováno... v našem bytě

Hezké odpoledne přeji.
:)

V našem malém bytě se toho moc nemění a když přece, tak jsou většinou změny tak pozvolné, že ani nestojí za to, dlouze tu o nich vykládat. Tudíž interiérová rubrika a vše s bydlením spojené jakoby z blogu pomalu vymizelo. To mě trochu mrzí, a tak se pokusím letos opět články o našem  bydlení na blog vrátit, ač opravdu nepůjde o změny veliké, ale třeba jen drobnosti k lepšímu.

Ložnici dlouho vládly tmavé stěny vymalované khaki barvou, kterou jsme měli oba s mým mužem rádi (nezapomenu na tu chvíli, kdy jsem zamilovaná poprvé v té ložnici stála a dívala se na ten tmavě vymalovaný strop a říkala si něco ve smyslu, že tenhle mužský bude stát za to:)). Řekla bych ale, že už nazrál čas naši, dnes rodinnou, ložnici prosvětlit a stěny vymalovat znovu. Jako první jsem chtěla všechno bílé, loni kuchyňku s jídelnou a obývákem a předsíň a letos ložnici s koupelnou. Když už můj muž nakoupil kbelíky s bílou, říkala jsem si, že i šedá by ložnici slušela, ale nakonec přece jen před koncem roku manžel vymaloval bíle a místnosti to moc prospělo. 
První noc v novém jsem skoro nemohla spát, kolik bylo v noci v ložnici světla (i se zataženými žaluziemi) a myslela jsem, že si snad ani nezvyknu. Po dvou týdnech už mi to tolik nepřijde a spíme si tu všichni pospolu docela spokojeně. Maličká mezi mnou a mým mužem a prvorozená v postýlce přisunuté k mé straně postele. V blízké době nás čeká nákup palandy a děti, doufejme, pošupajdí do nových postýlek a mi s mužem zase blíž k sobě. ;)










Když bylo vymalováno, musel pryč i starý koberec a namísto něj v tuto chvíli pro nás nejpraktičtější řešení, PVC podlaha, neboli staré známé linoleum alias lino. Vybrali jsme vzor prken a světle šedivou barvu, manžel s mým tatínkem a bráchou podlahu položili a voilà, na Nový rok jsme spali v novém. 









Ze stropu doposud visí původní veliké papírové stínidlo z IKEA, které nám děti vesele prokoply, když minule spadlo dolů. Byli tu zrovna moji rodiče a nestačili se divit  a my jsme se zase v tu chvíli nemohli rozhodnout, zda tam nechat ze stropu viset pouze tu žárovku anebo na nějaký čas vrátit prokopnutou kouli zpátky. Přece jen je světlo v místnosti daleko příjemnější takto, než jen z té samotné žárovky, takže další změnou v ložnici bude nové stropní světlo, které mám osobně už předvybrané, jen zatím ne schválené... (což je možná některé z vás povědomé...? ;)) 
Namísto kabelů pak lampičky, které tedy ani předvybrané nemám, ale snad nějaké pěkné s mým mužem objevíme. 
Na zdi nám visí dílko od mužovy kamarádky, které nám darovala v náš svatební den, které je, řekla bych, nerušivé a snad i uklidňující, les a potok nebo cesta v něm (na tom se nemůžeme dohodnout, ale není to důležité). :D




Tolik první letošní malé okénko přímo k nám domů a vy mi můžete napsat, zda byste tu podobné příspěvky i nadále rády viděly anebo vás náš příbytek se svými mikro změnami tady na blogu zrovna dvakrát nezajímá.


Budu se těšit na upřímné komentáře i na další setkávání.


Mějte se báječně.
:)



Veronika

11 komentářů:

  1. Zdravím,
    za mě se přikláním k příspěvkům o bydlení častěji :)
    K bílé brvě s etaké postupně vracím- předloni jsme vymalovali pokoj dětem a chodbu , loni kuchyň a letos bych ráda umluvila manžela na ložnici :) máme světle zelenou a už se mi okoukala. Prostorově není moc velká tak bych ráda,aby se opticky zvětšila.
    Hezý večer,
    Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Petro, díky za odpověď. Budu se snažit přispívat bydlením častěji. Sama z toho pak mám radost, když další koutek vypadá hezky a tak nějak kompletně. Máte pravdu, že bílá nakonec vede a ostatní barvy, ač mohou být zrovna trendem anebo je prostě máme 'jen' rádi, se na stěnách dřív nebo později okoukají, mám z toho stejný pocit. U mužových rodičů mají hezky vymalováno v 'lipové' barvě, ale doma bych ji na stěny prostě nezvolila. Čistota bílé je jedinečná (dokud děti nezačnou řádit:D). Pro malé prostory jako máme my navíc nejlepší volba. Mějte se krásně a všechno dobré v letošním roce, Veronika. :)

      Vymazat
  2. Ahoj, Veru! Taky hlasuju pro publikování takových příspěvků - a navíc - sdílená radost je dvojnásobná radost, žejo ;-) Mám v plánu výmalbu kuchyně a pokojíčku Julinky, snad to s mužem stihneme do jara, než porodím, ať je tu "čisto"... V létě jsem zvládla sama ložnici a halu se schodištěm (vše na bílo, taky taky), ale teď už si s bříškem netroufám, budu potřebovat pomoc.
    Myslím, že změna u vás je krásná, a ta bílá je prostě taková čistá, o tom žádná.
    Těším se na brzké příspěvky, i na ty o bydlení, když budou!
    Hezký večer! L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Luci, krásná zpráva od vás mi u Tebe úplně unikla! Druhá dceruška na cestě, Anežka a navíc očekávána v máji... :)) Přeji pohodové těhotenství a celý letošní rok, ať se vám vše daří, i to 'hnízdění' (jen pěkně pozvolna a nic nepřehánět;)). Báječné zasněžené dny, Veronika. :)

      Vymazat
    2. Veru, moc děkuju! Pěkné zimní dny!

      Vymazat
  3. Bila je red i ma barva, a ten polstar s chlapikem je uzasny. Jinak hlasuji pro:). M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marcelo, Inuita na polštáři se mi dlouho moc líbil, loni jsem povlak koupila a až letos v zimě jsme jej vyndali do bílé ložnice. Hodí se tam teď víc než dřív a navíc ta zima venku... Rádi se díváme na jeho obličej... hned jakoby byl člověk na dalekých cestách. :) Přeji krásný rok 2017, Veronika. :)

      Vymazat
  4. Ahoj Veru, moc hezky máte v ložnici! Líbí se mi ta podlaha. My uvažujeme o PVC podlaze i do baráčku - prkenná podlaha je sice velká romantika, ale ne už tak praktická... A dnes se dělají opravdu pěkné designy... Každopádně, ať se vám v novém hezky spí a relaxuje a těším se na další příspěvky o vašem bydlení ;-)
    V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Veru, moc díky! Taky jsme s podlahou spokojení, ta praktičnost i cena jsou zkrátka neoddiskutovatelné. Do slamáku, přiznám se, pořád sním o pravých prkenných podlahách, tak uvidíme, zda si to jednou splníme. Vy už jste zřejmě těm podlahám v baráčku blízko, viď? Mějte se krásně a nashle příště zase u Tebe, Veronika. :)

      Vymazat
    2. To je jasný, že do toho vašeho slamáčku patří spíš ta prkenná ;-). No a my máme taky ještě dost času rozmýšlet, jakou podlahu, momentálně řešíme teprve okna, vrata, dveře ;-)...
      V.

      Vymazat