středa 16. listopadu 2016

Spotřebováno Září 2016

Krásný den, mé milé čtenářky!
:)

S radostí jsem po delší době zase na chvilku zasedla k blogu a ač se tu v posledních týdnech a měsících moc nového neobjevuje, doma se rozhodně nenudíme, právě naopak. Po dovolené bylo třeba postarat se o naši, trochu posmutnělou, zahradu, plánujeme další kroky v rekonstrukci teletníku, obě děti prožívají hodně dynamické a aktivní období a my s nimi, Rózinka běhá a Amálka tančí.:) Amálka se připravuje na vánoční jógové vystoupení, já jsem se ponořila do vaření a v kuchyni vůbec mě to začalo ohromně bavit, začínám vařit z pro mě nových Kuchařek ze Svatojánu od báječné Evy Francové, pustila jsem se i do nakličování všeho možného, ale o tom třeba zase někdy jindy. Pokračuji i ve větším vyklízení všech prostor a redukci šatníků nás všech na minimum. Jsem sama zvědavá, kolik kusů oblečení mi nakonec zůstane.;) Pochopitelně chodíme ven do přírody a taky jsem začala opět víc číst a méně sedět u počítače. Skoro s překvapením jsem zjistila, že to jde a že je mi báječně bez sledování často zbytečného. Mám víc času pro sebe, vlastně celé večery, neboť dcerky jsou nyní už v sedm v posteli, i když já často usínám s nimi. :))

S úklidem a vyřazováním věcí musely zmizet i všechny prázdné obaly, a tak se teď postupně dočkáte i nějakých těch kratších kosmetických recenzí. Dnes se vrátíme k měsíci září a podíváme se, s čím jsem byla spokojená doma i na cestách.








Dulcia Natural Pleťový krém s ovocem a Q10 (50 ml). Třetí pixla a doposud můj nejoblíbenější pleťový krém v tomto roce. Nedávno DN změnila veškeré své obaly, a tak si nyní můžeme i tento produkt koupit v mnohem praktičtějším pumpičkovém balení. Podrobně jsem Krém s ovocem a Q10 chválila:) tady.
Doporučuji a sama si určitě pořídím další. :)

Coslys Exfoliační krém pro normální a smíšenou pleť (20 ml). Byl součástí krásného balíčku, který jsem dostala k testování z Biooo.cz. Jakmile dopotřebuji i poslední produkt celé sady, sepíši souhrnnou recenzi. Prozradím zatím alespoň to, že o peeling pleti se tu stará rýžový prášek, masáž je šetrná, krém hezky voní a rozhodně pleti prospívá. 
Doporučuji a možná i časem pořídím větší balení.

Soaphoria Organická květová voda Meduňka lékařská(50 ml). Jedná se o hydrolát, tudíž nic navíc neobsahuje, žádný alkohol apod. Spojuje prevenci proti stárnutí s osvěžením. Mezi aromatické účinky meduňky patří třeba vzbuzování dobré nálady, oživení myšlení a dezinfekce pokožky. Voda by měla být účinná také při hojení oparů, což jsem mohla sama vyzkoušet a řekla bych, že opar opravdu nebyl tak bolestivý a doba hojení možná o chlup kratší. Používání bylo určitě příjemné, pleť jemná, jen bych dala přednost spíš balení ve spreji a ani sklo není teď u nás úplně ideální - dvakrát jsme lahvičku skoro rozbili. Upozorňuji na velikost balení, která je pouhých 50 ml, což je mini lahvička, jejíž obsah zmizí cca během dvou týdnů.
Vyzkouším i jiné varianty, příště by se mi líbila třeba okurková, heřmánková anebo hydrolát z chrpy polní.

Organyc Odličovací tampony bio bavlna (70 ks). Jejich výjimečnou jemnost si uvědomíte, když otevřete balení a vezmete si první, druhý tamponek. Pokud jste předtím používaly jiné čisticí tampony, oceníte teď tu úžasnou hebkost těchto. Jsou perfektní a nyní k sehnání i na oblíbeném e-shopu KKD.
Už bych o nich psát asi příště nemusela, ale pro tentokrát ještě přece, v tomhle případě opakování matka moudrosti.;) Budu kupovat.

Ravenscourt Apothecary Balzám na rty Nightingale's rose (10 g). Tenhle čistě přírodní balzám na rty vyráběný v Anglii v malých sériích v dílně tvůrkyně Tanyi, mám ze skvělého e-shopu hnst.ly, kam si někdy raději zakazuji chodit.;) Balzám je přesně takový, jak najdete v popisu, je pevný, matný, nádherně vyživuje, voní po růžích a stejně tak jako vůně, tak i obal vás jakoby přenese do staré Anglie.;) Balzám obsahuje pouze pět složek, a to nebělený včelí vosk, kokosový olej, olej ze sladkých mandlí, extra panenský olivový olej a růžový esenciální olej. Balzám ve vysokých teplotách taje.
Zaujal mě natolik, že chci vyzkoušet i bergamotový 'Agnes Grey' a peppermint, borovici a citron 'Greenwood Tree'.



100% Pure Oční krém Káva (30 ml). Oční krém proti tmavým kruhům a váčkům pod očima, což já s kojením čtyřikrát za noc opravdu víc než vítám.;) Krém je nabitý kofeinem z bio zelených kávových zrnek a obsahuje také šípkový olej, jež má vyhlazující a omlazující účinky a nejrůznější bylinné výtažky - z rozmarýnu, tymiánu, oregána anebo vanilky. Krém je skvělý, jednoznačně mi zlepšil okolí očí, mám ráda jeho lehkou jakoby lehce našlehanou konzistenci, vůni popcornu a účinky, jež jsou brzy znát. Spoustu uživatelek píše, že by nejspíš nedokázaly včas vypotřebovat plné 30 ml balení, mně vystačilo zhruba akorát na půl roku při pravidelném použití ráno a večer pod oči, počínající vrásky kolem očí a na víčka.
Právě se rozhoduji, zda pořídit rovnou další balení anebo vyzkoušet Acai Berry. Uvidíme brzy...;)



Alverde Tělové mléko vodní láska (150 ml). Limitovaná edice z loňského léta, kterou jsem si během používání docela oblíbila. Bavilo mě balení ve spreji, lehká konzistence, ne tak už vůně, kde byl zřetelně znát alkohol. Na pokožce bylo mléko příjemné, bez lepivého pocitu.
Průměrný produkt a nevím, zda se dá ještě sehnat nebo jestli mají jinou verzi ve spreji...

Deep Steep Sprchový gel Mandarinka a Meloun (237 ml). Nejlepší sprchový gel, který jsem vyzkoušela! Bohatě krémově pění, nádherně přenádherně voní, vůně je neskutečně krásně mandarinková a je cítit i meloun. Té vůně jsem se prostě nemohla celou dobu nasytit, jak se mi líbila.:) Gel má parádní složení, neobsahuje žádnou vodu, nýbrž na prvním místě ve složení najdete výtažek z listů Aloe Vera. Kromě toho jsou ve složení právě výtažky z bio ovoce, dále bambucké a kakaové máslo a vitamíny E a B5. Každá sprcha s tímhle produktem je okamžik báječné relaxace. Tuba je navíc zabalena do papírové krabičky, vše moc pěkně působí a byl by to jistě pěkný dárek pro sestru nebo třeba kamarádku.
Samozřejmě, že vám doporučuji vyzkoušet (i pokud holdujete spíš tuhým mýdlům, tohle je jiná;)). Já určitě pořídím znovu.



Compagnie de Provence Neparfémovaný krém na ruce s bambuckým máslem (30 ml). Hodně mi připomíná klasické krémy s bam. m. od L'Occitane, jen tento má hezčí vůni a je trochu méně hutný. Krém obsahuje 20% fair trade bambuckého másla, dobře se vstřebává, ruce hezky zvláčňuje, oblíbila jsem si ho velice.
Doporučuji a pokud bude možnost, já si jej opět vyberu jako dárek k objednávce.

Weleda Balzám na nohy (75 ml). Naprostá báseň pro unavené suché nožky. Miluji tu nemastnou konzistenci, to, jak balzám nohy skutečně osvěžuje, jak se slibuje na obale. Chodidla jsou mnohem jemnější, kůže je vláčná, vyživená, moc příjemná, stejně jako jemná vůně krému. Balzám má mít i deodorační účinky, což nemůžu úplně posoudit, neboť se mi nohy ani nijak nepotí ani nesmrdí(to bych musela dát příští tubu otestovat spíš mému muži;)). Balzám se hodí i jako součást prevence i léčby při plísních na nohou. Opravdu oceňuji to, že mohu nohy namazat i ráno nebo během dne bez toho, aniž bych zamastila celou podlahu a produkt se rychle vstřebá a zanechá jen výborně ošetřená a krásná chodidla. 
Mám ještě jedno balení(už otevřené) a koupím jistě znovu. Vyzkoušejte.;)



Budu se těšit u dalších článků anebo v komentářích. Zajímalo by mě, na jaký sprchový gel, popř. mýdlo nezapomenete vy? 
A jak trávíte mrazivé listopadové dny?



Opatrujte se a užívejte krásných chvil.
:)



Veronika

13 komentářů:

  1. Krém od Dulcie jsem si objednala, jednou ho použila a měla jsem na něj tak šílenou alergickou reakci, že už jsem ho nikdy víckrát nepoužila :D
    HAUTE BASICS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terezo, díky za komentář. To mě mrzí, že máš s tímto krémem špatnou zkušenost. Čím si tu alergickou reakci vysvětluješ? Našla jsi nějakou složku, která by Ti pravděpodobně mohla na pleti vadit? Přeji hezký večer, Veronika. :)

      Vymazat
  2. V pláne mám kúpu pleťového krému Dulcia s ovocím a Q10 a 100% Pure kofeínového očného krému. Tie musím mať! Veľmi verím im účinkom, tak snáď ma nesklamú :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Lenko, oba jsou výborné. Nyní používám na oči Kofeinový krém od Dulcia Natural a ten mi tolik nevyhovuje, jelikož je moc mastný. Mám raději lehčí krémy, které se rychleji vstřebávají. Jejich pleťový krém s ovocem a Q10 ale potřebuji znovu a těším se i na to inovované balení. Přeji krásný listopad a brzy už i předvánoční čas, Veronika. :)

      Vymazat
  3. Já taky pořád vyklízím s cílem mín jen věci, které mi dělají radost. Už jsem toho vyhodila hromady a nic nám nechybí:-) Na nakličování se chystám :-) Z tvých produktů mám jen krém Dulcia. Zatím jsem se z něj osypala, ale dám mu ještě šanci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Wikiro, já se snažím doma minimalizovat všechen nepořádek, zbytečné věci a to, co mi nedělá radost, jak píšeš. Náš byt je maličký, a tak se mi stejně pořád zdá, že toho tu máme přespříliš. Musíme třikrát přemýšlet o každé věci, která domů přibude, jaké dárky pořizovat dcerkám atd., i když já stále až moc často 'ztrácím rozum' a koupím něco, co mi pak vlastně ani radost nedělá anebo to nepotřebuji. Nu, je mi to ale pravidelně vytýkáno mým mužem a to pak přemítám, jak těm lákadlům čelit. Stačí zabrousit na některý z oblíbených e-shopů, třeba kitchenette, nordicday apod. a je třeba obří vůle držet se mých 'rozumných minimalistických pravidel'. Tobě přeji pevnou vůli při nenakupování zbytečného a krásný předvánoční čas, Veronika. :)

      Vymazat
  4. To Alverdí tělové mléko jsem milovala, úplně mi bylo líto, že v létě nebylo zase něco podobného. Měla jsem ho ráda, protože se rychle vstřebávalo, takže jsem se s ním mohla namazat ráno před prací, nebo po koupališti/bazénu a rychle na sebe hodit nějaké oblečení. Snad bude v létě něco podobného ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Claire, to tak často bývá, že jakmile si zákazník něco opravdu oblíbí, výrobek zmizí z nabídky anebo pro změnu změní složení. Zmíněné mléko od Alverde se skutečně výborně vstřebávalo, což je i pro mě velikou výhodou, jen ta vůně by mohla být 'čistší' a bylo by to bez chybičky. Tak ať nás Alverde zase něčím dobrým překvapí.;) Krásný závěr listopadu, Veronika. :)

      Vymazat
  5. Veroniko,ja se pustila do opravdu poradnweho a radikalniho uklidu po precteni knizky od Marie Kondo. A to bylo teda neco ☺ale velika uleva i na dusi ☺ted zarazuji minimalismus do sveho satniku a budu pokracovat v novem dome. Ale jak je vyse psano. Udrzet si chladnou hlavu pri nakupech,to je tedy neco ☺ale nejak se zacit musi. Jinak budu objednavat krem Dulcia a jeste je chystam na ten kolagenov,krem na ruce a telovy jogurt. A nesmi chybet muj oblibeny zeleny deo Ponio☺Veru,prosim,doporucte mi nejaky gel,mydlo,penu a tonikum na plet,smisenou. Dekuji a krasny patek a cely vikend. Bara

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Báro, děkuji za komentář. O knize Marie Kondo jsem někde četla, asi se po ní podívám, inspirace v tomto směru není nikdy dost. Jsem ráda, že Tě zaujaly některé mé tipy co se přírodní kosmetiky týče.:) Zelený deo od Ponio právě také používám, ale poslední dobou mi bohužel spíš připadá, že nijak zvlášť účinně nefunguje, naopak mi lépe vyhovoval v teplých měsících, tak nevím... Z pleťové péče, kterou mám sama na smíšenou pleť vyzkoušenou a mohla bych doporučit - od lotyšské značky Kivvi Čisticí pleťovou emulzi s lopuchem a mátou, dále Pleťové tonikum s výtažky maliníku a meduňky, od Mádary Čisticí pěnu (od Mádary mi vyhovovalo i Vyrovnávací tonikum), pokud rozpočet dovolí, sama bych moc ráda vyzkoušela nějaké čisticí přípravky od 100% Pure. Pleťová mýdla mi pleť většinou více či méně vysušují, nepoužívám je tudíž moc často.
      Přeji též báječné adventní dny, Veronika. :)

      Vymazat
    2. Veroniko,moc dekuji,na produkty kouknu. Jinak me zelene Ponio vyhovuje moc i ted v zimnich dnech. Ted mam objednany novy tuhy deo od firmy Navia,tak jsem zvedava jaky bude ucinek i vune ☺ A pravdepodobne zkusim Kivvi,protoze chci i mydlo na intimni hygienu ☺tak si udelam radost ☺preji krasnou druhou adventni nedeli,Bara.

      Vymazat
  6. Já nikdy nezapomenu na sprchový gel Vanilkový lusk od 100% Pure :) Ta vůně i konzistence, to je prostě slast. Ale musím říct, že na ten sprcháč od Deep Steep jsi mě maximálně nalákala! :) Ještě jsem od nich ani nic nezkoušela, tak uvidím, co vymyslím :)
    Dokud bylo hezky, tak jsme hodně výletovali, ta příroda byla nádherná. A teď už vymetáme vánoční trhy a těšíme se na Vánoce :)

    Měj se krásně!
    Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Martino, sprcháče od 100% Pure mám prozatím vyzkoušené pouze ze vzorečků a ty jsou tak maličké, že jsem si nedovedla na ně pořádně udělat názor, jen si pamatuji, že vůně byly krásné. Až někdy budu v Třebíči v jejich prodejně, po nějakém sáhnu. Od Deep Steep právě používám levandulovou verzi a i ten je moc fajn, ač levandule není úplně mou nejoblíbenější. Teď mám objednaný i zelený mátový - moc se na něj těším.
      Přeji krásný předvánoční čas, Veronika. :)

      Vymazat