pondělí 25. července 2016

Červenec

Krásný den vám přeji!
:)

Je tady poslední červencový týden a s ním pozdrav od nás a pár obrázků z našich letních dnů. Léto se letos ukazuje v těch nejkrásnějších barvách, spoustu slunce, překrásné teplé dny a pravidelný déšť a sem tam pár dnů chladnějších, ideálních třeba na výlety a taky na nějakou tu náročnější práci. ;)

Trávíme většinu dnů u nás v zahradě, kolem teletníku, do jehož přestavby jsme se pustili, ve vodě - hlavně u rybníka a děti i v naší venkovní retro vaně, popřípadě ve velikém hrnci. :))




Hodně se setkáváme s rodinou - desátého jsme oslavili Amálčin svátek a na začátku měsíce taky dědovy sedmdesátiny.
























Děti si dlouhé dny venku náramně užívají, Amálka celý den lítá a Rózinka se se mnou účastní všech prací v zahradě, někdy jako pozorovatelka, jindy jako aktivní účastnice. U naší třetí česnekové sklizně nesměla chybět. Loni tu se mnou už byla taky - v bříšku.:)) Amálka večer vždycky večer padne do postýlky a u babičky usíná při gramofonových deskách. Spí pak celou noc, jak když ji do vody hodí. Zato naše desetiměsíční, ta si schrupne obvykle dvakrát během dne a večer v posteli mi pak předvádí artistické kousky, že kolikrát až vyprsknu smíchy. :D




Zahrada se pomalu proměňuje, třetina je nyní sklizena, česnek i cibule, kterou jsem letos poprvé zkušebně zasázela, vyrostly oboje moc pěkně, snědli jsme i hrášek a chroupáme poslední kedlubny. Nad mrkví nestačím zírat. Kdo ví, zda do podzimu nějaká zbude na uskladnění, denně totiž svazek padne a milujeme ji všichni do jednoho. :)














Můj muž právě dělá v teletníku novou podlahu. Při sobotních pracích mě přizval k sobě, a tak jsem si vyzkoušela, jak se dělá se sbíječkou... Dokonce mám i fotku - prý aby pak děti viděly, jak maminka pomáhala se stavbou. ;)  Můžu jen říct, že mužům nic nezávidím a že se budu raději nadále držet svého zahradničení! 
:)) 




Včera jsme si udělali odpočinkovou neděli a vyjeli jsme si na krásnou Svatoanenskou pouť na Modletín, kterou pořádalo občanské sdružení Benediktus, o kterém si na blogu určitě v budoucnu povíme víc.




Amálka si poprvé nechala namalovat obličej...





... vybrala si modrou tvář z filmu Avatar a ač původní postavy nezná, proměna se jí bezpochyby líbila. :)




Doufám, že i vy si užíváte červencových dnů, západů slunce, koupání, lesa, borůvek a čerstvé zeleniny...


Budu se těšit, že mi napíšete, jak se vybarvil červenec u vás.
:)



Veronika

5 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Milá Marcelo, letos se nám daří udržovat vše docela dobře v rovnováze. Odpočinek i nějakou tu práci. Léto se povedlo! Ať je hezky i u vás, Veronika. :)

      Vymazat
  2. Verčo, holky Ti rostou do krásy!!! A závidím, jak jsi schopná s malou opečovávat i zahrádku - u nás ve svahu se bojím ještě teď ji brát s sebou, a to už je zdatná chodkyně a lezkyně.
    Krásné léto! L.

    OdpovědětVymazat
  3. To je krásná úroda :) S cibulí a česnekem se nám letos taky zadařilo, s ovocnýma stromama už je to ale horší :) Užívejte léto!

    OdpovědětVymazat
  4. Verunko,
    článek je opět hřejivým pohlazením po duši, tak jako většina letních dnů. Jsem moc ráda, že si léto tolik užíváte. Ano, červenec byl ukázkou úžasné rovnováhy - dostatek vláhy i sluníčka. Prostě nádhera!
    Pro mne se začátek prázdnin nesl v duchu procházek lesem, jelikož má labradorka Ebbi hubne, atak jsem ji chtěla dopřát dostatek pohybu. Brala jsem to ale moc na výkon, takže není divu, že mě to brzy přestalo těšit. Pak jsem ještě trávila nějaký čas s přáteli a nyní, kdy jsem opět doma, si začínám vychutnávat přírodu; tentokráte v ní už i odpočívám, medituji, zkrátka ji víc vnímám. V sobotu odjíždím na cyklistický pobyt, avšak vzhledem k tomu, že jsem si nesehnala tandemové kolo, bude to pro mne o turistice; jelikož si program plánujeme s kamarádkou individuálně, doufám, že to bude zároveň pohodové.
    Na závěr bych se tě ráda zeptala na domeček ze slámy - jak pokračujete?(Alternativní stavby mě totiž poslední dobou zajímají stále víc.)
    Mějte krásné, pohodové léto i nadále, ať se vám daří! :)

    Verča

    OdpovědětVymazat