čtvrtek 24. března 2016

Weleda Citrusový krém na ruce a nehty

Krásný Zelený čtvrtek vám přeji!
:)

Já ho trávím převážně v peřinách, stejně tak jako poslední dny. Jsem nemocná. Mé tělo ke mně mluví skrze specifické onemocnění a já si myslím, že jsem něco pochopila. Že rozumím těmto jasným signálům, jež mě povedou ke změnám v mém životě. Přemýšlím o svojí roli tady na Zemi, o svých rolích v naší vlastní rodině, uvědomuji si, že je potřeba, abych ještě víc žila přítomným okamžikem a méně přemítala o budoucnosti, o věcech, které nejsou... Vím, že mi tato nemoc říká, že něco dělám špatně/anebo si myslím špatně a že je nutné to změnit. Myslím, že i vím, co to konkrétně je. Jedno zdánlivě ne ani tak závažné onemocnění a jak může člověku pomoct posunout se. Jsem vlastně ráda. 

Dnes by snad ale bylo příhodnější psát o kopřivové polévce, salátu z jarních bylinek, zelí nebo hrachu. Zkrátka o něčem, co lidé jídávali v tento den nebo o tom, co bychom si dnes mohli připravit my. Já si podobné dobroty budu muset nechat na později, jelikož u nás teď vaří můj muž a naše maminky a já jsem skutečně v odpočinkovém režimu. Recenzi na novinku značky Weleda bych ale zvládnout mohla a ani o tu zelenou nepřijdete. ;) 

Weleda Citrusový krém na ruce a nehty je v nabídce sotva několik týdnů, a tak jsem ráda, že jsem ho tak brzy mohla vyzkoušet a že vám ho tu dnes jako jedna z prvních mohu představit.




Krém má klasický hliníkový obal s plastovým víčkem a objem 50 ml. Tuba se prodává v papírové krabičce, kde najdete veškeré potřebné informace o produktu, jako jsou popis a složení výrobku,  informace o výrobci a pochopitelně datum spotřeby (pro zajímavost tady 04.2018). Popisky jsou původně v němčině (až na INCI), ale přelepka vzadu je pochopitelně česká.:) Barevné provedení produktu se mi moc líbí a Weleda si nemohla vybrat lepší čas pro uvedení produktu na náš trh (nejsem si jistá, zda se krém v zahraničí neobjevil už dříve) než je právě počátek jara!




Krém má intenzivně pečovat o suché ruce a lámavé nehty, zjemňovat suchou pokožku rukou a křehké nehty chránit hlavně díky obsahu přírodních vosků  - vosku karnaubského a lanolinu. Jemný mandlový olej by měl pečovat o kůžičku okolo nehtů a přispívat tím k růstu zdravých a silných nehtů. Výtažky z květů macešky a měsíčku lékařského mají mít blahodárné účinky na popraskanou pokožku. Přesně takové produkty mé namáhané ruce potřebují a mají rády. Přece jen každý den vařím, často loupu všelijaké ovoce a zeleninu, také ořechy, ruce často máčím a ledacos dělám i venku. Brzy se navíc začnu věnovat zahradničení a tak bude víc než potřeba o ruce i nadále pravidelně pečovat a po práci je dobře ošetřit. Ani má nehtová kůžička a nehty nebudou jistě proti, pokud se jim dostane lepší péče. Když se mi tedy do rukou dostala tahle jarní novinka od Weledy, měla jsem radost a hned ji začala používat. 

Složení (INCI): Voda, Mandlový olej, Lanolin, Glycerin, Hydrolyzovaný včelí vosk, Maceškový extrakt, Karnaubský vosk, Extrakt z listů rozmarýnu, Extrakt z květů heřmánku lékařského, Extrakt z květů měsíčku lékařského, Olej z kůry citrónů, Parfém*, Limonen*, Linalol*, Citronelol*, Geraniol*, Citral*
* z přírodních éterických olejů



A teď už k vlastnostem krému a jeho účinkům. Krém má světlounce žlutou/béžovou barvu a spíše řidší konzistenci. Řekla bych, že konzistence krému je podobná jako u Mandlového krému na citlivou pokožku rukou. Krém má zvláštní vůni, která mě hodně zaskočila. Čekala jsem prostě něco příjemného, jiskřivého, vesele citrusového. Osvěžující citrusové vůně mám v kosmetice velmi ráda, a tak jsem si říkala, že tenhle krém si jistě oblíbím, minimálně pro jeho vůni a přitom právě parfemace je slabší stránkou produktu. Ne, že by mi krém vyloženě smrděl, to ne, jen tam necítím ty šťavnaté citrusy a zatím nemůžu přijít na to, co že mi ta vůně připomíná. 




Krém je dost mastný (při prvním použití vyteklo z tubičky nejdřív trochu oleje) a je třeba nanášet jen malinké množství. Já jsem zvyklá spíš na lehčí krémy a prvně jsem nanesla snad třikrát větší množství, než bylo třeba. Krém se v tak velké vrstvě nedokázal vstřebat a ruce jsem měla opravdu mastné. Pokud ale dáte krému jenom kapičku, bezvadně se vstřebá a ruce krásně vyživí. Na rukou je cítit lehoučký ochranný film a i po delší době stále cítíte, že jste si ruce namazali, neboť jsou stále hezky vláčné a hebké a nešustí suchem. Krém při správném množství na rukou nezanechává mastný film, a tak je možné po chvilce hned ledacos dělat, aniž byste zamastili, na co sáhnete.




Popraskanou pokožku na rukou poslední dobou nemám, ale jak už jsem zmínila v úvodu, hlavně okolí nehtů by mohlo být zdravější a vypadat lépe. Můžu říct, že mi právě nehtovou kůžičku pomáhá tento citrusový krém udržovat v pěkném stavu, jak slibuje. 
Celkově mohu produkt určitě doporučit a jde zaručeně o další dobře vyživující a pečující krém z Weleda tělové péče, který stojí zato vyzkoušet.




Používáte některý z produktů z Weleda péče o ruce a nohy a máte některý oblíbený? 


Mějte se hezky!



Veronika


7 komentářů:

  1. Ta barva a citrusy me moc lakaji, diky za dalsi tip. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marcelo, rádo se stalo.;) Hezké jarní dny, Veronika. :)

      Vymazat
  2. Ahoj Veru,nemoc vnimam presne jako ty! A nakonec si za ni muzeme stejne my :-) a jen my to vsechno zase muzeme dat do poradku :-) preji Ti krasny vikend :-) Bara

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Báro, věřím, že tak to se zdravím a nemocemi je. Vždy je to nějaká informace pro nás a záleží na každém, zda je ochoten poslouchat a porozumět. Já se snažím... Přeji Ti krásné jaro, Veronika. :)

      Vymazat
  3. Zrovna tento krém mě moc láká, představuji si, jak krásně voní!

    March Favourites

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Peggie, ta vůně je taková zvláštní, není typicky citrusová, ale celkově je krém docela fajn.;) Měj se hezky, Veronika. :)

      Vymazat
  4. Citrusový krém na ruce je tekutější konzistence, velmi lehky, není tak citrusový jako třeba sprchový krém, spíš mi přijde neutrální. Překvapilo mě, že se opravdu dobře vstřebává.

    OdpovědětVymazat