sobota 19. března 2016

Poklidné odpoledne v ZOO Jihlava

Řekli jsme si, že letos budeme s dětmi často jezdit na výlety po naší zemi, na místa známá i neznámá a já jsem si k tomu přidala, že vám sem potom pokaždé přidám alespoň kratičkou fotoreportáž s našim tipem, kam se vydat.

Dnes bylo překrásně, a tak jsme nemeškali a vyrazili na jeden z prvních letošních výletů. Vyjeli jsme si do nedaleké jihlavské ZOO. Amálka tam byla letos potřetí, prvně ještě jako miminko a loni s babičkou a dědou. Všichni spolu i s tatínkem jsme byli v ZOO úplně poprvé a i pro Rózinku to byla premiéra. Můj muž ani já obecně zoologické zahrady moc nenavštěvujeme, máme z nich rozporuplné pocity, zvířata nejsou svobodná a mnohdy musí žít v dosti omezeném prostoru... do cirkusu by nás třeba nedostal ani párem volů. Tentokrát jsme ale byli rádi, že jsme jeli. ZOO v Jihlavě není veliká, ale moc příjemná. Úžasná je expozice afrických kopytníků s nepřehlédnutelnými žirafami, lesní stezka, i v prosinci nově otevřený tropický pavilon.    















V ZOO bylo jen pár lidí a to jsme si opravdu užívali. Žádný křik, fronty na občerstvení, kiosky stejně zavřené :)), žádný strach, kam a s kým(!) se zaběhlo naše dítě, volné lavičky a všechny cesty, klid na focení, klid pro zvířata... Ta byla klidná a pomalá. 





Amálka si půjčila kočárek na farmě v expozici Austrálie a dost nás tím rozesmála, jak v sobě nezapře holčičku a hospodyňku, klepala a urovnávala zaprášené peřinky a pak potřebovala kočárek zaparkovat řádně zpátky na stejné místo, kde byl. Naše dítko když si něco umane, tak přes to holt nejede vlak. ;)





:))




Počasí bylo výstavní a i zvířata se sluníčku vystavovala...



















U expozice tuleňů jsme se zastavili o chvilku déle... jsou to hračičky. :))




Která ZOO je vaše oblíbená a ve které jste byli naposledy?




Já už sotva udržím oči otevřené, pomalu ani nevím, co tu píšu, tak nezbývá než se pro dnešek rozloučit, spočítat ovečky a spát.
:)


Dobrou noc...



Veronika

6 komentářů:

  1. Pocasi jste meli naramne, fotky super. V teto ZOO jsem jeste nebyla. Naposledy jsme byli v Decine a Liberci, obe krasne, mensi, kazda jina. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marcelo, v Liberci jsem ještě nebyla, tak děkuji za tip na další krásnou menší ZOO, třeba nás tam někdy cesta zavede... Krásné Velikonoce, Veronika. :)

      Vymazat
  2. V zoo Jihlava jsem byla a je fakt moc hezká. Mám ráda zvířata a proto i zoo, mám dokonce permanentku do Ostravské.

    OdpovědětVymazat
  3. Do jihlavské zoo se chystáme už od zimy a zatím to pokaždé padlo :-( Takže doufám, že to stihneme před hlavní sezonou, kdy je v zoo jenom velká tlačenice.

    OdpovědětVymazat
  4. Zoo Jihlava je asi nejhezčí, kde jsem zatím byla. Líbil se mi přesně ten klid, ticho, zvířata doslova na dosah, krásně udělané pavilony...Třeba Praha je opravdu krásná, ale celkový dojem mi kazí ty haldy lidí, řev, všude nějaké cetky, stánky s jídlem atd.

    OdpovědětVymazat
  5. Jihlava je moc krásná Zoo, byla jsem tam dvakrát a moc se mi tam vždycky líbilo. :) Nejvíc legrační je, jak nad babiččiným koutkem, kde jsou králíci a tak hopsaly na volno nějaké opičky. :D První jsem si fakt myslela, že odněkud utekly, než jsem našla cedulku. :)

    Days of Daysy
    :)

    OdpovědětVymazat