pátek 2. října 2015

Spotřebováno Září 2015

Krásné páteční odpoledne přeji!
:)

Můj muž odjel na několik dní na kurz hliněného stavitelství - Návrh interiérů a dekorační techniky, a tak máme ryze dívčí domácnost. První noc sama s oběma našimi holčičkami jsem zvládla docela dobře, Amálka spinká už celou noc, no a Rózinka spala tak v dvouhodinových intervalech, už brzy ráno se ale začala probouzet a poplakávat a když konečně zase usnula, vstávala Amálka. Zato mně se v tu chvíli chtělo strašně spát! Málinka dnes pojede na dva dny k mým rodičům, tak třeba o víkendu nějakou tu půlhodinku naspím během dne spolu s Rozárkou... ;)

Doufám, že se mi podaří publikovat i pár článků na blog, hlavně vylosování výherce zářijové giveaway a pak taky nějaké shrnutí minulého měsíce co se týče kosmetiky nové i spotřebované. A právě příspěvkem Spotřebováno dnes začneme.

Tentokrát toho tolik nebylo, ale o to víc se mi přesune do měsíce října. Spotřebovala jsem 7 produktů v plném balení, 3 cestovní balení a ukáži vám i 2 produkty z péče o novorozenou Rozárku, které rozhodně stojí za zmínku.

Tak tady to máme všechno hezky pohromadě (pro miminkovské produkty mrkněte na konec článku;)).















Začneme málem z péče o pleť (a částečně i tělo).


KHADÍ Pleťový a tělový olej Anti-aging - proti stárnutí pleti (210 ml). Hodně podařený olej, strašně jsme si ho s mým mužem oblíbili! Má nádhernou orientální vůni a připomínal mi ájurvédskou masáž v Resortu sv. Kateřiny. Olej má krásné a moc zajímavé složení v podobě kombinace olejů a bylin, namátkou třeba sezamový, mandlový nebo ricinový olej, olej z mrkvových semínek a pšeničných klíčků, kurkumu, indický divoký chřest, damaškovou růži, santalové dřevo, lékořici či pačuli. Používali jsme jej na celé tělo a já i jako noční péči na pleť obličeje a krku. Můžu potvrdit, že olejíček skutečně udržuje pleť zdravou a hladkou, je radost ho používat. Trochu mě mrzí, že před nedávnem výrobce změnil balení z 210 ml na 100 ml, přitom cena je téměř stejná! :o
Pořídím zřejmě znovu. Když ne pro sebe, tak pro mého muže. ;) 

Linteo Elite Odličovací kosmetické tampony heřmánek (80 ks). Jsou moc fajn a slouží tak, jak mají. Vyrobeny ze 100% přírodní bavlny, na pleti příjemné, netrhají se, nepouští chloupky. Mám už několikáté balení, jsou snadno dostupné v běžných supermarketech.
Koupím určitě znovu.


A pokračujeme sprchováním...



WELEDA Růžový harmonizující sprchový krém (20 ml). Krásně krémově hebký. Když se na začátku září ochladilo, pro pokožku byl hotovým pohlazením. Už ve sprše pečuje, voňavě bohatě pění a díky obsaženému čistému éterickému oleji z růže damascénské má blahodárně působit na smysly, harmonizovat a navozovat pocity zklidnění. Po sprše jsem se opravdu cítila moc příjemně, pro mě ideální sprch. krém na večer než zalezu do hajan.
V budoucnu se u mě určitě objeví. ;)

Sprchový gel Figue of Provence (30 ml), Compagnie de Provence. Jsem měla v porodnici, balení mi vystačilo akorát na šest použití. Moc krásně fíkově voní, asi můj nejoblíbenější ze sprch. gelů C. de P., mám už několikáté balení. 
Určitě jsem ho neměla naposledy.

Kivvi Mycí emulze pro intimní hygienu s výtažky z řebříčku a měsíčku (150 ml). Vidím, že minulé balení jsem dopotřebovala v březnu, tudíž mi tato druhá lahvička vydržela téměř půl roku, což se mi zdá hodně dlouho, až k neuvěření. S emulzí jsem i nadále nadmíru spokojená, takže jen zkopíruji, co už bylo řečeno před časem a nedávno jsem tu na blogu měla i rozsáhlejší recenzi. Skvělý produkt, strašně příjemně bylinkově voní, šetrně myje, má krémovou konzistenci čisté bílé barvy. A samozřejmě má miloučký obal s krásným obrázkem řebříčku. :)) Já už asi jinou nechci! 
Už mám v zásobě třetí balení.  

Kivvi Tělový peeling s aróniemi a hnědým cukrem (120 ml). Výborný peeling, pokud neřešíte cenu, chcete složení produktu, které můžete skoro jíst a navíc milujete roztomilé skleněné obaly tak jako já. ;) Ve složení nenajdete nic než třtinový cukr, velkou spoustu čistých přírodních olejů a rostlinné výtažky v bio kvalitě. Peeling je díky velkým krystalkům cukru hodně hrubý, pokožku lze ve sprše výborně promasírovat a vydrhnout, jelikož se cukr na těle rozpouští docela pomalu. Oleje kůži nádherně promastí a ta zůstává tak vyživená a hydratovaná, že není vůbec třeba se po sprše mazat.
Moc příjemný peeling, který ale už není bohužel v prodeji, jelikož jeho výroba byla ukončena. Já mám ale ještě v zásobě dvě skleničky, takže se jím budu hýčkat dál. :)    



Z oblasti tělového mazání tentokrát jen jeden produkt, který však stojí za to. ;) 



WELEDA Granátové jablko regenerační tělové mléko (200 ml). Tohle mlíčko jsem si tuze oblíbila v malých pytlíčkových vzorečcích, a tak jsem si ho po nějaké době nemohla nekoupit v plném balení. Mléko má lehoučkou, řidší konzistenci, výborně se roztírá, snadno se vstřebává do pokožky, kterou zanechává nádherně vyživenou a ještě ráno po probuzení je hladká a voňavá. Balení je naprostá pecka, praktické, hygienické, hezké na pohled, nadávkovat potřebné množství je hračka. Zajímavostí všech tělových mlék Weleda je právě toto ekologické balení bag-in-bottle - speciální dávkovací systém s pumpičkou. Uvnitř lahvičky je tenký, pružný vak ze speciálního materiálu, který uchovává všechny cenné ingredience tělových mlék a zabraňuje jejich oxidaci. Celý systém je vzduchotěsný a chrání obsah před kontaminací zvenčí. Pumpováním se vak postupně zmenšuje a je natolik pružný,  že z něj bez problémů spotřebujete téměř veškeré mléko. Všechny plastové části obalu jsou navíc recyklovatelné. Žádným překvapením u produktů Weleda asi není parádní přírodní složení, kterému vévodí hodnotné oleje a bambucké máslo. Olej ze semen granátového jablka v bio kvalitě má výjimečnou schopnost intenzivně regenerovat pokožku a podporovat obnovu buněk. Mléko by mělo aktivně působit proti předčasnému stárnutí pokožky. No uznejte, která z nás by na tak lákavý popis neslyšela, že? ;) Abych nezapomněla zmínit vůni... je výrazná, smyslná, ženská, moc se mi líbí.
Tělová mléka Weleda budu určitě používat dál, moc se teď těším na nové Mandlové... :) 



Vlasová péče...



BIO Havlíkův šampon 13 rostlin (50 ml), Havlíkova přírodní APOTEKA. Já vám nevím, není to sice 100% Pure, ale špatný zrovna není. Trochu hůř se s ním vlasy myjí, téměř vůbec nepění a je třeba použít větší množství, šampon tedy celkem rychle ubývá. Když šampon z vlasů spláchnete, vlasy se zdají být takové těžké, jakoby neumyté, nejsou vůbec hladké a celistvé, ale dělají jakoby pramínky nebo jak to popsat. Po uschnutí vlasy ale vypadají hezky a delší dobu se nemastí. Složení šamponu je samozřejmě moc pěkné a potěší každého příznivce přírodní kosmetiky. ;)
Koupím, nekoupím? Možná časem ano.



Péče o ruce.



Burt's Bees Ultimate care Hand cream (50 g). Byl fajn a strašně rychle zmizel. Buď ho byla (v zalepené) tubě polovina, nebo nevím, asi mi na něj po nocích někdo chodil... ;) Ne, vážně, krém dobře hydratoval, byl mastnější než Crabtree & Evelyn, ale brzy se vstřebal, příjemně voněl (nijak výrazně).
Ani nevím, zda je tento produkt z dílny Burtových včeliček u nás k sehnání, já jsem jej vyhrála u Yvonne na blogu. ;) Doporučit spíš můžu. 



Z péče o zuby...


 

Alverde Zubní pasta Máta 5v1 (75 ml). Má efektivně chránit před zubním kazem, šetrně odstraňovat zubní plak, zabraňovat vzniku paradentózy, pečovat o dásně a osvěžovat dech. Obsahuje fluorid sodný. Ve složení mimo jiné najdete i mátový olej a bylinné výtažky. Nejprve jsem vůči této pastě byla dost skeptická, ale postupným používáním jsem si ji oblíbila. Pasta pění středně, víc než většina přírodních zubních past(např. značky Weleda), chutná lehce větrově.
Znovu v budoucnu nejspíš pořídím.



A dnes ještě první Rózinčino Spotřebováno.
:))




Organyc Dětské čisticí ubrousky (60 ks). Nepoužíváme běžně, ale na rychlé akce ;) nebo i utření upatlaných dětských tlapiček před svačinkou na hřišti jsou perfektní. Nečekejte výraznou parfemaci jako u běžných drogérkových dětských ubrousků, tahle je mnohem méně výrazná a příjemná. Ubrousky jsou ze 100% bio bavlny, rozložitelné a kompostovatelné (zdravím všechny maminky zahradnice!;)).
Tyto jsme neměli naposledy.

WELEDA Měsíčkový kojenecký olej (10 ml). Úžasně jemný olej s obsahem sezamového oleje v BIO kvalitě a výtažku z měsíčku lékařského. Rózinku jsem jím něžně namazala už první den jejího života. Olejíček má lehkou příjemnou vůni a je celkově moc příjemný, vhodný i na ošetření miminek v oblasti plenek (namísto všech možných mastí na opruzeniny plných chemie, které jsou k mému překvapení mezi maminkami hojně rozšířené).    
Určitě znovu koupíme a vřele doporučuji!


Uf, stihla jsem to než tu bude zase cirkus. ;)

Co vy a dnešní produkty, máte s něčím zkušenosti?



Krásný večer vám přeji!



Veronika

13 komentářů:

  1. Některé ze značek vůbec neznám. Dají se koupit v drogerkách?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Michaelo, většina těchto značek asi běžně dostupná v drogeriích není (Kivvi, Khadí, Organyc, Havlíkova přírodní APOTEKA), ale určitě budou dostupné v některých zdravých výživách a obchůdcích s podobným zaměřením. Já nejčastěji nakupuji online, e-shopy jsou pro mě nejjednodušší a nejrychlejší forma nákupu. Přeji hezké dny, Veronika. :)

      Vymazat
  2. Ahoj Veru! Ten Havlíkův šampon mě láká moc. Možná jsi četla před nedávnem můj článek na blogu, kde jsem se zmiňovala o "no poo" metodě. Myslím, že ty Havlíkovy šampony jsou koncipovány v tomto duchu, a proto téměř nepění. Myslím, že domněnku, že by měl šampon pěnit, v nás vypěstovali právě výrobci chemických šamponů, a možná nakonec ta pěna nebude zas tak důležitá... Možná jsi mohla toho šamponu používat menší množství a nevadilo by to... No poo totiž spočívá v mytí vlasů pouhou teplou vodou a samozřejmě chvíli trvá, než si vlasy zvyknou a oprostí se od všech svých chemických návyků, ale pak by se měly mastit čím dál míň. Samozřejmě se po čase změní i jejich struktura - nejsou tolik zeslabené a jemné, což je třeba výhoda pro muže, kterým začínají vlasy brzy řídnout - no poo metodou jim totiž jakoby zhoustnou. Je mi jasné, že to není cesta pro každého, ale mně osobně to moc zaujalo, sice asi do toho úplně naplno nepůjdu, ale vítám šampony, které málo pění - jsou pro mě známkou toho, že se opravdu s chemií nepotkaly.
    I další výrobky vypadají moc zajímavě, třeba dětské ubrousky, pasta od Alverde nebo tělové mléko od Weledy. Děkuju! Moc zdravím!
    V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Veru, moc díky za Tvůj komentář! Ano, článek u Tebe o no-poo metodě jsem důkladně pročetla a můžu říct, že jsem začala o tomto způsobu mytí vlasů docela přemýšlet. Hádám, že je to u mě jen otázka času, kdy se od přírodních šampónů přesunu třeba k mytí sodou a oplachování octem. Nevidím v tom problém, jsem hodně zvědavá, jak by mé vlasy s takovou péčí vypadaly. Mám vlasy, řekla bych, dost zdravé a husté, párkrát za život byly melírované, ale to už je let, jinak nikdy žádné barvy, tužidla... zhruba rok teď používám výhradně přírodní vlasovou kosmetiku, ale proč nezkusit něco tak jednoduchého, navíc skoro zadarmo. ;) Mějte se u vás krásně a ať jsou i Tvé školní dny příjemné, moc zdravím, Veronika. :)
      P. S. Tvůj blog sleduji, kolíčky máš perfektní, čtu všechno, jen nestačím komentovat, dcerky mě plně zaměstnávají. :))

      Vymazat
    2. Děkuju, Veru! Myslím, že my dvě si rozumíme i bez komentářů ;-). Také u Tebe vše poctivě sleduji a čtu a souzním na dálku!!! Mějte se moc fajn, mávám!
      V.

      Vymazat
  3. WELEDA Měsíčkový kojenecký olej mám doma ve velkém balení, strašně pěkně mi voní , pokožku zklidňuje a jsem s ním celkově hodně spokojená :) Havlíkův šampon jsem koupila ve velkém příteli a absolutně mu nevyhovuje, s lupy nedělá zhola nic, vlasy se mu po něm mastí snad rychleji než po běžném šamponu, takže za mě trochu propadák. Kivvi peeling mám doma ještě neotevřený, takže se moc a moc těším na testování po tvé recenzi :) A celkově Kivvi kosmetiku miluji takže i tu mycí emulzi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jano, tak to jsem ráda, že mám s Havlíkovým šampónem lepší zkušenosti. Možná je to tím, že na vlasy už několik měsíců nic kromě přírodních produktů nepoužívám, tudíž už si snad zvykly. Já mám několik tělových peelingů od Kivvi ještě v zásobě a jsem za to moc ráda, vypadá to totiž, že je přestali vyrábět. Kivvi je až na nějaké výjimky úžasná kosmetika! ;) Zdravím a přeji krásný podzim, Veronika. :)

      Vymazat
  4. Tělové mléko od Weledy vypadá lákavě :)

    Evolution of smooth

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Peggie, je to pecka! Opravdu mohu doporučit, ale raději nejprve očichat všechny vůně. ;) Tahle s granátovým jablkem je hodně výrazná a možná bych i řekla, že bude oblíbenější spíš u starších ročníků (i když nedávno, ale mně už třicet bylo:)). Pěkný den, Veronika. :)

      Vymazat
  5. Havlíkov šampón som mala v plnom balení a bol dorbý, celkom jemný, ale zatiaľ ďalšie balenie kupovať neplánujem. Granátové telové mlieko od Weledy som dávnejšie mala tiež, bolo super, ľahko sa rozotieralo a pekne voňalo. No a tá pumpička tiež nebola na zahodenie :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím a díky za komentář. ;) Já si tím šampónem nejsem úplně jistá, zřejmě bych potřebovala právě to plné balení, abych jej řádně posoudila. Byl dobrý, ale stejně bych řekla, že poslední dobou jsem měla i lepší přírodní šampóny. Tělová mléka Weleda se chystám vyzkoušet všechny, celkově se mi hodně zamlouvají. Přeji krásné dny, Veronika. :)

      Vymazat
  6. Vyskúšala som len Havlíkov šampón, na ktorý mám rovnaký názor ako ty.
    Chystám sa vyskúšať tú alverďácku zubnú pastu a telové mlieko Weleda, ale mandľové :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Aknelko, díky za zastavení se. :) Pasta od Alverde byla fajn, navíc i její cena je příznivá a tělové mléko Weleda, ách, opravdu moc dobrý produkt! ;) Pěkné odpoledne, Veronika. :)

      Vymazat