pondělí 6. července 2015

První prázdninový víkend

Krásný sváteční den přeji!
:)

Jak trávíte tyto horké letní dny? Zřejmě u vody a ve stínu, viďte? My jsme hned od rána venku, dovnitř se vracíme na oběd (vyváří nám babička s dědou a samé dobroty - v sobotu zapečený květák, včera bio kuřátko na divoko a dnes špenátovou polévku a palačinky s jahodami; to se máme:)), po obědě všichni dodržujeme siestu stejně tak jako u moře, schrupneme si, hodíme nohy nahoru a k večeru hurá k rybníku, Amálka na zahrádku do bazénku a později zpátky k nám na pozemek/zahradu udělat taky nějakou tu práci, můj muž pokračuje s obřím venkovním stolem a já zalévám, pleji, sekám trávu, sklízím, co uzrálo... ;)


Naše třešně dozrály do slaďoučké, šťavnaté chutě. Mňam, nejvíc nám chutnají rovnou ze stromu... :)














Večerní procházka u nás.









Levandule maminky mého muže láká včely. Amálka tady dostala v sobotu žihadlo, ale zvládly to spolu s babičkou  skvěle. ;)










Svačinka u babičky z prvních letošních borůvek. Děda s babi mě tentokrát předběhli a byli na nich u nás za humny.





Jedna vážná ze zápraží u prababičky.





Do bazénku se vejde i tatínek... :D
 (Než vyrazíme k rybníku...)





Málinka si vysloveně užívá společnost ostatních - dětí i dospělých...





'Jedna, dva, tři, hop!'
 Strejda umí... :))





Prababiččiny slepičky nesou i v tomhle horku a my dostáváme vajíčka. Jsou prostě nejlepší, jen tak k večeři... uvařené naměkko s chlebem namazaným máslem a mou pažitkou! Slepičky budiž pochváleny! :)



Mějte se nádherně a užívejte léta!
:)



Veronika

4 komentáře:

  1. Odpovědi
    1. Peggie, díky za návštěvu, jsem ráda, že se fotky líbí a ať ochutnáš letos i Ty nějaké ty čerstvě natrhané třešínky, jsou famózní... ;) Krásné léto přeji, Veronika. :)

      Vymazat