pondělí 22. června 2015

Spotřebováno Květen 2015

Krásný začátek nového týdne a báječné první letní dny přeji! 
:)

Venku to úplně letně prozatím nevypadá, a tak tento týden budu plnit nějaké ty své blogové resty, což je ale příjemné a dnešní rubrika spotřebováno je jedním z témat, které mě i nadále moc baví. Doufám jen, že ji čtete rády i vy, mé milé čtenářky. ;)
V květnu jsem spotřebovala jen 5 plných produktů (zubní kartáček nepočítaje;)), 4 cestovní balení a 6 sáčkových mini vzorečků. Není toho tentokrát tolik, tak i článek bude kratší a stručnější. Třeba vám ale pomůže v rozhodování, zda si produkty koupit anebo na ně naopak zapomenout. Pojďme se tedy na spotřebované májové produkty spolu podívat...












Začnu pleťovou péčí...



Kivvi Oční krém se šípkovým olejem a extrakty z jitrocele (15 ml). Na úvod musím napsat, že to je snad úplně poprvé, co jsem vypotřebovala celé balení očního krému. Byl totiž dobrý. Moc dobrý! Lehká konzistence příjemné (pro mě už tradiční) kivvi vůně.  Dobře se vstřebával, byl příjemný, měl krásné složení a okolí očí opravdu dokázal i trochu rozjasnit a vyhladit. Vydržel mi tři čtvrtě roku, už jsem myslela, že je snad bezedný. Kladně hodnotím i balení krému s pumpičkou, kdy se nemusí krém nabírat prsty, do obsahu vůbec nevniká vzduch a dávkování je perfektní. Krém můžu doporučit.
Kdybych nebyla zvědavka zvědavá a nechtěla vyzkoušet i ostatní, jistě stejně skvělé, oční krémy od 100% Pure, Ilcsi, Misshy nebo Mcely Bouquet, tak bych si tento krém koupila znovu, ale to já ne. Tak se nechte překvapit, s kterou značkou budu teď pečovat o oční okolí. ;) :)

INLIGHT Organic Daily Face Oil/Bio denní olej na obličej (3 ml). Tenhle olejíček plný výtažků z květů a semínek neskutečně voněl jako čerstvě usušené seno. Nemohla jsem se té vůně nabažit! INLIGT pleťová péče bude ale pro mě až moc mastná, přestože ji výrobce doporučuje všem druhům pleti. Nyní zkouším Bio noční balzám a Bio balzám proti vráskám, které ani jeden nejsou špatné, zato vyživující pleťová maska je katastrofální, strašně mastná, nelze smýt, ale o tom zase příště.
Pleťovou řadu INLIGHT nejspíš ne, ale tělové produkty mě pořád moc lákají. 



Dr. Hauschka Růžový krém 'light' (5 ml). Krém je primárně určen pro normální, suchou a citlivou pleť a má stejné pěstící účinky jako jeho bratříček Dr. Hauschka Růžový krém. Tahle odlehčená receptura je vhodná především pro teplejší období a mladou pleť. Krém nejspíš není špatný, ale ani mě nijak výrazně neohromil, jelikož si po třech týdnech vlastně ani nepamatuji, jaký že přesně byl a jak mi vyhovoval. Vůně mi ale dvakrát příjemná nebyla, rozhodně ji nemůžu rovnat vůni nádherně vonícího pěstícího růžového oleje Dr. Hauschka.
Kupovat tento produkt nebudu, mám nyní cestovní sadu mini balení pleťových produktů Dr. Hauschka a rovněž bych ráda vyzkoušela Meduňkový pleťový krém.



Dva produkty ze sprchy...




Weleda Rakytníkový sprchový krém (20 ml). Fajn sprchový krém, myslím, že i můj první od Weledy. Příjemně voněl, šetrně myl bez vysoušení pokožky, velké 200 ml balení by mě ale nejspíš brzy omrzelo. Tohle cestovní balení bylo tak akorát na vyzkoušení a zjištění,  že sprchové krémy od Weledy nebudou zřejmě špatné.
Ještě tu mám stejné cestovní balení růžové verze a ráda bych vyzkoušela i citrusový.




Faran Mýdlo s olivovým a jojobovým olejem Ramon Clay (100 g). Mýdlo izraelské značky Faran  je ručně vyrobené a určené pro mastnou pokožku. Spolu s oleji obsahuje i izraelskou hlínu, která má napomáhat hloubkovému čištění pleti/čištění pórů. Dále obsahuje drť z olivových pecek, jež je zodpovědná za obrušovací a peelingové vlastnosti mýdla. Podle popisu je vhodné jak pro tělovou tak i každodenní péči o pleť. Mě však při jeho používání na obličej pálily oči. Na začátku používání se mi mýdlo zdálo až moc hrubé, i při používání na tělo ve sprše, poměrně dost škrábalo, až nepříjemně, ale v druhé půli spotřeby mýdla už peelingové částečky tak hrubé nebyly a aplikace byla mnohem příjemnější. Ke konci už se mýdlo bohužel dost patlalo, i když jsem se snažila udržovat jej suché v mýdlence.
Ještě mám v zásobě několik mýdel Faran a těším se, jaká budou ta ostatní. ;)



Tělová péče ve znamení vzorečků a mini balení...




Dr. Hauschka Pěstící olej Citrón Lemongrass (10 ml). Nádherně vonící tělový olej s výtažky z citrónové kůry, jmelí, přesličky a citrónové trávy, které vypínají pokožku a posilují vazivovou tkáň. Jojobový olej v něm obsažený udržuje vlhkost pokožky. Je vhodný při celulitidě a po těhotenství. Produkty této vůně se mi u Dr. Hauschky zdají jedny z nejpodařenějších, v zimě jsem měla tělové mléko citrón lemongrass a bylo taky skvělé.
Určitě pořídím plné balení. Po porodu se, myslím, u mě neztratí.

Dr. Hauschka Tělový balzám růže (10 ml). Další produkt z testovací cestovní sady Dr. Hauschka, kterou mám ještě od loňska. Balzám mě bohužel nijak nezaujal, vůně se mi moc nelíbila a pokud si dobře vzpomínám, zanechával pokožku i trochu ulepenou, což se mi moc nelíbí.
Nikdy neříkej nikdy, tak špatné to zas nebylo, ale tento hauschkův produkt tedy pro mě nejspíš ne.

Dr. Hauschka Pěstící kosmatcové tělové mléko (5 ml). A jedeme dál v tom, co si nepořídím od Dr. Hauschky. Toto mléko pro extrémně suchou, šupinatou, podrážděnou pokožku a atopický ekzém mi jednoduše vůbec, ale vůbec nevonělo, spíš naopak. Navíc mám celkem bezproblémovou pokožku, když opomenu na rukou vyrážku od slunce v posledních týdnech. Opět i tady bych řekla, že mléko trochu lepí, podobně jako růžový balzám. 




Lavera Regenerující tělové mléko BIO Brusinka (5 ml). Dobré lehké tělové mléko, nic proti němu nemám. Příjemné, jemně voňavé. 
Zatím nekupuji, Laveru zvlášť nevyhledávám...

Natura Siberica Sophora Japonica Day Cream/Denní krém pro mastnou a smíšenou pleť (6 ml). Jakýsi vzoreček pleťové péče, který jsem ale vymazala na tělo. Nic převratného, prostě spotřebováno.
Pleťovou péči bych do rukou této značky nejspíš nesvěřila, ale třeba jejich krémy na nohy ráda používám. ;)

WELEDA Granátové jablko regenerační tělové mléko (4 ml). Vzoreček tohoto mléka už mám poněkolikáté, snad počtvrté či popáté a stále se mi líbí. Je lehké s obsahem bio oleje ze semínek granátového jablka, oleje z meruňkových jadérek a bambuckého másla. Přírodní éterické oleje v něm obsažené mají pozitivní vliv na smysly. Mléko se okamžitě vstřebává, vůně  mi byla moc příjemná, kůže je po namazání pěkně hladká.
Třeba i někdy koupím celé balení, nevylučuji. 

WELEDA Masážní olej s arnikou (2 ml). Takovýchto pytlíčků první pomoci s arnikovým olejem by se mi hodilo momentálně víc. Trápí mě v noci totiž čas od času těhotenské křeče v lýtkách a nártech a je to přímo pekelná bolest. Olejíček jsem použila večer před spaním právě k promasírování lýtek, holení a nártů. Nutno říct, že tu noc jsem se prospala bez zužujících křečí, ale pravdou je, že ani tak naštěstí nepřicházejí pravidelně. Masáž i vůně olejíčku byla každopádně příjemná.
Přípravek má mnohostranné použití a doma bychom ho určitě využili. Tak třeba až na něj někde natrefím...



Péče o ruce - i tentokrát s Crabtree & Evelyn...




Crabtree & Evelyn Lavender Hand Therapy krém na ruce (100 ml). Krásně po levanduli vonící krém, dobře hydratoval, i když s postupným pravidelným používáním krémů C. & E. se mi už hydratace nezdá tak velká, pro méně namáhané ruce a letní období však stačí. Krém se rychle vstřebává, ruce nejsou mastné, ale velmi jemné a příjemné.
Pořád C. & E. krémy ráda používám a ještě jich mám i několik v zásobě. 


Které balzámy na rty mě dostaly?



Burt's Bees Balzám na rty - Honey (4,25 g). Americké balzámy Burt's Bees mě poslední dobou hodně baví, tenhle medový byl naprosto skvělý od prvního použití do posledního vyškrábnutí. Teď používám druhý s granátovým jablkem, který jsem vyhrála v giveaway u Yvonne a na e-shopu balzamshop.cz už mám vyhlídnuté další parfemace, které určitě koupím, až vymažu ty, které mám ještě v zásobě. Mám políčeno na růžový grapefruit, mangové máslo a borůvku s tmavou čokoládou.
Třikrát ano pro Burt's Bees balzámy na rty! :)) 



Ústní hygiena na závěr...



Weleda Měsíčková zubní pasta (75 ml). Bohužel mě spíš zklamala. Netvoří téměř žádnou pěnu, neměla jsem pocit moc dobře vyčištěných zubů. Chuť je ale příjemná, nepálivá, jemně bylinková. Má jinou, pro zubní pasty neobvyklou, konzistenci.
Od zubních past Weleda jsem měla trošičku větší očekávání, ještě mám v zásobě jednu, tak uvidíme, zda bude lepší než tato měsíčková...

Zubní kartáček Curaprox CS 5460 Ultra soft. Výborně mi vyhovuje. Minulý měsíc jsem trochu doplnila zásoby(uvidíte v některém z příštích příspěvků). ;) 




Používáte rády některý z mnou spotřebovaných produktů? 
A jaký je váš oblíbený, pokud možno přírodní, oční krém? 



Užívejte léta a nashle u příštího článku.
:)



Veronika



10 komentářů:

  1. jéje, máme hodně společných produktů :)! Shodou okolností vzoreček Light růžového krému od Dr. H. teď mám taky, mám rozepsaný článek, nepřijde mi špatný, ale je fakt hodně lehký, na mě až moc, přitom ke konci dne je naopak pleť dost mastná. Jsem moc ráda, že balzám na rty sedl :). Zubní pasta Weleda mi vyhovovala, ale opravdu hodně nedoporučuju tu slanou (modrý obal), chuť mě po ránu i večer nutila ke zvracení (nejsem těhotná :D) a je děsně pálivá, vyskočily mi dokonce kolem pusy pupínky, br. Krémový sprcháč mám radši zas od Hauschky než od Weledy, ale lákáš mě s Kivvi očním krémem... mně vyhovoval kávový 100% Pure, nebo oční sérum Green Energy Organics (předražené, ale jsou často slevy), ale jinak mi vlastně stačí dobrý pleťový krém nebo bezvodý balzám :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Yvonne, produkty, které používáš Ty, mě dost často inspirují k vyzkoušení, samá přírodka, často i skvělé tipy na značky, které moc (nebo vůbec) neznám. Těším se na Tvou recenzi na Light růžový krém Dr. Hauschka a díky za upozornění na nezbednou modrou pastu Weleda. ;) Myslela jsem, že postupně vyzkouším všechny, ale zřejmě tuhle raději vynechám. Burt's Bees balzámy jsou snad ty nejlepší, které jsem doposud měla. Krémový sprcháč od Hauschky asi taky příště přihodím do košíku, měla jsem myslím vzorek levandule, tentokrát bych zvolila jiný. Oční krém 100% Pure mám díky Tobě určitě v plánu a teď před pár dny jsi mě zaujala i tím sérem GEO, zrovna včera jsem zkoumala celou jejich nabídku a ta oční séra se mi líbí moc. Díky (i za povzbuzující mail;)) a pěkný večer, Veronika. :)

      Vymazat
    2. Veru a ja zrovna modrou slanou pastu od Weledy prave pouzivam,jsem v pulce :-),nepali,nestipe a ta slanost mi nevadi :-) ale urcite kdo bude mit problem v dutine ustni,a to jakykoliv a nemusi byt viditelny okem :-) verim,ze muze delat ta slanost neplechu :-) za me v pohode :-) Bara

      Vymazat
  2. Nic zrovna z techto produktu jsem nezkousela, ale zkousela jsem od weledy sampon a ten me dost prekvapil, ze bych si rada koupila jeho plne baleni. Kivvi jsem vyzkousela take jen ze vzorecku, za me tahle znacka asi ne. Oblibeny ocni krem jeste zadny nemam jeste ho tak nejak asi nepotrebuji.
    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Míšo, šampony Weleda já naopak vyzkoušené vůbec nemám, většinou jsem četla spíš negativní hodnocení, že holkám moc nevyhovovaly, ale z vlastní zkušenosti zatím nemůžu posoudit. Který jsi zkoušela Ty? Kivvi kosmetika se pomalu stává mou srdcovou záležitostí, složení, obaly, jemné vůně, miluju jí. :)) Mně už bylo třicet a začínám oční krémy oceňovat, takže se tu budou jistě objevovat pravidelně. Díky za návštěvu i komentář a přeji krásné dny, Veronika. :)

      Vymazat
  3. Ty jo, pěkná spotřeba. Růžový krém Hauschka jsem měla a přišel mi dobrý, jenže dost hutný. Na suchou plet je super. Balzámy Burt´s bees mám ráda, ted se chystám na pommegranate :-)
    Jsi krasna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím a děkuji za zastavení se i komentář.;) Mě právě ten krém tolik nezaujal, nejspíš je vhodnější právě pro sušší pleť. Burt's Bees balzám s granátovým jablkem právě používám, je skvělý. Krásné dny, Veronika. :)

      Vymazat
  4. Nevím čím to, ale mě ten Hauschka pořád nějak nechává chladnou... a přitom ho všichni chválí. Od Weledy mi jakžtakž vyhovovalo zatím vše. Burt's Bees jsem si taky zamilovala! A doporučuji vyzkoušet Bee Naturals. Je to prakticky to samé (i obal mají skoro stejný) a vychází zhruba o polovinu levněji :-)
    Jo, a taky nemám ráda Laveru :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Zdenko, díky za tvůj komentář. Já jsem z Hauschky byla na začátku úplně vedle, ale čím víc produktů znám, tím víc si uvědomuji, že i tady jsou mezi zrnem plevy. Prostě ne všechny jejich věci jsou výjimečné. Obecně asi budou skvělé tělové oleje, strašně se mi líbil trnkový, růžový, citrón lemongrass... Balzám na rty je taky bezva. Některé produkty třeba mohou dobře fungovat, ale mají společnou takovou zvláštní ne úplně příjemnou vůni (u mě teď právě mléko po opalování a kondicionér ibišek a jojoba či v článku zmíněný krém na ruce). Ale stejně mám pořád pocit, že bych ráda vyzkoušela i ostatní produkty, převážně tedy z tělové péče. Jak už jsem psala, ani sama nevím proč. Na Bee Naturals určitě mrknu, díky za tip. ;) Pěkné dny, Veronika. :)

      Vymazat
    2. Teď jsem si uvědomila, že o Dr. Hauschka Krému na ruce bude řeč až v příštím Spotřebovánu, které tu mám rozepsané. ;)

      Vymazat