pátek 2. ledna 2015

Zima v Resortu Svatá Kateřina

Moc vás zdravím v novém roce a přeji všechno dobré!

Vánoční čas jsme prožili se svými nejmilejšími a chvíle blízkosti a radosti v nás ještě dlouho zůstanou. 
Závěr roku jsme pak strávili tím nejpříjemnějším možným způsobem - čtyřdenním wellness pobytem v Resortu Svaté Kateřiny.
K odpočinku jsme si snad nemohli vybrat vhodnější místo a objednat krásnější počasí. Jako bychom se přenesli do zimní pohádky. 

Místo je skutečnou oázou klidu, platí zde zákaz motorových vozidel, takže tu najdete opravdu klid a ticho. Resort vznikl nedávnou přestavbou původně starobylých lázní sv. Kateřiny.



Hotel Svatá Kateřina




Hotel Garnison


Pramen Svaté Kateřiny byl poprvé zmíněn už v 16. století v Hájkově Kronice české jako svatá voda u Počátek. Lepší vodu jsem nikdy před tím nepila. Kateřinská voda je ve Svaté Kateřině všudypřítomná, k pití, koupání, ve wellness a u nás její výjimečná kvalita rozhodně nemalou měrou přispěla k úžasnému zážitku z celého pobytu.  





Projížďky na koních byly dalším krásným momentem...








Amálce se zřejmě nejvíc líbilo právě ve stájích a jejich okolí. ;)


























Naopak pro nás čarokrásné zimní procházky ji už bavily trochu méně, moc se jí nechtělo ťapat a tak ji tatínek většinu času nosil na koni. Ještěže rodiče čekaly příjemné masáže... :) 










































Dětské hřiště pochopitelně nezůstalo bez povšimnutí! :))




V resortu si je možné vyzkoušet jízdu psím spřežením na saních nebo čtyřkolce a nadšenci pro mushing si dokonce mohou zkusit řídit saně nebo čtyřkolku tažené psy sami.




Zdejší jiskřivý vzduch působil blahodárně na nás všechny. Málinka usnula dokonce několikrát na procházce v tatínkově náruči a po obědě jsme si spolu ještě zdřímly na hotelu. 



Ve Svaté Kateřině se  mimo jiné podává i výborné jídlo, mně moc chutnal třeba Grilovaný filet z norského lososa na ragů z červené čočky, zeleniny a řapíkatého celeru.
Snídaně jsou podávány klasicky formou bufetu a ty zase dost bavily naší Amálku.
Na Silvestra se hotel zaplnil a přijela i Dita Pecháčková. Amálka  od stolu zvědavě pokukovala po jejím miminku. ;) 



Tím nejlepším ve Svaté Kateřině je dle mého Wellness a Spa. Nabízí velký výběr masáží a zábalů, aromaterapeutickou a finskou saunu, solnou nebo aromaterapeutickou parní lázeň, vířivku, hydromasážní vany pod širým nebem, aromaterapeutické koupele ve vaně z jednoho kusu lávového kamene a tři neuvěřitelně komfortní relaxační místnosti.
Bohužel jsme stačili vyzkoušet jen zlomek toho, co kateřinské wellness nabízí.
Naprosto dokonalá byla ajurvédská devadesátiminutová masáž celého těla včetně hlavy Taila Vimardana.

Příště si ve Svaté Kateřině určitě nenechám ujít některou z masáží Pevonia Botanica, stejně jako koupel ve venkovní hydromasážní vaně. Tak trochu tajně doufám, že se nám s Amálkou do jejich druhých narozenin podaří rozloučit s mateřským mlíčkem a že bychom pak třeba mohli vyrazit s mým mužem po dlouhé době někam sami.
;)


Doufám a věřím, že i vy jste si našly ve svátečním čase chvilku jen pro sebe... 
:)


Mějte se krásně a ani v letošním roce se nezapomínejte mít rády/i.



Veronika


6 komentářů:

  1. Super článok a krásne fotky! Ten grilovaný filet som mala a bol dobrý. :)


    moj blog: my-cosmetics-w0rld.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné fotky , prima zážitek..
    Šťastný Nový rok, hlavně hodně zdraví !
    Petra

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné fotky! Je vidět, že jste si to užili :)) My se ve Svaté Kateřině jsme se byli podívat v létě na kole, bylo to krásné, pohoda a klid :))

    OdpovědětVymazat
  4. Určitě jste si to moc užili!!! Krásné fotky ... Také se těším, až zase někam vyrazíme :). Na konci listopadu jsme byli jen s manželem v Paříži a bylo to naprosto úžasné. Ty zážitky s dětmi jsou skvělé, ale rodiče občas potřebují čas jen pro sebe ;). Tak držím palce, ať vyrazíte brzy ...

    OdpovědětVymazat
  5. Zdravím Veru! V průběhu čtení a prohlížení Tvého článku jsem si celou dobu říkala, že je mi to místo povědomé. A taky že jo! Vzpomněla jsem si, že před pár lety tam byl náš taťka na nějakém wellness pobytu z práce a taky o tom básnil... vypadá to tam fakt krásně, díky za fajn tip! Po Tvých článcích už se mi pomalu začínalo stýskat ;-).
    V.

    OdpovědětVymazat
  6. Veru, čarokrásné <3 Užijte si té nádhery a do nového roku jen to krásné!

    OdpovědětVymazat