pondělí 13. října 2014

Vánoční přání...

Přeji krásné pondělí!

Ano, nepřehlédli jste se, v nadpisu dnešního příspěvku opravdu stojí 'Vánoční přání!' Přestože sotva začal podzim a včerejší den byl tak překrásně slunečný a teplý, já čím dál častěji myslím na Vánoce. Těším se na advent, na předvánoční přípravy, vůni cukroví u mé maminky... Už v duchu vydím Amálku, jak se hrne k vykrajování lineckých a chce s námi mačkat těsto na pracny do formiček, jak překvapeně kouká, copak jsme to vyklepali z formiček na vosí hnízda... :)
Moc se na Vánoce těším. Loni bylo holčičce pouhých 8 měsíců, oslavili jsme krásné vánoční svátky. Naše rodina, čtyři generace.
Letos bude Amálce o rok víc a já vím, že nás s dcerkou opět čekají nezapomenutelné okamžiky.

A jak si tak poslední dny dumám o Vánocích, vytvořila jsem si několik koláží s věcmi, kterými bych buď ráda někoho o Vánocích obdarovala, anebo které by moc potěšily mě, kdyby se skrývaly pod stromečkem...

Třeba tu dnes i vy najdete nějaký tip na hezký dárek pro někoho vám milého.
;)

Bez vánočních pohlednic by pro mě nebyly pravé Vánoce. Moc se mi líbí něžné, kreslené vánoční motivy Belle & Boo. Ty asi najdou naši přátelé letos ve svých dopisních schránkách...
Posíláte také vánoční pohlednice, anebo raději vyťukáte jednoduše sms či posíláte emailové pohlednice?
Já prostě neodolám ručně napsaným přáním, adresám a křivě nalepeným známkám! :))




Belle & Boo zrovna přišli i s novou řadou kosmetiky pro malé holčičky. Na obalech jsou jak jinak než roztomilé obrázky holčičky Belly a jejího králíčka Boo. Z praktických věcí by Amálka ještě upotřebila a určitě by se jí i líbil 'kufřík' na svačinu, snídaňový set nádobí a plátěná taštička.




Mé další tipy na nápadité dárky (nejen k Vánocům)... ;)




Jak už jsem ale předeslala, to bych nebyla já, abych neměla něco pěkného vyhlídnutého i pro sebe... ;) Nu, není přece nic špatného na přáních a snění, že? Však jeden nemusí mít všechno hned. 
:)

Ručně šité nízké kozačky Kilim, teplounké vysoké Ugg, světlo do ložnice... 





Mramorové interiérové doplňky, přírodní kosmetika a přírodní motivy na textilu...





Nové pokusy o kváskové pečení budou potřebovat podpořit stylovými pomocníky a pusťme si domů víc podzimní a zimní nálady... ;





Hokynářství u Desiny v Kostelci nad Černými lesy skýtá hotové zázraky do kuchyně a já jsem zamilovaná do pětiny, no dobře - čtvrtiny, sortimentu. :) 



Finské nádobí iittala... jedno mé dlouhodobé přání... moc by se hodilo do té mé budoucí skandinávské a rustikální kuchyně na venkově. Od chvíle, kdy jsem objevila značku iittala, jiné nádobí na jídlo už nechci... :( ? :)

Forma na koláč je od Ib Laursen.







Nezanedbatelná je i otázka ošacení na Štědrý den a vánoční svátky, takže nakonec pár vánočních i nevánočních oblečků pro naší Málinku...
:))













Já jsem letos s vánočním rozjímáním, plánováním i nakupováním už začala, v listopadu dárečky pěkně zabalím a o adventu už si hodlám v klidu užívat krásnou předvánoční náladu... ;)

A jak to vypadá u vás, milé čtenářky a čtenáři? 



Krásné dny a stále se můžete zúčastnit mé podzimní GA o nákupní koš NILA (viz předešlý příspěvek). ;)




Veronika





12 komentářů:

  1. Miluju tenhle "skandináský styl" ty polštářky se srnečkem nebo se stromy? Uplně to na mě dýchá svěžestí lesa :)

    Just Be Yourself

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Ivet, i já! :) Mám strašně ráda doplňky, díky kterým se i doma můžu cítit trochu jako v přírodě. Krásný den, Veronika. :)

      Vymazat
  2. Moc pěkný článek, Tenhle styl mám moc ráda a to nádobí vypadá dokonale ! Hned jsem se zamilovala do toho hrnečku :D

    KlarissAddell

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Kláro, vlastně návštěvy e-shopu iittala s klidným srdcem doporučit nemůžu. Po jeho shlédnutí pak totiž hrozí riziko neklidného spaní a v ještě větším ohrožení než jeho spánek je peněženka varovaného. ;) :) Já se ale hned tak něčeho neleknu, takže chodím často okukovat, cože krásného tihle finové zase vyrobili...:) Přeji hezký víkend, Veronika. :)

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Teď už jen přepsat je krasopisně do těch dopisů pro Jžíška... :) Přeji krásný podzim, Veronika. :)

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. Milá Alice, děkuji za zastavení se a Tvůj komentář.;) Přeji báječný víkend, Veronika. :)

      Vymazat
  5. To je taková nádhera. Líbí se mi hlavně pohledy a kosmetika od Belle & Boo, tu musím Domi pořídit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Iri, děkuji za návštěvu.;) Belle & Boo jsou prostě neodolatelní, ať už na pohledech, lahvičkách s pěnou do koupele nebo dětském porcelánovém nádobí. Vaši Domi určitě potěší...:) Krásný den, Veronika. :)

      Vymazat
  6. Milá Veroniko,krása nesmírná! Ty pohlednice a holčičí radosti,no neodolám a musím něco koupit;-)!
    Prosím,dá se koupit i přes shop někde v ČR nebo jen ten anglicky?
    Máte krásný blog, fotky...ráda chodím nakukovat pro inspiraci.
    Přeji hezké podzimní dny...Jitka

    OdpovědětVymazat
  7. Milá Jitko, omlouvám se za poněkud pozdní odpověď a moc děkuji za Váš milý komentář!:) Produkty Belle & Boo se dají, pokud vím, sehnat pouze na anglických e-shopech. Je to škoda, viďte... Já bych byla jistě věrnou zákaznicí, jen kdyby to poštovné k nám bylo o kapánek levnější. Přeji i Vám krásné dny, Veronika. :)

    OdpovědětVymazat