pátek 31. října 2014

Co nám chutná na podzim

Krásný páteční podvečer, milé čtenářky a čtenáři!

Poslední dobou si nějak zvlášť vychutnávám dobroty na talíři, v misce nebo lahodné horké nápoje z kouřícího se hrnku. Možná to bude tím podzimním chladnějším počasím, které k nám přišlo a možná je to ještě něčím jiným... ;)

Dnes vás zvu všechny ke stolu (i když jen pomyslnému) a budu vám servírovat to, co chutná na podzim nám... 
:))


Horký čaj z našich nasušených borůvek, šípků a dalších rozmanitých bylinek.





Kaše všech druhů a chutí. Kukuřičné, pohankové, ovesné, jáhlové... mléčné či vodové... s kokosem, semínky, ořechy, medem... Nebo je libo mražené borůvky či čerstvé hrušky? Že máte rádi hoblinky hořké čokolády navrch? Všechno máme! :))





Sušené ovoce. U mě vedou domácí sušené švestky natrhané za humny a u Amálky brusinky slazené jablíčkovou šťávou. Tatínek má rád všechny... ;)





Semínka! Ať máme krásné, pevné vlasy a ještě pevnější zdraví. ;)





Dýňové polévky dle rozličných receptur.





Dnes se servíruje pomerančová...





Jestli dýňovou neradi, máme ještě rajskou a vykouzlili jsme i čerstvou bazalku. :)





Dnes vynecháme maso a místo něj si pochutnáme na vegetariánských karbanátkách.





Nebojte, hlady nebudete, naložím vám k nim plný talíř zeleniny. ;)





A kdo má ještě chuť, může si počkat na pečenou dýni s tymiánem a drcenou solí.





Bude za půl hodinky... ;)




Doufám, že jste si dnes u nás alespoň trochu pochutnali a pokud jste se ještě nestačili přihlásit do mé podzimní giveaway o nákupní koš NILA, neváhejte, máte čas už jen do dnešní půlnoci. ;)  





Přeji vám báječný večer i celý víkend!



Veronika




14 komentářů:

  1. Páni to je dobrůtek... Pavlovův reflex funguje velice dobře ... tak já zkusím štěstí a třeba bych si na tu baštu mohla nakoupit do nového koše..... ale nevím, jestli nevadí, že nemám blog ... ovšem jinak na blozích ujíždím dost silně ...
    Přeju pěkný víkend. Jarka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jarko, děkuji za vaši návštěvu a milý komentář.;) Soutěže se jistě můžete zúčastnit aniž byste měla svůj vlastní blog. Stačí splnit jednoduché podmínky pro zařazení do slosování (proklikněte se odkazem na giveaway v tomto příspěvku a když dočtete na konec, tam jsou uvedeny). Těším se na vaši účast a přeji hezký večer, Veronika. :)

      Vymazat
  2. Vypadá to všechno nádherně, Verčo! Ale cože ty přiznané chutě na začátku??? Budu vyhlížet další příspěvky, jestli tuším správně a prozradíš víc!!! Pěkný víkend! L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi mi ale všímavá čtenářka, Luci!! :)) Budu se tedy těšit, že se tu u mě zase sejdeme... ;) Zdravím, Veronika. :)

      Vymazat
  3. Milá Verčo,
    nakukuju k Tobě pravidelně (a ráda!), jen ne vždy stíhám naspat Ti nějakou reakci do komentářů (i když bych často chtěla). Takže shrnu několik Tvých příspěvků... Předně se vždycky pokochám krásou a stylem Tvých fotek, jídla vypadají opravdu báječně a inspirativně (já si často lámu hlavu nad tím, co že dobrého bych zas uvařila, a čím dál víc zjišťuju, že ty nejlepší věci nebývají zas tak složité). Úžasné jsou i Tvé tipy na dárky a kosmetické příspěvky, to vždycky žasnu nad tím, co všechno existuje a kde to pořád objevuješ ;-). Děkuji za neustálou inspiraci! Moc se mi líbily i fotky z vaší svatby, podzimní výzdoba mě nadchla!
    Ještě připomínám dáreček ode mě (krabička nebo podtácky) a ještě si můžeš vybrat černobílý motiv půlměsíčků nebo proužky ;-).
    Měj se krásně a užívej si, že Ti tak chutná ;-)
    V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Veroniko, moc děkuji za krásný komentář. Opravdu mě těší, že se můj blog líbí i vám, mým milým čtenářkám a není to jen takové mé psaní pro volné chvíle. Doufám, že se mi bude i nadále dařit dělat příspěvky, které vás budou bavit. Přeji krásný den, Veronika. :)
      PS: Právě jsem byla na návštěvě u Tebe a nechala zprávičku... budu se moc těšit na dýhovou krabičku... ;)

      Vymazat
  4. Přeji hezký večer, milá jmenovkyně.
    Tvůj blog čtu pravidelně a vždy se u něj parádně odreaguji a inspiruji. Miluju články o přírodní kosmetice, neb vidím stále větší smysl v péči o tělo, o zdraví a zejména pak ve vědomí, že neexistuje žádná skutečná hranice mezi námi a přírodou.
    Také se mi líbí příspěvky o Málince, jelikož mám prostě velmi ráda děti. No a co se týče tohoto článku, úplně z něj cítím ten požitek z vůní a chutí rozličných jídel. Ačkoliv se jedná jen o sdílení virtuální, mé požitkářské srdíčko jásá.:-)
    Tak přeji, aby sis jídlo užívala i nadále, ať už sama, či s malým strávníkem v nitru.:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Verčo, moc Ti děkuji za tak pěkná slova! Ani se mi nechce věřit, že můj blog dobře slouží k odreagování a inspiraci. Často spíš přemýšlím, zda to mé psaní není jen dalším nudným průměrem v nekonečné řadě blogů, omílání podobných či stejných témat... podobných fotek... Zatím mě ale baví a těším se, že časem přibudou ještě jiná témata, která tak úplně běžná nejsou. Třeba budování našeho přírodního domu... Jsem moc vděčná za Tvou odezvu a mám velikou radost, že ke mně rády chodí takové čtenářky jako jsi Ty. :)
      Přeji kouzelný listopad... Veronika :)

      Vymazat
  5. Veru paráda, není nad domácí, čerstvé, kvalitní a jednoduché lahůdky! Kaše a dýňová polévka vede i u mně + různé druhy sypaných čajů. Hned bych ochutnala od vás ;-). Krásný večer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Šárko, přesně tak, čerstvé, domácí, kvalitní a jednoduché, s tím se naprosto ztotožňuji! ;) Já si dám stokrát raději misku kvalitní, třeba i suché basmati s kouskem syrové zeleniny než nějaký blaf ve formě supermarketového polotovaru apod. Teď se moc těším na Nicolasovy lahůdky z ND. Do Vánoc nejspíš nevydží, zřejmě všechno budeme 'muset' nejdřív sami okoštovat. :) Tobě také krásný týden, Veronika. :)

      Vymazat
  6. Veru, dýňovou polévku dělám každý týden :-) a pořád chutná! Jdu se kochat tvým blogem! Hezký večer :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Moniko, dýňová je stálice, moc oblíbená! Tvůj blog je kocháním pro mě a zrovna se chystám zkusit nějaký z Tvých nádherných podzimních koláčů z jablek nebo hrušek. Snad se mi alespoň trochu povede. ;) Přeji krásné odpoledne i večer, Veronika. :)

      Vymazat
  7. Všechno to vypadá báječně, specielně polévky a bez-masa karbanátky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Welko, díky za návštěvu a Tvůj komentář. Vege karbanátky jsou bezva. ;) Hezký den a celý podzim, Veronika. :)

      Vymazat