pátek 12. září 2014

Spotřebováno Srpen 2014

Krásnou páteční noc přeji!

Dnes bez obvyklého dlouhého úvodu. Sepsala jsem si druhé 'Spotřebováno' a tak pokud chcete, můžete se se mnou podívat, zda mě tentokrát něco zaujalo a popř. co za tím vězí. :)

Tak tedy... 
V srpnu jsem se rozloučila s následujícími produkty.



Ve stručnosti se na ně podíváme...


Dámské originální přírodní kosmetické mýdlo s arganovým a pupalkovým olejem - MERCANO (120 g). Dárek od mužovy maminky z Domažlic z Chodských slavností. Mýdlo příjemně voní. Složení bohužel není žádná hitparáda. Používali jsme jej na mytí rukou.



Dětské pleťové mléko Klára (200 ml), Nobilis Tilia. Obsahuje heřmánkový éterický olej, který působí hojivě a má uklidňující a protialergenní účinky. Mléko dobře hydratuje a zvláčňuje pokožku. O tomto produktu jsem se už nedávno zmiňovala v příspěvku o dětské řadě Nobilis Tilia - tady.
Další balení zatím kupovat nebudu.

Krém na ruce Figue of Provence (30 ml), Compagnie de Provence. Můj čtvrtý vyzkoušený krém na ruce od C. de P. Moc hezky voněl, bohužel moc nehydratuje, je třeba ruce mazat častěji. Na rukou je ale příjemný, vůbec nelepí a rychle se vstřebá.
Kupovat asi nebudu ale díky objednávkám na Nordic Day jsme se s C. de P. jistě neviděly naposledy. ;)

Sprchový gel Olive & Lavande (30 ml), Compagnie de Provence. Další sprch. gel v praktickém mini balení, který jsem si brala na víkendy k babičkám. Vůně levandule není úplně z mých nejoblíbenějších, ale tady nebyla nijak výrazná. Gel je příjemný, nevysušuje a voní hezky.
Chci ho znovu? Spíš ne. 

Tělový krém, Šampón a Sprchový krém Anise & Patchouli (po 30 ml), Compagnie de Provence. Produkty této řady nádherně voní po anýzu s příměsí pačuli. Jak jsem si nebyla úplně jistá výjimečností této francouzské kosmetické značky, po vyzkoušení této řady jsem chtě nechtě musela změnit názor. Vůně je úžasná, taková luxusní, exotická, hodně výrazná. Dle mého muže nám evropanům ale tyhle vůně moc nesedí, prý je neumíme nosit. Já osobně jsem si při přivonění vždycky představila nějakou hodně bohatou ženu tmavé pleti, barevně oděnou, s tlustými zlatými náramky na rukách a drahými náhrdelníky na krku. Tělový i sprchový krém mě oba moc potěšily, šampón mi co do vlasové péče přišel průměrný.
Už kvůli vůni bych si nějaké produkty z této řady klidně znovu pořídila.



Pure and Radiant Mask with Pink Clay (50 ml), Clarins. Tato rozjasňující čistící maska mi sedla. Má za úkol smíšenou a mastnou pleť čistit, rozjasňovat a zmatňovat a to se jí daří celkem dobře. Maska se na obličeji nechává působit pět až deset minut, nijak nezasychá a smývá se bez problémů. Projasnění pleti je hned znát.
Masku ale znovu pořizovat nebudu, poohlížím se po nějaké přírodní alternativě. Nemáte zajímavý tip? Které masky vyhovují vám?



A na závěr pár zajímavých vzorečků...

Zpevňující Tělový krém Mandle (6 ml), L'Occitane. K tomuhle není co říct... snad jen... úžas! :)) Hádejte co... už se tu na mě směje velké balení a jistě tu o něm bude v budoucnu řeč. ;)

Help at hand Hand cream (2 ml), Green People. Krém na ruce s pěkným přírodním složením bez všech chemických 'fujtajblů' (to slovo vídám v recenzích na přírodní kosmetiku často a nějak se mi zalíbilo a Amálce rovněž;). Dobře hydratuje, vstřebává se a nelepí ALE nevoní. Řekla bych, že mně až smrděl.
Takže za mě příště ne.

Clarifying vitamin Conditioner (5 ml), Green People. Kondicionér mi nepřišel ničím výjimečný ani příliš nevoněl. Má však dobré složení.
Už jsem našla lepší...;)

Hydratační krém Andělika (1,5 ml), L'Occitane. Andělika je zajímavou rostlinou s pozoruhodnou schopností přirozené hydratace. Věděli jste, že společnost L'Occitane si dokonce schopnost této rostliny udržovat hydrataci pleti a její revitalizační účinky na pleť nechala patentovat?! Krém byl na pleti skutečně sametový a hedvábně jemný, přesně jak je popisován na stránkách výrobce. Natolik nakolik můžu posoudit z miniaturního vzorečku jsem z něj byla dost nadšená. O (ne)přírodním složení produktů L'Occitane ale samozřejmě víme své, takže...
...nemám v plánu kupovat celé balení. 

Rozjasňující hydratační krém (1,5 ml), L'Occitane. Tento krém má spíše gelovou konzistenci. Opět ani tady nemohu hodnotit jeho vlastnosti ze tří nebo čtyř použití. Krém příjemně voní, nezanechává mastnou vrstvu.
O jeho koupi neuvažuji.   


Jak tak o tom přemýšlím, to 'Spotřebováno' není úplně k zahození. Daří se mi při psaní docela dobře utřídit si myšlenky co se používané kosmetiky týká a určitě víc přemýšlím o příštích nákupech co do zbytečnosti pořizování některých věcí.
(Uvidíme, zda to na mě bude opravdu mít nějaký praktický dopad... Pozitivní! ;))



Krásný víkend!



Veronika

4 komentáře:

  1. to mýdlo má strašně krásnou krabičku, zajímalo by mě, jestli taky dobře voní :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Avo, díky za návštěvu a Tvůj komentář. Mýdlo voní hezky, docela jemně, řekla bych, že je to taková hezká květinová vůně. O krabičku se během chvilky postarala naše sedmnácti měsíční dcerka, takže jistě víš, kde záhy zkončila.:)) Měj se krásně, Veronika. :)

      Vymazat
  2. Rubrika spotřebováno rozhodně není k zahození. Je to můj nejoblíbenější přehled krátkých a výstižných recenzí. Těším se na článek o spotřebě za září.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj 'Nakupujirada', bezva indiánské jméno!;) Díky za Tvůj komentář, díky němuž jsem se dostala k Tobě, blog má zejména skvělý design, je u Tebe příjemně. Jsem ráda, že i články 'Spotřebováno' si najdou své čtenářky. V zářijovém pokračování bude, myslím, pár zajímavostí, tak přijď nakouknout.;) Krásné babí léto, Veronika. :)

      Vymazat