pondělí 15. září 2014

Šípkový podzim a šikovný Kivvi Oční krém

Krásný den, milí čtenáři!

Dnes ráno to u nás za okny vypadalo na skoro už podzimní, sychravý den a ejhle, během několika málo hodin nám vykouklo slunce a moc krásně hřeje. Prošly jsme se s Amálkou kolem řeky a ochutnaly trpké kuličky rakytníku, utrhly pár sladkých jablíček a hlavně jsme obhlídly, jak to vypadá se šípkem. To, že se nám letos podařilo úplně propásnout lipový květ, už sice nedohoníme, ale snad bychom svoji sběratelskou bylinkovou reputaci mohli trochu napravit právě v těchto dnech, kdy se keře růže šípkové červenají svými plody, ze kterých je tak lahodný čaj! Šípky sušíme pravidelně a že je z nich opravdu ten nejlepší čaj je jisté, poněvadž nám nikdy nevydrží do další šípkové sezóny.
;)
Sklenice od sušených šípků je sice už nějaký ten pátek prázdná, ale přece u nás nějaké ty šípky jsou(a to jsme letos čerstvé ještě netrhali;)). To zní jako hádanka, že? :) 
Tak jak to tedy vlastně je? Jsou a nejsou?! Raděj vám(a sobě:)nebudu motat hlavu a hned vám prozradím, že právě šípek, resp. šípkový olej je jednou ze složek Kivvi Očního krému, který jsem si v poslední době hodně oblíbila. 




Můj Kivvi Oční krém se šípkovým olejem a výtažky z jitrocele má za úkol redukovat kruhy pod očima, což my maminky vstávající několikrát za noc k našim dětátkům, obzvlášť oceníme;), stejně jako otoky a jemné vrásky kolem očí. Dále má krém chránit proti škodlivým vlivům prostředí, UVA i UVB záření, větru a znečištění.



Vyživování pleti, její regeneraci a mega úkol, kterým je likvidace volných radikálů by šípek ale asi úplně sám nezvládl a tak má na pomoc kámoše černý rybíz, olej ze semínek kivvi a z hroznových jader, jitrocel, výtažek z břízy a chaluhy bublinaté, koenzym Q10 a kámošky brusinku, damašskou růži a anděliku. Uznejte, že taková parta pohromadě by už mohla dokázat zázraky. A když ne rovnou zázraky, tak přinejmenším krásnou, zdravou a prozářenou pleť kolem očí.



Podobné sliby kosmetických firem  čítávám často, jenže lotyšská značka Kivvi mě svým složením a obaly prostě utáhla na vařené nudli. Jakmile jsem oční krém vyzkoušela ze vzorečku, věděla jsem, že tahle lotyšská pohádka musí mít dobrý konec a pohádky s dobrým koncem já moc ráda.
:))  



Krém používám teprve asi deset dní a nevím, zda je to jen jeho zásluhou, ale pleť kolem očí je jakoby proměněná (chcete-li hladká, jemná, rozjasněná apod.) a tím i celý obličej působí jiskřivěji.



Možná už to pění ód na kosmetiku Kivvi začíná být trochu nuda, ale v případě očního krému by to byla ukrutná nespravedlnost, tvrdit něco jiného. Já jsem moc zvědavá, jestli mě ještě něco od Kivvi dokáže takhle mile překvapit. Produkty, které se na mě momentálně smějí v koupelně, nasadily pomyslnou laťku hodně vysoko. ;) 



A teď už nashle, honem připravit pozdní oběd (čeká nás pečené hokkaido, tofu s mořskou řasou a mrkvovo-bramborová kaše) a pak hurá ven, na ty naše šípky zlaté. :))









A co Vy a šípky, dýně a oční krémy, milé dámy? :))



Těším se zase příště!



Veronika

8 komentářů:

  1. tak to mě moc zaujalo, koukám teď po nějakém přírodním očním krému, původně jsem myslela na 100% Pure kávový nebo okurkový, ale teď jsi mě teda zviklala s Kivvi :)!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem zase koukala po těch od 100% Pure.;) Z očního krému od Kivvi jsem nadšená, opravdu můžu za sebe jedině doporučit. Jsem zvědavá, který nakonec vybereš Ty. Přeji krásné babí léto, Veronika. :)

      Vymazat
  2. Šípky máš nafocené moc krásně, o značce kivvi slyším myslím podruhé a je super, že Ti udělal oční okolí krásnější, taky koukám po nějakém očním krému :)
    BLOG BY VERU

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Veru, díky za návštěvu a milý komentář!:) Já jsem poslední dobou Kivvi úplně propadla, všechny výrobky, které jsem zatím vyzkoušela, mě doslova nadchly. Myslím, že v porovnání kvalita/cena Kivvi opravdu stojí za to. Co se očního krému týče, tak u Tebe možná ještě ani není potřeba, ne? Přeji pěkné dny, Veronika. :)

      Vymazat
  3. Jejich oční krém se mi taky moc líbí, akorát zatím žádnou podobnou věc nepoužívám a ani se mi nechce - nerada si mažu jakékoliv krémy kolem očí a přijde mi to zatím snad i zbytečné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nicco, já mám pocit, že v mém případě už ten oční krém tak zbytečný není, přece jen už jsem oslavila třicítku. Ne snad ani kvůli vráskám, ale spíš projasnění očního okolí a to tenhle lotyšský zázrak prostě umí.;) Voní nádherně, příjemně se nanáší, vstřebává a je to Kivvi!:)) Pěkné dny, Veronika. :)

      Vymazat
  4. Tak předně musím říct, že máš na blogu moc krásné fotky!
    A taky jsem po pročtení článků začala nutně potřebovat něco od Kivvi. :) Třeba zrovna tenhle krém se mi moc líbí. Sice mě nikdo zatím nebudí, ale stejně to s tím spaním není zrovna růžové... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá An., moc děkuji za návštěvu a pochvalu mých fotek! To mě těší, že se líbí.:) Kivvi je dle mého názoru výborná značka kosmetiky, výrobky, které teď používám, jsou skvělé a oční krém snad dokonce to nejlepší, co od nich mám. S tím spaním je to holt někdy těžké... buď nás maminky budí naše ratolesti, nebo nestíháme jít včas do peřin pro to či ono a když bychom někdy mohly jít se slepicemi, zase se nám nechce. Alespoň já to tak mám a plány na včasný odchod do postele mi často zhatí rozečtená knížka (v lepším případě) a v horším případě počítač. Přeji krásné podzimní dny a spoustu hodin v náruči snů, ať jsme ráno hezky odpočaté a nepotřebujeme oční krémy.;) Veronika :)

      Vymazat