úterý 8. července 2014

Plnými doušky...

Krásný večer přeji všem příznivcům mého blogu. ;)

Poslední týden trávíme téměř všechen náš čas venku. Odpočíváme, koupeme se, ale zároveň nezahálíme. Pracujeme na zahradě, na našem pozemku, smějeme se s Málinkou a nestačíme zírat, jak zdravě se vyvíjí... Je to úžasné ji pozorovat, třeba jen tak po očku... je krásné s ní komunikovat, tolika věcem rozumí, až je to k neuvěření... Pomalu ale jistě se tomu ale přestáváme divit. Někde jsme četli, že děti jsou andělé a už při svém zrození vlastně vědí všechno... Možná jinak, než jak vědění chápeme my 'obyčejní' dospělí. Učíme se od Amálky víc, než ona od nás.
Holčička pomalu pomalounku začíná kráčet životem. Minulý týden jsme byli svědky jejích prvních krůčků. :)
Prožíváme společně nesmírně dynamický, krásný čas...

Sklízíme ty nejsladší dary přírody a děkujeme jí za ně.
 Užíváme si hojnosti, dny jsou teplé, voňavé a uspokojivé.

Amálka je přítomna všemu, co děláme. Dnes se mnou, dědou a prababičkou česala třešně. Tedy spíš než česala, papala pod stromem. :))

















Jeden obrázek naší mladé třešinky, která nám letos darovala několik prvních plodů.



Maliny jsou zatím jediným ovocem, které Amálka nechce jíst... Nevadí, aspoň zbývá víc pro maminku. ;)



V babiččině zahrádce bzučí včely a voní levandule...







Před několika dny jsem sklidila svůj první česnek. 
Vypěstovala jsem přes 150 palic, jsou krásné, zdravé, plné síly. Už jsme ochutnali s topinkami na ohni. Jaká dobrota! :)
















Jak si tak prohlížím několik poslední příspěvků, vidím, že tu nějak začíná převládat téma venkova, zahradničení apod. Nu, léto už je takové, láká nás ven a místnosti se zdmi téměř nepotřebujeme. To jen když začne být hodně nevlídno, jako je tomu (zdá se) právě dnes večer, to pak začne náš byt být zase trochu víc domovem. A pokud se krásné dny zase hned nevrátí, zřejmě přidám pro změnu něco z našeho interiéru... anebo nějakou dobrotu z těch sladkých letních darů?

Nechte se překvapit... :)


Prozatím přeji krásné dny a pohodu v duši!



Veronika 






8 komentářů:

  1. Pane jo, to je bohatá úroda:-)
    Ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Ajko! Díky za zastavení se.;) Příroda je letos opravdu štědrá. Někdy se tomu docela divím... Vzhledem k tomu, jak je s ní neustále zacházeno.:( Nu, snažíme se to měnit alespoň tam, kde to jde, to jest u sebe... Hezké dny, Veronika. :)

      Vymazat
  2. Jen si uzivejte krasne letni dny naplno ,tresne , maliny , cesnek a uplne vsechno co k letu patri.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Ello, užíváme! Jak praví název příspěvku...:) Zdravím a díky za návštěvu, Veronika. :)

      Vymazat
  3. Žluté maliny? Ty jsem viděla poprvé v životě. Věřím, že domácí česnek je mnohem lepší, chutnější a zdravější než ten kupovaný. Já zahrádku nemám, a tak chodím po různých trzích, abych nakoupila kvalitní potraviny a třeba i český česnek. ;-) bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Báro, děkuji za návštěvu u mě.;) Na žluté maliny chodíme do zahrádky mužových rodičů. Chutnají dobře a oproti růžovým malinám (aspoň těm našim) mají tu výhodu, že v nich zřidkakdy 'bydlí' červíci a nejsou ani nijak jinak, jak bych to jen řekla...ničemné? Česnek se mi opravdu vyvedl, to bylo radosti při sklízení!;) Naštěstí se dnes i na trhách dají koupit skvělé potraviny vypěstované za přítomnosti dobré energie, jež skvěle chutnají a udržují nás v plné síle.:) Krásný den Ti přeje Veronika.

      Vymazat
  4. Veronika, užívajte si krásne dni, záhradku, Vašu dcérku, čas rýchlo beží...máme tiež skoro dvojročnú Elu, ale strašne to letí:))hovoríme jej, že nás stíha všetkých dirigovať:)))mňa, tatina i jej dvoch súrodencov...krásne leto, Maca

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Maco, díky za milý komentář a zastavení se. Někdy to tak vypadá, že jsou vzájemné role obráceny.:) Děti jsou jak čistý list papíru a záleží pouze na nás, zda ten papír počmáráme anebo krasopisně popíšeme smysluplným přiběhem.:) Naše dcerka už ve 14 měsících významně prosazuje svůj 'názor' a my se ze všech sil snažíme nešlapat jí po dušičce... Přiznávám, že někdy si to od nás žádá značného úsilí.:)) Zdravím na Slovensko, Veronika. :)

      Vymazat